Publikováno Leden 6, 200817 r ... a namrzlo, tak jsem si šel vyzkoušet, jak se brzdí za situace, kdy jde auto do smyku a jestli ASR pomůže proti smyku při rozjezdu do zatáčky. Všechno bylo bezva, ABS bručelo, ASR bručelo, pak jsem to vypnul tlačítkem "ASR", na budíkách se rozsvítil trojúhelník v kruhové šipce, ale ASR i ABS fungovalo dál, jako by se nechumelilo (ono opravdu nechumelilo, jak jsem napsal, poprchávalo a hned mrzlo). Co jsem to teda vypnul, pokud jsem vůbec něco vypnul?
Leden 6, 200817 r No jediny co si vypnul je pouze ASR a ASR dela to, ze ti ubere plyn, pokud se ti proklouzavaj predni kola, tedy pokud se predni kola tocej rychleji nez zadni potom ubere plyn. Takze mas porad aktivni ABS a EDS - neboli elektronickou uzaverku diferencialu, ktera pribrzduje kola predni napravy, pokud se jedno z nich protaci.
Leden 7, 200817 r Autor Dík za vysvětlení, máš pravdu. Myslel jsem si bláhově, že tyhlety brzdové vymoženosti jdou vypnout všechny, ale asi nejdou...
Leden 13, 200817 r Jenom vytažením pojistky Ale ony ty vymoženosti nejsou zase tak špatný... Upraveno Leden 13, 200817 r od lukash
Leden 17, 200817 r ABS standardne samodrejme vypnout nejde, vypinatelne je jen ASR popripadne pokud mate ESP
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.