Přejít na obsah

LED diody

Konny

Doporučené příspěvky

Zdravím. Mám v předních parkovačkách diody (1 diodový) a svítí mě spíše do bodu než aby se to světlo rozprostřelo jako u obyč. žárovky a taky mají menší svítivost než žárovka. Má to tak být? Moc se mi to totiž nezdá. Díky za vaše reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. Mám v předních parkovačkách diody (1 diodový) a svítí mě spíše do bodu než aby se to světlo rozprostřelo jako u obyč. žárovky a taky mají menší svítivost než žárovka. Má to tak být? Moc se mi to totiž nezdá. Díky za vaše reakce.

chová se ti to jak LED dioda

vyzařovací úhel

žárovka téměř 360 st. (svítí na všechny strany)

LED - 30-120 st. (pouze kužel dopředu)

Odkaz ke komentáři

chová se ti to jak LED dioda

vyzařovací úhel

žárovka téměř 360 st. (svítí na všechny strany)

LED - 30-120 st. (pouze kužel dopředu)

Díky za vysvětlení. To, že má dioda menší úhel vyzařování to vím, ale myslel jsem, že je to tady trochu jinak řešený. Viděl jsem několik fotek s rozsvícenýma led diodama a tam mi to připadlo, že to svítí celkem dobře (světlo bylo pěkně rozprostřený po celé parabole).

Odkaz ke komentáři

Díky za vysvětlení. To, že má dioda menší úhel vyzařování to vím, ale myslel jsem, že je to tady trochu jinak řešený. Viděl jsem několik fotek s rozsvícenýma led diodama a tam mi to připadlo, že to svítí celkem dobře (světlo bylo pěkně rozprostřený po celé parabole).

máš fotku/ odkaz co sis koupil ?

Odkaz ke komentáři

Zabrus hlavicku do rovna a bude svietit dobre

Odkaz ke komentáři

Bohužel to nemám čím nafotit, ale zkusil jsem to naskenovat, tak snad to pomůže. Jsou tam ty diody a obal těch diod. Jo a ty diody jsem kupoval u nás ve městě v autodílách.

post-8731-1201794152_thumb.jpg post-8731-1201794161_thumb.jpg post-8731-1201794170_thumb.jpg

ja si koupil rozptylove doidy....ty nemaji tvar jako obyc žarovka,vrch diody ma rovnou plochu at se to svetlo rozptyluje.popis nic moc spiš to zitra vyfotim ale ty na obrazku tak jak ty moje asi svitit nebudou.....zkus vyfotit parabolu jak to sviti....

Odkaz ke komentáři

ja si koupil rozptylove doidy....ty nemaji tvar jako obyc žarovka,vrch diody ma rovnou plochu at se to svetlo rozptyluje.popis nic moc spiš to zitra vyfotim ale ty na obrazku tak jak ty moje asi svitit nebudou.....zkus vyfotit parabolu jak to sviti....

Bohužel nemám možnost to nafotit jak to svítí ve světlech, ale celkově se mi zdá, že to svítí málo (slabě).

Odkaz ke komentáři

Myslíš, že to pomůže když ten vršek uříznu? Ale asi to zkusím a uvidím.

Přesně jak říká Vaša, LED existuji Spojky post-14841-1201853798_thumb.jpg a Rozptylky post-14841-1201853787_thumb.jpg . Spojky svítí bodově, ale pár lidí mi říkalo, že často praskají, nevím, co je na tom pravdy. Spojky zase kvůli své špičce, která odráží světlo a víc ho láme zpět a ne vpřed bodově jako spojka. Mám rozptylky vzadu na osvětleni SPZ už přes dva roky a žádný problém. Předtím jsem tam měl obyčejné červené parkovačky, ale po pár měsících se na nich barva vypálí a jsou číré, takže už jsem koupil LED. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
Díky za foto. Já jsem koupil tyto http://skveleceny.cz/Filson/Zarovka-led-12...cira_g9279.html a myslím, že mi to svítí stejně jako tobě. Jinak ty rozptylky krásně svítí po celé parabole, kdežto ty spojky byly spíš bodové.

Rozdíl není jen v rozptylu ale taky cenový. Mě to vyšlo na 15,- Kč

Proto jsem do těch rozptylek nešel.

Odkaz ke komentáři

Rozdíl není jen v rozptylu ale taky cenový. Mě to vyšlo na 15,- Kč

Proto jsem do těch rozptylek nešel.

To máš pravdu, že ty rozptylky jsou dražší, ale svítí to o 100% lépe jak ty spojky.

PS: jak jsi tam ty diody uchytil? To jsi je přepájel do objímky od nějaké špatné diody?

Odkaz ke komentáři

To máš pravdu, že ty rozptylky jsou dražší, ale svítí to o 100% lépe jak ty spojky.

PS: jak jsi tam ty diody uchytil? To jsi je přepájel do objímky od nějaké špatné diody?

Jsou přiletované na destičce na tišťáky s odpovídajícím odporem.

Líp by to vypadalo s smd odporem, ten však nebyl po ruce.

post-2717-1203338937_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...