Publikováno Únor 4, 200817 r Zdravím všechny, opět přináším další inspiraci a la LED! Tentokrát je to osvětlení kufru a "nákladového" prostoru :) Výsledek je na následujících fotkách... Později vložím i nějaké fotky z montáže a postup Už to auto začíná být trochu jak ze StarTreku :D, ale už teď přemýšlím, co osvítím dál... :D P.S. LEDek není nikdy dost!
Únor 4, 200817 r jeeeeeeeeeeeeeeej to je super!!!! lediek nie je nikdy dost, tiez ich mam v aute okolo 600-700 hehe a dalsie pribudaju. Upraveno Únor 4, 200817 r od cartmanko
Únor 4, 200817 r Autor Tak tady jsou slíbené fotky z montáže Po uspěšném sundání plastu z víka kufru jsem rozměřil a navrtal celkem 27 děr pro LEDky... Použil jsem objímky z GES (051 002 12) a 5mm bílé LED z GM (511-714)
Únor 4, 200817 r Autor Zabudovaný vypínač - někdy se může hodit a tahání káblů - teda byl to porod shodit všechny ty plasty
Únor 4, 200817 r Autor Detailní pohledy - přichycení kabelů tavným silikonem... A to je vše přátelé.... :)
Únor 4, 200817 r Autor Jj, to je pravda - je to drbačka - hooooodně moc práce - ale výsledek fakt stojí za to Cena materiálu cca 300,- (LED, objímky, odpory, konektor, vodiče, bužírky...) Tak to obdivuju, to je opravdu mazec, hlavně kolik musí zabrat času
Únor 4, 200817 r Jj, to je pravda - je to drbačka - hooooodně moc práce - ale výsledek fakt stojí za to Cena materiálu cca 300,- (LED, objímky, odpory, konektor, vodiče, bužírky...) Díky.....
Únor 4, 200817 r Tak čekal jsem větší sumičku - takže je to spíš o tom času, který tomu člověk jmenuje
Únor 4, 200817 r Jj, to je pravda - je to drbačka - hooooodně moc práce - ale výsledek fakt stojí za to Cena materiálu cca 300,- (LED, objímky, odpory, konektor, vodiče, bužírky...) Dáš ofic povolení ke kopírování tvého geniálního nápadu...? Mě se to tááááák moc líbí....
Únor 4, 200817 r Hmm tééda musím se přidat ke chvále..opravdu precizní práce...nadherně udělané Ještě se jen optám...máš to napojené na zamek 5 dveři předpokládám ne ? Otevřeš svítí...zavřeš zhasne.. ?
Únor 4, 200817 r tak to je super, kdybych vedel kde to nakoupit, tak pro to valim.. nejsem diodovy znalec
Únor 4, 200817 r tak to je super, kdybych vedel kde to nakoupit, tak pro to valim.. nejsem diodovy znalec Tož třeba tady u nás na Křenové v GESu
Únor 4, 200817 r Jinak super ,že jsi dal i ty objednací kódy to se hodí pruchodky GES : http://www.ges.cz/?search=051+002+12&p...=cz&cur=CZK LED diody GME: http://www.gme.cz/cz/index.php?page=produc...;detail=511-714 jen kdyby někdo hledal
Únor 4, 200817 r Autor jj, to je přesně ono... kopírovat linky už jsem byl línej A ještě jedna věc - je to zapojené po 3 LED v sérii s odporem 150ohmů Lugo: Mám to zapojené na původní osvětlení kufru. Najmis: kdo máte zájem se do toho pustit klidně můžete osvětlovat - patentovat si to nehodlám - ostatně jinak bych to sem ani nedával... Jsem vůbec rád, že tohle fórum existuje a jsou tu lidi, kteří ochotně poradí, takže věřím, že se mi to jednou "vrátí" :) Jinak super ,že jsi dal i ty objednací kódy to se hodí pruchodky GES : http://www.ges.cz/?search=051+002+12&p...=cz&cur=CZK LED diody GME: http://www.gme.cz/cz/index.php?page=produc...;detail=511-714 jen kdyby někdo hledal Upraveno Únor 4, 200817 r od luckymann
Únor 4, 200817 r jj, to je přesně ono... kopírovat linky už jsem byl línej A ještě jedna věc - je to zapojené po 3 LED v sérii s odporem 150ohmů Lugo: Mám to zapojené na původní osvětlení kufru. Najmis: kdo máte zájem se do toho pustit klidně můžete osvětlovat - patentovat si to nehodlám - ostatně jinak bych to sem ani nedával... Jsem vůbec rád, že tohle fórum existuje a jsou tu lidi, kteří ochotně poradí, takže věřím, že se mi to jednou "vrátí" :) jasnan.....já sem jen opatrnej po určitých zkušenostech tady....
Únor 4, 200817 r najmis: to vis, to je o lidech no a co ze ses dal na elektriku, ja myslel ze spolu vedete dlouhodoby boj
Únor 4, 200817 r najmis: to vis, to je o lidech no a co ze ses dal na elektriku, ja myslel ze spolu vedete dlouhodoby boj Pokud se do toho pustím...tak navrtat,usadit,zalepit zvládnu...ale s tím zapojením si raději nechám poradit...abych to nemusel dělat 2x.. třebas se něco naučím a pak už budu vědět co a jak.... pro tebe by to byla asi hračka..
Únor 4, 200817 r Autor Zapojit to není těžké... Ale je fakt, že pro někoho, kdo není s elektrikou kamarád, může být... Dalo by se to zapojit i jenom drátama - odpory napájet přímo na vodič a pak spojit dohromady... s tišťákem je to ale elegantnější Je dobré dávat si pozor při pájení LEDek, protože jsou docela choulostivé na příliš velké teplo při pájení! Ohnout vývody o 90°podle plochých kleští cca 1-2mm od konce pouzdra, zkrátit na cca 5mm a napájet předem pocínované konce vodičů s navlečenýma smršťovacíma bužírkama. Každopádně, pokud jsi ještě nikdy nepájel, tak bych to radši nechal někomu zkušenějšímu a naučil se pájet na nečem míň choulostivém (doporučuju párej kostky z kousků drátů :D) Pokud se do toho pustím...tak navrtat,usadit,zalepit zvládnu...ale s tím zapojením si raději nechám poradit...abych to nemusel dělat 2x.. třebas se něco naučím a pak už budu vědět co a jak....pro tebe by to byla asi hračka..
Únor 4, 200817 r Pěkný, něco podobnýho má Bobik, ale ten to ladil víc do romantiky - něco s noční oblohou o tom řikal
Únor 4, 200817 r Zdravím všechny,opět přináším další inspiraci a la LED! Tentokrát je to osvětlení kufru a "nákladového" prostoru :) Výsledek je na následujících fotkách... Později vložím i nějaké fotky z montáže a postup Už to auto začíná být trochu jak ze StarTreku :D, ale už teď přemýšlím, co osvítím dál... :D P.S. LEDek není nikdy dost! tak to je nááááádheráááááá Upraveno Únor 4, 200817 r od Dakie
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.