Duben 4, 201312 r no ja mam radsi taky ty pruzinove, je to jednodussi na montaz, a navic kdyz se ta sroubovaci pouzije 2-3x tak se strhne....Jak pise Karel pruzinova ma vyhodu ze kdyz se hadice vymacka tak se pruzina sama stahne. malokdo pretahuje po case vsechny sponky.
Duben 4, 201312 r Paule,on totiž existuje dokonce nějaký předpis, kdysi jsem to řešil s STK,spíš mě oni upozorňovali, ... Mě se spíše líbí ten efekt stálé vztažné síly....což šroubovací spona nemá....navíc, což o tomto efektu vím....tak jak píšete....dojde větší teplo.....měkší hadice....spona ji více stahne.....
Duben 4, 201312 r Tak díky za info. Podívám se po těch pružných, hlavně aby to byl dobrý rozměr a dám tam ty. Ty jsou na věčné časy.
Červen 22, 201312 r Před měsícem jsem byl na revizi a na seřízení, autíko drobet pocukávalo a někdy se mi stalo, že při zátěži i přeplo ve vysokých otáčkách do benzínu. Autíko tedy seřídili, byli drobet rozjeté ty křivky. Auto od té době jezdí špičkově, ale mám problém se studenými starty - dlouhé a někdy to prvních pár vteřin běží okolo 400 otáček, což je děsné a také mám problém s volnoběhem, který je dost trhavý a když zapnu klimu, tak je to ještě horší. Na benzín OK. Tak jsem tam zajel včera opět, křívky opět rozjeté, ten technik říkal, že se ta jednotka chová dost nestandartně, že to vypadá, že si nepamatuje to předešlé nastavení, tak to zase pošteloval a uvidím, ale dnešní start opět nic moc. Baterku jsem odpojenou neměl, což by prý taky v tom programu poznal, pokud by kleslo napětí pod 9V. Svíčky tam mám Brisk Platin a mají najeto asi 2000 km, právě jsem je tam dával před měsícem nové. Nějaké nápady?
Červen 26, 201312 r v jaké stavu máš plynové vstřikovače? Zalepené vstřikovače mají dost často na svědomí rozladění adaptačních hodnot...
Červen 26, 201312 r V zimě byl dělaný repas, mají najeto tak 10 tisíc km, snad jedině pokud by nechtěli po té době seřídit, ale v servise se jim podle počítače zdáli dobrý.
Červen 27, 201312 r co to je pojem "podle počítače se zdály dobré", víš co mě se všechno zdá.....takže ani neví, jesli jsou vstřiky správně nastavené.každopádně se měly nastavit....
Červen 27, 201312 r No, když jsem tam jel poprvé, tak se se seřízením vstřikovačů počítalo, ale když jsem tam přijel, tak říkal, že to napřed napícne na pc a pak uvidí a pak říkal, že je to dobré. Tak tedy asi ne a nechám je seřídit a pak uvidím. A když jsme u toho, na kolik se ty Apache vlastně nastavují? Já totiž pořád nechápu tu jejich funkci, přeci nemůžou být pro každý motor stejně nastavené např. 0,6 mm, což myslím píšou na stránkách výrobce, vždyť je přeci rozdím mezi tím, jestli ten vstřik má "živit" válec o obsahu 300 nebo 500 cm3? Když mi sem někdo popíše jak to vlastně funguje, budu rád.
Červen 28, 201312 r zdvihy jsou stejné, standartně 0.6, množství se převrtává a převrtává víc a víc až to sedí v programu.....to je na tom právě to "úžasné", když ladíš auto a musíš ty trysky taky třeba 5x zvětšovat, abys pak zjistil, že je to moc a můžeš začít znova....a pak ti někdo tvrdí, že je namontuje za den...někdy se dostat znovu k tryskám je na hodně dlouhou dobu, navíc, když je motor vřelý...je moře firem, že to jen tak nějak nastaví a naschledanou....to naštěstí u BRC, Landi, Prins neexistuje, tam to všechno nakonfigurujeme v programu, automaticky se to načte a...funguje to....
Červen 29, 201312 r Díky za informace, jen je celkem Karle škoda, že snad každý příspěvěk zakončíš tím, jak je BRC nejlepší, i když se to věci vůbec netýká. Mě přijde, že ty si myslím, že každý kdo má v autě třeba ten Stag, že přijel k nějaká firmě, řekl že tam chce to nejlevnější a tím to skončilo. Já jsem o plynu ještě před 4 lety věděl úplné kulový, ale chtěl jsem jezdit levnějc a když jsem zjistil, že kolega má auto předělané ve Strakonicích a je s tím spokojenej a třeba člen Sudeťák z tohoto fora má taky plyn od nich, na netu celkem také dobré reference a mám to k nim 35 km, rozhodl jsem se to nechat namontovat u nich. Do ničeho jsem se jim nepletl, nechal jsem si od nich "poradit" a vše jsem nechal na nich a dali mi tam to co mi tam dali s tím, že je to to nej co nyní můžu v autě mít. Myslím si, že ty máš taky raději zákazníka, který nechá vše na tobě, než takového, který ti do toho kecá jak co chce atd. Ale přeci to nenechám za dalších 30 ticíc Kč vymontovat a dát tam BRC, to je přeci kravina nemyslíš? V celku jsem rád, že tam mám aspoň to co tam má být, protože když koukám po netu na různé přestavby a ty informace, že tam někomu dají reduktor který tam nemá být, jiné hadice atd., takže jsem v celku spokojený, že mám "polskou skládačku", ale s dílů, které patří k sobě. Takže abych to uzavřel, nechám tedy seřídit vstřikovače, pak poladit systém a doufám, že to bude fajn.
Červen 30, 201312 r Co máš za Stag? Stag4, Stag 300; Stag300Plus, Stag300Premium? Jak to tam máš dlouho?
Červen 30, 201312 r Mám tam Stag 300 a najeto má asi tak 80 tisíc km. Reduktor Tomasetto Alaska, vstřikovače Apache.
Červen 30, 201312 r je vidět že jsi mě vůbec nepochopil...to že napíšu, že ten ten systém to má jinak není to,že preferuji jedno zařízení, ale na druhou stranu, právě ti co zvolili ty dražší systémy(jen info,sudeťák má od AGC Landi Renzo), dnes šetří....oni jenom jezdí, neřeší pořád ta slavné vstřikovače, nastavování křivek, nemusí neustále brouzdat netem a shánět "zaručené rady" jak co si poupravid, to je z mé strany ten smysl diskuse....taky si nikdo nepůjde koupit to nejlevnější, ale na to právě sází dnes firmy, je jim jedno, co zákazník dostane, takže je to jen obchodní politika, proč by ti měli nabídnout drahé BRC, Landi, Prins, když můžou vydělat 3x víc s nejlevnějším systémem na trhu....já na to mám jiný názor,když je zákazník spokojený, bohužel, to se na trhu tak nerozšiřuje, tak jak systém s problémy....jinak nedávno jsi se ptal, kam jet a co dělat s autem, když jsem ti potvrdil co a jak, stejně jsi to neudělal, dnes řešíš opět co s tím, takže jak z toho vlastně ven....při 80 tisících už měly být vstřiky dávno vyměněné(možná i vícekrát),seřízené a udělané seřízení, takže zvaž, kde je vlastně chyba.....
Červen 30, 201312 r A to je právě ono, já jsme tě pochopil, ale přečti si to co si napsal - "ty co zvolili ty dražší systémy", tam je právě ten zádrhel, mně byl nabídnut jen jeden a prý ten nejlepší, proč jiným nabídnou třeba to Landi netuším, ten kolega ho tam taky od nich má. Nebylo to o penězích, ten rozdíl není tak velký a BRC by se taky do 30 tisíc vešlo. A to že jsem tě neposlechl taky Karle není pravda. Na tvé doporučení jsem přestal experimentovat se svíčkami a dal tam Brisk Platin a dojel jsem k Bartůškovi do Hodějovi na celkové seřízení spojené s revizí. To že se tomu servisákovi nechtěli asi ty vstřikovače seřizovat a tvrdil že to pozná na počítači je věc druhá, to já moc asi neovlivním. Tak mi prosím řekni, v čem jsem tě neposlechl? Já si nechám rád poradit, v tomhle zase vidím smysl diskuze já. Ale myslím si, že by si spíš měli do svědomí šáhnout ty firmy, co nabízejí tyto systémy a tvrdí že je to nejlepší, než ten uživatel, který si to od nich nechá namontovat. Což mi zase připadá, že toto vše hážeš na ty zkazníky.
Červen 30, 201312 r Maličko to zde upřesním, resp. doplním. Když jsem volil zda LPG ano či ne a pak, který systém, měl jsem již trochu zkušeností díky bráchovi. Ten auto na LPG měl (Favorit Ecotronic) a byl spokojený (jezdil a nic neřešil). Hodně jsem četl na netu a hlavně zde na foru. Nejprve jsem volil systém a pak hledal dílnu. Bohužel v severních čechách není téměř volby (snad jen Cvikov, ale práce techniků je průměr, a já chtěl kvalitu). Volil jsem mezi Karlem a Strakonicemi, zvítězila pouze menší vzdálenost, proto Strakonice. Z hlediska systému byla volba BRC a LANDI RENZO, a to proto, abych nemusel pokuď možno, mimo filtrů nic řešit. Po mailu jsem je oslovil a pan Přech nabídl za stejnou cenu oba systémy. Ani už dneska nevím proč, ale zvolil jsem Omegas. Výsledkem je celkem najetých 80 tkm, tři výměny filtrů plynné fáze a jedna servisní prohlídka s doladěním (mimo té po 2 tkm). Jel bych na servis i častěji, ale já zde, prostě nikoho nemám. Jinak jsem nic dalšího neřešil. Cena instalace 33 tis. Kč, úspora dle mé statistiky 67 tis. Kč (včetně osvobození od silniční daně). P.S. Nejspíš jsem to měl trochu jednodušší v tom, že v Strakonicích v té době tolik netlačili na pilu z hlediska STAGu. Když pročítám dnes jejich fórum, je STAG obecně na prvním místě a až po něm ostatní systémy. Upraveno Červen 30, 201312 r od Sudetak
Červen 30, 201312 r No a já to udělal právě obráceně, nejdříve jsem si našel firmu, která měla dobré reference a nechal jsem vše na ní. Ale to je nyní již jedno, teď jen musím pořešit to škubání když je venku vedro. Jak se ochladilo pod 30°, je zase vše dobrý. Seřídime uvidíme.
Říjen 28, 201311 r Můžete mi říci, jestli je jedno na jaký kontakt cívky vstřikovače se přivede proud a kostra? Myslím tím při seřizování vstřikovačů.
Říjen 29, 201311 r U valteků 30 bych to asi "lajzl" s tím, že je to jedno. Pokud ovšem chceš 100% vědět jak to je. Klidně se podívám. U jiných vstřiků bych ovšem zpozornil (projistotu). Kupříklad u vstřiků MED od Omegasu musí něco být....nevím co....ale LPG jednotka je rozpozná a povolí kalibraci. Jiné vstřiky zavrhne a nepovolí kalibraci - by´t jsou odporově stejné. Zatím sem na to nedošel a pravdou je, že sem nikdy žádného Omegase nedokázal "ojebat". Takže Valteky 30 ano, podle mě.
Říjen 29, 201311 r Díky. Mám schéma zapojení z netu, takže si dám raději pozor abych to správně zapojil tak jak to má být. Ono na tom vlastně nic těžkého není, jen se na to musí člověk trochu soustředit než to tam napojovat jak ho napadne.
Listopad 17, 201311 r Ahoj, uz jsem to tu pred nejakou dobou resil. Situace se ale spise horsi, kdysi jsem startovalna po 5x, ted uz jsem u cisla 10. Posledni dobou startuju na 10x. Baterie to ma desne rada a budu muset koupit jinou. Marne jsem doufal, ze po vymene tesneni pod hlavou se to zlepsi( mesic zpet). Marne jsem doufal, ze posledni navsteva u cloveka, ktery mi montoval lpg ( v unoru to bude bude 4 roky) byla uspesna ( tyden zpet). Pan vymenil svicky, neco poladil, zmeril cidlo kapaliny a tvrdil mi ze s 5 startu mu to vzdy chytlo na 1, max na po 2 pokus. Mirne skepticky jsem byl rano, kdyz jsem si auto prebiral, auto chytlo na po 2 a motoru se zrovna 2x nechtelo do otacek. Start po 6 hodinach stani mi potvrdil me tuseni. Oprava opet bohuzel k nicemu. Startoval a tocil jsem opet 10x. Mam dojem, ze pan jezdil jen na benzin, coz me je k prdu, kdyz mam lpg.Ono na benzin to totiz jezdi dobre-po urcite dobe. Ale problem nastava ( myslim), kdyz jedu na lpg a vypnu motor, pak se teprve deji veci viz vyse. Takze tam jedu zpet, auto bylo x krat celkem u 3 mechaniku a nikde nic, krome ztraty penez. Dry fuel mi nepomaha, mam tu i lih, ale myslim,ze vysledek bude stejny. Svicky, kabely, benz. cerpadlo, diagnostiky, vycisteni, apod. zadna dlouhodoba zmena. Auto je po takovem 10x nasobnem startu uchlastane, je silne citit benzin, kdyz pridam, okamzite zhasne motor, musim ho chvili nechat "nalokat vzduchu". Obcas zkousim motor nechat dojet pres zhasnutim na benzin, ale nejsem si jisty zadne velke zmeny a navic si vzdy nevzpomenu prepnout na benzin. Co me napada je, ze propousteji lpg vstriky ci membrana, ale vypada to tak, ze jen nekdy- ale co ja vim, ja do toho nevidim. Pokud je mi znamo, tak mi pan monter nikdy nemenil filtr, ci nekontroloval lpg vstriky apod. Pokazde se na muj problem dival jako tak, ze je to benzinovy problem... coz si nemyslim. Trva totiz par mesicu od montaze....... Prikladam video meho bezneho ranniho startu Upraveno Listopad 17, 201311 r od novak
Prosinec 24, 201311 r Můžou ti propouštět lpg vstriky a je plně sání plynu a motor je uchlastany. Mel jsem to taky ale na vině byl reduktor, do dalšího startu mi naplnil sani a musel jsem startovat s plným plynem aby se to dřív vyfoukalo. Zkus to. Karle a Paule, syn koupil megana se stagem a vstriky valtec. Kde se da prosím sehnat pružinka do těch vstriku nejlíp samostatně? Vyčistil jsem je, naměřil a auto slape jak nové, potřebuju ty pruzinky a nechci kupovat celou sadu, jsou už trochu obroušené. Další dotaz, nebyly zalepené ale plne karbonu, prášku, proč? Filtry jsem měnil oba, z reduktoru to tedy nebude. Dik Upraveno Prosinec 24, 201311 r od milosk
Prosinec 26, 201311 r Ahoj, předpokládám, že to asi neseženeš. Pokud ti de pouze o pružinky, tak jedině zebrat z nové sady a nebo starší, když někdo bude dělat repas. Jinak jedině koupit nové vnitřky. Karbonu? Jako těla vstřiků tím byli zanesené? Předpokládám, že je to z plynu. Ve filtru nic nenajdeš. Ten to zpravidla nechytne.
Prosinec 26, 201311 r Jo jemný cerny prášek v těle vstriku, na pistku. Zajímavý je ze každý vstřik byl zanesen jinak. Bych cekal ze filtr to zachytí. Nebo za to může stav ventilů, na každém válčí těsní jinak...ale to je fuk. Jaký filtr plynně fáze, mel jsem na výběr papír a dal jsem polyuretan nebo tak něco, co je lepší z vasi praxe?
Prosinec 26, 201311 r To se tu popisovalo mockrát....je to uhlík obsažený v plynu-,obyčejné papírové filtry jej těžko zachytávají, pak záleží jak která společnost co vozí plyn má na cisternách filtraci, kdo jak a jak často čistí filtry na čerpačce(většinou nikdo,stojí to peníze).... problém je u tebe v konstrukci vstřikovačů, uhlík se dostává mezi jádro a obal elektroventilu, tím pádem dochází k přidírání jadýrek vstřikovačů, pak se do každého válce dostává jiná směs, dúsledkem je podpalování ventilů....ale když někomu začnu oponovat,že si má pořídit kvalitní zařízení, tak každého zajímá jen a jen cena, dokonce to tak vysvětlují i některé firmy- však repase vstřiků stojí pár korun- ale nikdo se neuvědomí, co ho čeká do budoucna...takže tam dej u tohoto systému filtr jaký chceš, ale každých 10,max 15 tisíc ho nech vyměnit a seřídit systém...nic víc pro to nemůžeš udělat...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.