Prosinec 28, 201014 r A ta jedna kontrolka co signalizuje provoz na LPG/když svítí.....tak svítí nebo bliká? Jinak spíš doporučuju tu diagnostiku. Ono je jednodušší to mít 1/2h na počítači, než půl dne bádat....to je můj názor. Zrovna tak u Stagu se hledají poměrně velmi dobře závady.
Prosinec 28, 201014 r Právě že kontrolka svítí, takže to vypadá, jako když to jede na plyn. Ale dnes se mi podařilo vyjet nádrž plynu a natankoval jsem jinde, tak uvidím co to bude dělat. Podle tacha jsem na nádrž udělal 650 km, což je pěkná blbost. Ale fakt se mi zdálo, že když jsem vyjel z vyhřívané garáže, tak to jelo na plyn a po čase na benzín. No uvidím jak to bude dál až uhodí mrazy. Ráno zase frčím a auto jsem nechal venku, tak jsem zvědavej. Ale je třeba fakt, že po jízdě mám třeba filtr plyné fáze ledovej a když to bafá na místě na volnoběh, tak je pěkně teplej, ale to možná tak má být. Jinak teplota motoru a i reduktoru je dobrá.
Prosinec 28, 201014 r Hádám, že máš nastavenou teplotu LPG a nevhodně umístěný snímač teploty LPG. Snad nic víc mě nenapadá. Třeba máš teplotu LPG nastavenou na +5°C, snímač teploty LPG může být náporovým větrem zchlazen na nižší teplotu a auto jede na benzín, i když signalizuje provoz LPG. Pokud se to potvrdí, doporučuju koupit 10cm takové izolační hmoty, kterou rádi používají instalatéři při realizaci rozvodů v plastových trubkách. Jemně to upravit okolo hadice, přisponkovat to stah. páskami, případně ještě omotat izolační páskou.
Prosinec 28, 201014 r Díky asi to fakt bude možná souviset s tím náporovým větrem. Ale minulý rok se mi to nikdy nestalo a byla taky zima. Příští týden se objednám do Strakonic a uvidím co a jak. Snad to bude zatím jezdit na LPG. Ten provoz na benzín je sakra drahej, na to nejsem zvyklej.
Duben 20, 201114 r Podávám informaci po 1 roce provozu na LPG, najeto cca 19 000 km. Po počátečních problémech s výběrem velikosti vstřikovačů jsem nemusel navštívit servis po celý rok. Tento týden revize LPG, výměna filtru plynné fáze. Svíčky jsem měnil preventivně po 30 000 km (celkem najeto 40 000 km). Na garančce mi sjeli mapu, vše OK, jen ve vysokých otáčkách byla malinko chudší směs. Upraveno Duben 20, 201114 r od Tudy
Květen 3, 201213 r Když se seřizuje Stag tak se musí autíko napíchnout i na diagnostiku OBD nebo se to dělá jen přes kabel na ŘJ LPG?
Květen 4, 201213 r Díky. Já jen kvůli tomu, že pojedu na servis a na seřízení do Strakonic a tam mají problém se připojit na moje autíko přes OBD, tak jestli to potřebují nebo ne.
Květen 4, 201213 r nepotrebuji staci kabel k LPG... jinak ja jsem si na jednom aute znicil takhle dva OBD kabely, nevim proc asi nejaky problem v zasuvce vzdycky to odnesly chipy vevnitr ze se nedal uz opravit Upraveno Květen 4, 201213 r od silarm
Květen 4, 201213 r Mně je to taky divné proč se nemůžou spojit, prý mají supervag a dřív to tam normálně fungovalo až minulý rok jsme tam byl dvakrát a vždy bez úspěchu a to jsem to mezi tím vyzkoušel na svém noťasu a náhodou i v autorizovaném servisu škoda a také v neutorizovaném, kde mi dělali padající ručičky a vždy se to propojilo. Takže tam mají asi nějaký problém oni a také jsem jednou vedl s tím technikem, myslím panem Přechem, hovor na toto téma, kdy se mě snažil přesvědčit že mé auto nemá OBDII, že má jen OBD, takže nevím jak moc jsou v této oblasti zkušení.
Květen 4, 201213 r Pan Přech už tam asi nedělá. Nicméně tvoje auto buď podporuje jen teoreticky VAG protokol a spojíš se s ním tuším aj supervagem. A pokud má EOBD, tak musí mít i check na palubce. EOBD=OBD-2 + úpravy pro evropu. OBD jako takové verze 1 používali američános když s tím došli v Kalifornii. Potom udělali OBD2 a evropa to od nich zebrala a udělala EOBD. Jinak šéfova dcera má O1 2,0 85kW akorát kód motoru nevím 100% možná AQY a ta EOBD má. Upraveno Květen 4, 201213 r od PauLofWoCC
Květen 4, 201213 r Je pravda, že před rokem něco v tom smyslu, že by odešel říkal, ale nějak jsem tomu nevěřil. Tak to jsem zvědavý kdo tam ten jeho post nyní převzal. A k mému autíku, mám AQY, check mám taky, který na mě již 60 tisím km po montáži LPG svítí a když dávám ve vag-comu test OBD-II či E-OBD, tak mi to napíše že je to kompatibilní a vše fachá i třeba readines kód atd.
Květen 4, 201213 r A prečo neriešiš zažnutý check? Snad to ma dovodok, nie? Lebo sa ti rožina aj na prevazu po benzíně? Slovenština mě nejde ... :D Jo, pakliže ti hlásí, že je kompatibilní, tak to by fungovat mělo. Jinak k tomu, pana Přecha sem potkal a poznal osobně, ale znám ho snad jenom 30 možná 60 sekund. Je tam někdo jinej...ale celkem takovej pohodář mě přišel....
Květen 4, 201213 r Check mi svítí asi jen na plyn, od té doby co mám LPG jsem v tahu ujel na benzín jen asi max. 80 km, takže to přesně nevím. Je fakt, že mi ještě před montáží LPG check taky svítil, ale diagnostika vyhazovala špatnou lambda sondu, ty jsem vyměnil, najel asi 5 tisíc km bez checku a pak jsem dával LPG a po asi 100 km se check rozsvítil a od té doby svítí. Ve Strakonicích to štelovi několikrát a výsledek ten, že je to prý u některých motorů normální a stále to píše příliš bohatou směs.
Květen 5, 201213 r No, hele pokud tě to nesere, tak ti to může bejt ukradený. Pokud tě to sere, určo by se s chybou směsi dalo něco dělat.....pakliže ta chyba nepochází z benzínu. Ve finále to ale na spotřebu stejně moc vliv mít nebude.
Květen 5, 201213 r Moc mě to netrápí a spotřebu mám celkem myslím dobrou. Možná to opravdu pochází z benzínu, tyhle motory jsou tou kontrolkou proslavené. Proto to taky moc neřeším.
Červenec 5, 201213 r Tak Vás opět montážníci požádám o radu. Dnes jsem si po více než 3 letech co mám LPG všiml, že mi přípojka plynu k reguktoru (2) celkem dost vydřela vodní hadici (3) i když na přípojce byla nasunutá hadice (1). Ta vodní hadice je fakt služně vybroušená, když v tom místě na ní máčknu, tak je cítit jak je slabá oproti jiným místům. Takže jsem to hned drobet předělal a tu ochranou hadici (1) jsem sundal a dal jinou (4) na tu vodní hadici, že se bude tak myslím obrušovat ta ochraná guma a klidně jí po třech letech vyměním za novou. Ale mám v plánu koupit tu prodřenou hadici novou, ale cena 1500,- Kč je děs, http://www.noad.cz/1u0122101h/ takže se vydám na vrakáč a myslím, že bude taky za drsné prachy. Takže otázka, bude ta ochrana takto lépe fungovat, když bude gumou ochráněná ta vodní hadice a né ten zdroj dření? Jiná možnost jak to udělat asi není, není tam místo. Zkoušel jsem tu hadici nějak natočit, ale bez výsledku. Když tam není nic dané, tak to vychází přesně k sobě, že se to lehce dotýká. Jak takové věci řešíte Vy?
Červenec 6, 201213 r tak to te chapu... 1500kc za hadici by se mi taky davat nechtelo. Na druhou stranu jestli je hadice tak prodrena ze hrozi protrzeni tak bych asi nesetril a vyrazil smer vrakoviste. Ono asi napr na dalnici pri 160km/h kdyz vybehne z motoru najednou voda... Rekl bych ale ze tohle je chyba instalatera LPG treba chybu uznaji a udelaj Ti treba priste revizi zadarmo...
Červenec 6, 201213 r Ty paka ze Strakonic neuznají vůbec nic, to nemá ani cenu zkoušet, to si raději udělám sám. Právě dám tu novou hadici z vrakoviště, ale musím to nějak ošetřit, aby se neprodřela znova, takže bude asi lepší ta silná guma na té hadici.
Listopad 16, 201212 r Tak dnes ráno jsem jel do práce. Ráno bylo lehce nad nulou, autíko se po chvilce zahřálo na těch 35°C a pak přeplo na LPG. Motor okamžitě začal škubat, kontrolka CHECK blikala, tak jsem to rychlo hodil zpět do benzínu a jel jsem dál. Když jsem teplotu vyáhl asi na 70°C, tak jsem to zkusil opět hodit do plynu a stále škubání a blikající CHECK. Takže zase jízda na benzín a pak jsem t oještě zkusil po 10km, když byl motor již pořádně zahřátý a to LPG fungovalo dobře. Když jsem jel z práce, tak motor přepnul normálka na LPG, pak sice párkrát škubnul, ale kontrolka nic a jelo to. Udělal jsem diagnistiku OBD a dost chyb, ale samá chyba v zapalování válců, pak také přímo jmenovaný válec 2 a 3. Myslíte si, že by to mohlo být špatným plynem? Nebo Vás takhle nadálku napadá něco jiného? Svíčky? Zapalování? Naposledy jsem tankoval na své oblíbené pumpě, kde jsme nikdy neměl problém, tak se mi to s tím plynem moc nezdá a už jsem měl na té nádrži ujeto asi 200 km.
Listopad 16, 201212 r a co máš za vstřikovače ... Valteky? Pokud ano tipuji že bude zanesen vstřikovač "medem"
Listopad 16, 201212 r Jojo, mám tam Valteky. Taky je to možné že ty dva prostě zlobí. Možná to bude chtít repas, mají už 70 tisíc km.
Listopad 18, 201212 r Tak to tedy nevím, ale mám tyhle, fotku jsem si půjčil od amiga. Jak si psal v tomto tématu - http://forum.skodaho...metodou-bypass/ nejhorší vstřiky co jsou.
Listopad 18, 201212 r Teď si vůbec nejsem jistý, co je to za vstřikovače. Někde je označují jako Valtek, někde jako výrobce Rail nebo Apache. Můžete mi někdo napsat co tam vlastně mám?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.