Publikováno Únor 17, 200817 r Chlapci chcem sa vas opytat.Mam radio zn.kenwood kdc-308 a mam tam take malicke smd diody(zelenej farby) chcem vediet ze ked kupim tie smd diody modrej farby takej velkosti a po prepajkovavani ci mi budu svietit nebude mi treba nejake odpory?? dakujem
Únor 17, 200817 r prikladam foto radia ospravedlnujem sa za kvalitu ale neviem fotit s fotoaparatom este sa ucim Upraveno Únor 17, 200817 r od Reso
Únor 17, 200817 r normálně koupíš diody a vyměniš, žádný odpory dávat nemusíš, ty už tam nekde od nich budou..
Únor 17, 200817 r Ach, neni to priliš velke kafe na Teba Reso?? nič v zlom ale tieto mrňusy bez potrebneho načinia len zničiš ako aj dosku Myslim že keď už tak to zmeň a ak ti bude svit vyhovovať necaj to tak a ak nie musiš aj odpory.
Únor 17, 200817 r diki profor teba som potreboval a chcem to prepajkovat respektive skusit snat sa mi to podari a co sa tyka toho svitu tak je mi to jedno len nech je vidiet ze to svieti na modro dost to spati PS:a ake nacinie by som mal mat?? micro pajku,pinzetu,cin,?a este nieco??
Únor 17, 200817 r ja som svoj pionier odpajkovaval stanicou na SMD (dýza s horúcim vzduchom) a naspäť nové tak že som na plôšky mikropájkou naniesol kapku cínu, pinzetou chytil diodu priložil a tou stanicou nafúkal späť
Únor 17, 200817 r smd v dnesni dobe asi vazne jen horkovzdusnou stanici.. mikropajka je moc "necitliva", je tam velke riziko zniceni soucastky navic uz se pomalu ani beznym cinem nepaji..
Únor 17, 200817 r Pri troche opatrnosti sa to v pohode dá spraviť aj trafopájkou, len to chce tenší hrot. Robím tak takmer všetko a zatiaľ som neodfajčil nič a to som pájkoval CMOS-y, fet tranzistory ... Len ju treba zapnúť a vypnúť trochu ďalej od plošáku.
Únor 17, 200817 r prve sem tu fotku nevidel, ale tohle sou ty malinký mršky 0805, hlavne musíš s tim opatrně abys tu diodu třebas nezákápnul cínem, je fakt dost malá a taky bacha až je budeš vyndavat z těch pásků tak at ti nevyletí, já takhle stratil pár SMD kondenzátorů
Únor 17, 200817 r jj, chlapci velmi pekne vam dakujem za radi ja som rozmyslal ze by som dal na ten hrot co ma micropajka ihlu by som ju pripevnil drotom:) ale este to musim niekde vyskusat myslite ze by sa to tym dalo?? aspon odpajkovat ?diody?
Únor 17, 200817 r myslim že by ta jehla ten cín nerozehžála pač má malou plošku...kup si přímo hrot na SMDčka a máš to..
Únor 18, 200817 r Profor nie, ja chcem uchytit na hrot micropajky ihlu a na odpajkovanie by to mohlo stacit podla mna Upraveno Únor 18, 200817 r od Reso
Únor 18, 200817 r Profor nie, ja chcem uchytit na hrot micropajky ihlu a na odpajkovanie by to mohlo stacit podla mna preco si nenajdes niekoho vo vasom okoli, kto ma s tym skusenosti ? robit to prvy krat na vlastnom, novom radiu .....?? nechcem ta podcenovat, ale SMD suciastku odvalis teplom hned, ani sa nenazdas. na to ze to Koldo dokaze nepozeraj. on to robi od narodenia, takze ma prax asi 150 rokov....
Únor 18, 200817 r Colins no ja som pajkoval uz smd diody na ventilacii ked som prerabal podsvietenie a dokazal som to, je pravda trochu som sa piplal ale po druhy raz ked som to robil bolo to uz ok a radio? no radio ma uz 2,5 roka a je uz po zaruke a na dalsie radio si budem musiet pockat takze chcem skusit zmenit podsvietenie prinajhorsom nebude svietit
Únor 18, 200817 r Colins no ja som pajkoval uz smd diody na ventilacii ked som prerabal podsvietenie a dokazal som to, je pravda trochu som sa piplal ale po druhy raz ked som to robil bolo to uz ok a radio? no radio ma uz 2,5 roka a je uz po zaruke a na dalsie radio si budem musiet pockat takze chcem skusit zmenit podsvietenie prinajhorsom nebude svietit a jejej, to bude odpalenych cesticek
Únor 19, 200817 r S velkou pravděpodobností cín potřebovat nebudeš, protože jinak by si z něj tam udělal hroudu a zle sa to napravuje..... 0805ky jsou male a vydrzi mensi cas při pájení (při teplotě)! Tak pozor Když se ti nebude klepat ruka, tak se to dá zvládout i s mikropájkou Hodně štěstí
Únor 19, 200817 r na odsátí cínu u SMD součástek používám takový měděný knot, koupil jsem ho v GM, klasická odsávačka dokáže součástku vcucnout a tohle krásně vyčistí plošný spoj od přebytečného cínu http://www.gme.cz/cz/index.php?page=search...knot&w=1111 Upraveno Únor 19, 200817 r od Dundee
Únor 19, 200817 r Opravdu pozor na správnou teplotu a čas týrání měděných cestiček - ať je pak nemáš utržený. Hlavně kvalitní tavidlo/cín.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.