Publikováno Březen 16, 200817 r Ahoj ogaři dostal jsem před cca měsícem scouta 2.0TDI zatím má najeto 4500km nevím jestli je něco špatně ale žere (dle palubního počiku) 5-5.8l/100km del způsobu jízdy. nedávno jsem jel Ostrava- Praha průměr 5,8/100km průměrná rychlost 107km/h. Se mi zdá že to žere nějak podezřele málo. Dříve jsem jezdil 1.9 4x4 a tam byla spotřeba tak 5,9-6,3l/100km tak nevím. Zatím bez sebemenší závady. Martin
Březen 16, 200817 r ty vole jestli máš moc nafty a nevíš co s ní, tak ti od ní rád odpomůžu. za tyhlety spotřeby nejezdim ani s 1.9kou
Březen 16, 200817 r Mě se všechny ty 1.9TDi pohybujou od 5,1 do 5,6,nejčastěji je dlohodobka 5,4 víc jsem na nich nikdy neměl. Když jsem ještě měl ty 2.0TDi tak u nich spotřeba nešla pod 6,3 a to už se s nima muselo jezdit hodně slušně,jinak při nekoukání na spotřebu ten 2.0TDi jezdil běžně za 6,8 a výše. Zrovna nedavno jsem zaslechl na letišti rozhovor mezi taxikáři co tam jezděj s Passatama 2.0TDi že po Praze se s tim nemůžou dostat po 8.litrů.
Březen 16, 200817 r během posledních 4měsíců mám dlouhodobou podle excelu 6,54l/100km Tak to mám přesně taky na 1.9 TDI PD 77kW Těch 5.8 při průměrné rychlosti 107 km/h se mi zdá jako nereálné. Ještě ke všemu na 2.0 a 4x4....
Březen 16, 200817 r Ahoj ogaři dostal jsem před cca měsícem scouta 2.0TDI zatím má najeto 4500km nevím jestli je něco špatně ale žere (dle palubního počiku) 5-5.8l/100km del způsobu jízdy. nedávno jsem jel Ostrava- Praha průměr 5,8/100km průměrná rychlost 107km/h. Se mi zdá že to žere nějak podezřele málo. Dříve jsem jezdil 1.9 4x4 a tam byla spotřeba tak 5,9-6,3l/100km tak nevím.Zatím bez sebemenší závady. Martin Ta spotřeba na trase Ostrava Praha je asi normální, já jsem tuto trasu jel v listopadu s OI 2.0 MPI se spotřebou 6,8 l, což je na benzínový dvoulitr taky velice pěkná spotřeba-přisusuji to hlavně dost rovinatému profilu trati a poměrně kvalitním silnicím dovolujícím hlavně velmi plynulou jízdu.Myslím, že hlavně plynulost jízdy příznivě ovliňuje spotřebu na této dost dlouhé trase.Délka trasy také dokáže anulovat nepříznivé úseky jako je průjezd Frýdkem-Místem a podobné vychutnávky cestou.
Březen 16, 200817 r pánové a ogaři, mějte na paměti, že ty počítadla většinou kecaj, jak už se tu mockrát probíralo. Obvykle tak 0,5 litru do mínusu. Mně to v poslední době ukazovalo pořád pod 6 litrů (cca tak kolem 5,7) a po výměně rozvodů to naráz skočilo zase na cca 6,2 přičemž skutečnost je opravdu tak ještě o půl litru víc. Co se změnilo tou výměnou rozvodů mi ale není jasný.
Březen 16, 200817 r pánové a ogaři, mějte na paměti, že ty počítadla většinou kecaj, jak už se tu mockrát probíralo. Obvykle tak 0,5 litru do mínusu. Mně to v poslední době ukazovalo pořád pod 6 litrů (cca tak kolem 5,7) a po výměně rozvodů to naráz skočilo zase na cca 6,2 přičemž skutečnost je opravdu tak ještě o půl litru víc. Co se změnilo tou výměnou rozvodů mi ale není jasný. Nové součástky, nejsou ještě oběhané...
Březen 16, 200817 r pánové a ogaři, mějte na paměti, že ty počítadla většinou kecaj, jak už se tu mockrát probíralo. Obvykle tak 0,5 litru do mínusu. Mně to v poslední době ukazovalo pořád pod 6 litrů (cca tak kolem 5,7) a po výměně rozvodů to naráz skočilo zase na cca 6,2 přičemž skutečnost je opravdu tak ještě o půl litru víc. Co se změnilo tou výměnou rozvodů mi ale není jasný. člověče to znám moc dobře, viz. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=23438&hl= nevím jestli tě to uklidní, ale "diagnostik" měl částěčně pravdu, po čase to kleslo, asi se to fakt zadaptovalo, ale už nikdy ne na ty původní hodnoty, čili pod 6 jsem už nejezdil, ale kolem 6,3-6,5 a na dálnici jsem se těm 5,3 co jsem to vezl z němec už nikdy nepřiblížil, ani na dovču, kdy jel přede mnou kámoš "na pohodu" s 1,9 130-140 za 4,8 a já za ním s 2,0 za 5,8. Je fakt, že teď na zimácích jezdím stabilně do 6l, 5,6 při měsíčním nájezdu cca 3500km není problém. Ale jinak tebe se to zvedlo po výměně rozvodů o 0,5l, mě o 1,2l !!! Uvidím na jaře, až to vrátím zpět na letní 16 o kolik půjdu nahoru, pak udělám závěry. Jen pro pořádek ty hodnoty co píšu jsou PC údaje a kecá mě to asi jako většině, o půl litrů méně než skutečnost. Upraveno Březen 16, 200817 r od Rass
Březen 17, 200817 r Ja mam dlhodobu realnu spotrebu 5.87 ale meriam to od cca 15000 km. Tu je odkaz. http://www.spritmonitor.de/en/detail/207249.html
Březen 17, 200817 r Myslíš, že když máš spotřebu 5,8 s TDI, tak že to je málo a máš to rozbité? Tak jestli to bereš takhle, tak v tom připadě mám aji já rozbité auto, bo jezdím s benzínem dlouhodobě za 5,6 l/100....
Březen 17, 200817 r Myslíš, že když máš spotřebu 5,8 s TDI, tak že to je málo a máš to rozbité? Tak jestli to bereš takhle, tak v tom připadě mám aji já rozbité auto, bo jezdím s benzínem dlouhodobě za 5,6 l/100.... Tak honem hybaj do servisu na opravu ať jezdíš za 8l.
Březen 17, 200817 r člověče to znám moc dobře, viz. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=23438&hl=nevím jestli tě to uklidní, ale "diagnostik" měl částěčně pravdu, po čase to kleslo, asi se to fakt zadaptovalo, ale už nikdy ne na ty původní hodnoty, čili pod 6 jsem už nejezdil, ale kolem 6,3-6,5 a na dálnici jsem se těm 5,3 co jsem to vezl z němec už nikdy nepřiblížil, ani na dovču, kdy jel přede mnou kámoš "na pohodu" s 1,9 130-140 za 4,8 a já za ním s 2,0 za 5,8. Je fakt, že teď na zimácích jezdím stabilně do 6l, 5,6 při měsíčním nájezdu cca 3500km není problém. Ale jinak tebe se to zvedlo po výměně rozvodů o 0,5l, mě o 1,2l !!! Uvidím na jaře, až to vrátím zpět na letní 16 o kolik půjdu nahoru, pak udělám závěry. Jen pro pořádek ty hodnoty co píšu jsou PC údaje a kecá mě to asi jako většině, o půl litrů méně než skutečnost. no jaasně, diskuze před rokem o zvýšení spotřeby tvýho auta jsem se živě účastnil. Nevím, co se v autě výměnou rozvodů děje, ale nadále si myslím, že si tam nemá co sedat, jak psal Diagnostik. Mě to v poslední době před výměnou ukazovalo až nápadně nízkou spotřebu, který jsem stejně nevěřil. Dneska jsem dost svižnou jízdou najel asi 300 km a ukázalo to 6,2. Myslím, že tohle by mohlo odpovídat skutečnosti.
Březen 22, 200817 r mě to leze nějak podezřele nahoru. dělá to pražskej provoz http://www.spritmonitor.de/en/detail/219197.html
Březen 22, 200817 r Myslíš, že když máš spotřebu 5,8 s TDI, tak že to je málo a máš to rozbité? Tak jestli to bereš takhle, tak v tom připadě mám aji já rozbité auto, bo jezdím s benzínem dlouhodobě za 5,6 l/100.... Tak to brůdr má taky rozbitou papričku. Průměrná spotřeba 6,8l/100km. A to byla průměrná rychlost 68 km/h na trace Bechyně-Planá n/L-Tábor-Pelhřimov-Jihlava-Domov. Motor 2.0 TFSI Upraveno Březen 22, 200817 r od mischicka
Březen 22, 200817 r Tak to brůdr má taky rozbytou papričku. Průměrná spotřeba 6,8l/100km. A to byla průměrná rychlost 68 km/h na trace Bechyně-Planá n/L-Tábor-Pelhřimov-Jihlava-Domov. Motor 2.0 TFSI Uďo, kontrolní otázka : "Jak zní vyjmenovaný slova po B" ?
Březen 22, 200817 r Uďo, kontrolní otázka : "Jak zní vyjmenovaný slova po B" ? Jestli myslíš rozbItou tak s měkkým I to je od mlátít,tlouct a bít,což sem rozhodně nedělal. takže rozbYtou.
Březen 22, 200817 r Tak to brůdr má taky rozbytou papričku. Průměrná spotřeba 6,8l/100km. A to byla průměrná rychlost 68 km/h na trace Bechyně-Planá n/L-Tábor-Pelhřimov-Jihlava-Domov. Motor 2.0 TFSI Luďo na jakých gumách si to odjezdil - rozměr, značka.Na benzínové RSo je to opravdu pěkné, kór teď v zimě.
Březen 22, 200817 r Luďo na jakých gumách si to odjezdil - rozměr, značka.Na benzínové RSo je to opravdu pěkné, kór teď v zimě. 205/55 R16 Conti WinterContact TS 810.
Březen 22, 200817 r Jinak bruder má asi nějak hodně lehkou nohu, prt. i s Fabii umí za míň než se mi kdykoliv podařilo. Ale s Papričkou to umím za 6,8-6,9 taky
Březen 22, 200817 r Jinak bruder má asi nějak hodně lehkou nohu, prt. i s Fabii umí za míň než se mi kdykoliv podařilo. Ale s Papričkou to umím za 6,8-6,9 taky S Fabii uměla bejvalka. Já jezdil za 5,8 a vona za 5,2 a byla nešťasná jak neumí jezdit a jak má velkou spotřebu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.