matino Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 Ahoj ogaři dostal jsem před cca měsícem scouta 2.0TDI zatím má najeto 4500km nevím jestli je něco špatně ale žere (dle palubního počiku) 5-5.8l/100km del způsobu jízdy. nedávno jsem jel Ostrava- Praha průměr 5,8/100km průměrná rychlost 107km/h. Se mi zdá že to žere nějak podezřele málo. Dříve jsem jezdil 1.9 4x4 a tam byla spotřeba tak 5,9-6,3l/100km tak nevím. Zatím bez sebemenší závady. Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 Jj, ty desetiny to je fakt velký rozdíl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 ty vole jestli máš moc nafty a nevíš co s ní, tak ti od ní rád odpomůžu. za tyhlety spotřeby nejezdim ani s 1.9kou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 Mě se všechny ty 1.9TDi pohybujou od 5,1 do 5,6,nejčastěji je dlohodobka 5,4 víc jsem na nich nikdy neměl. Když jsem ještě měl ty 2.0TDi tak u nich spotřeba nešla pod 6,3 a to už se s nima muselo jezdit hodně slušně,jinak při nekoukání na spotřebu ten 2.0TDi jezdil běžně za 6,8 a výše. Zrovna nedavno jsem zaslechl na letišti rozhovor mezi taxikáři co tam jezděj s Passatama 2.0TDi že po Praze se s tim nemůžou dostat po 8.litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 během posledních 4měsíců mám dlouhodobou podle excelu 6,54l/100km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 během posledních 4měsíců mám dlouhodobou podle excelu 6,54l/100km Tak to mám přesně taky na 1.9 TDI PD 77kW Těch 5.8 při průměrné rychlosti 107 km/h se mi zdá jako nereálné. Ještě ke všemu na 2.0 a 4x4.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 Ahoj ogaři dostal jsem před cca měsícem scouta 2.0TDI zatím má najeto 4500km nevím jestli je něco špatně ale žere (dle palubního počiku) 5-5.8l/100km del způsobu jízdy. nedávno jsem jel Ostrava- Praha průměr 5,8/100km průměrná rychlost 107km/h. Se mi zdá že to žere nějak podezřele málo. Dříve jsem jezdil 1.9 4x4 a tam byla spotřeba tak 5,9-6,3l/100km tak nevím.Zatím bez sebemenší závady. Martin Ta spotřeba na trase Ostrava Praha je asi normální, já jsem tuto trasu jel v listopadu s OI 2.0 MPI se spotřebou 6,8 l, což je na benzínový dvoulitr taky velice pěkná spotřeba-přisusuji to hlavně dost rovinatému profilu trati a poměrně kvalitním silnicím dovolujícím hlavně velmi plynulou jízdu.Myslím, že hlavně plynulost jízdy příznivě ovliňuje spotřebu na této dost dlouhé trase.Délka trasy také dokáže anulovat nepříznivé úseky jako je průjezd Frýdkem-Místem a podobné vychutnávky cestou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 pánové a ogaři, mějte na paměti, že ty počítadla většinou kecaj, jak už se tu mockrát probíralo. Obvykle tak 0,5 litru do mínusu. Mně to v poslední době ukazovalo pořád pod 6 litrů (cca tak kolem 5,7) a po výměně rozvodů to naráz skočilo zase na cca 6,2 přičemž skutečnost je opravdu tak ještě o půl litru víc. Co se změnilo tou výměnou rozvodů mi ale není jasný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 pánové a ogaři, mějte na paměti, že ty počítadla většinou kecaj, jak už se tu mockrát probíralo. Obvykle tak 0,5 litru do mínusu. Mně to v poslední době ukazovalo pořád pod 6 litrů (cca tak kolem 5,7) a po výměně rozvodů to naráz skočilo zase na cca 6,2 přičemž skutečnost je opravdu tak ještě o půl litru víc. Co se změnilo tou výměnou rozvodů mi ale není jasný. Nové součástky, nejsou ještě oběhané... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 16. Březen 2008 Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 (editace) pánové a ogaři, mějte na paměti, že ty počítadla většinou kecaj, jak už se tu mockrát probíralo. Obvykle tak 0,5 litru do mínusu. Mně to v poslední době ukazovalo pořád pod 6 litrů (cca tak kolem 5,7) a po výměně rozvodů to naráz skočilo zase na cca 6,2 přičemž skutečnost je opravdu tak ještě o půl litru víc. Co se změnilo tou výměnou rozvodů mi ale není jasný. člověče to znám moc dobře, viz. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=23438&hl= nevím jestli tě to uklidní, ale "diagnostik" měl částěčně pravdu, po čase to kleslo, asi se to fakt zadaptovalo, ale už nikdy ne na ty původní hodnoty, čili pod 6 jsem už nejezdil, ale kolem 6,3-6,5 a na dálnici jsem se těm 5,3 co jsem to vezl z němec už nikdy nepřiblížil, ani na dovču, kdy jel přede mnou kámoš "na pohodu" s 1,9 130-140 za 4,8 a já za ním s 2,0 za 5,8. Je fakt, že teď na zimácích jezdím stabilně do 6l, 5,6 při měsíčním nájezdu cca 3500km není problém. Ale jinak tebe se to zvedlo po výměně rozvodů o 0,5l, mě o 1,2l !!! Uvidím na jaře, až to vrátím zpět na letní 16 o kolik půjdu nahoru, pak udělám závěry. Jen pro pořádek ty hodnoty co píšu jsou PC údaje a kecá mě to asi jako většině, o půl litrů méně než skutečnost. Editováno: 16. Březen 2008, autor: Rass Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXX TOMCAT XXX Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 Ja mam dlhodobu realnu spotrebu 5.87 ale meriam to od cca 15000 km. Tu je odkaz. http://www.spritmonitor.de/en/detail/207249.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 Myslíš, že když máš spotřebu 5,8 s TDI, tak že to je málo a máš to rozbité? Tak jestli to bereš takhle, tak v tom připadě mám aji já rozbité auto, bo jezdím s benzínem dlouhodobě za 5,6 l/100.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 Myslíš, že když máš spotřebu 5,8 s TDI, tak že to je málo a máš to rozbité? Tak jestli to bereš takhle, tak v tom připadě mám aji já rozbité auto, bo jezdím s benzínem dlouhodobě za 5,6 l/100.... Tak honem hybaj do servisu na opravu ať jezdíš za 8l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 člověče to znám moc dobře, viz. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=23438&hl=nevím jestli tě to uklidní, ale "diagnostik" měl částěčně pravdu, po čase to kleslo, asi se to fakt zadaptovalo, ale už nikdy ne na ty původní hodnoty, čili pod 6 jsem už nejezdil, ale kolem 6,3-6,5 a na dálnici jsem se těm 5,3 co jsem to vezl z němec už nikdy nepřiblížil, ani na dovču, kdy jel přede mnou kámoš "na pohodu" s 1,9 130-140 za 4,8 a já za ním s 2,0 za 5,8. Je fakt, že teď na zimácích jezdím stabilně do 6l, 5,6 při měsíčním nájezdu cca 3500km není problém. Ale jinak tebe se to zvedlo po výměně rozvodů o 0,5l, mě o 1,2l !!! Uvidím na jaře, až to vrátím zpět na letní 16 o kolik půjdu nahoru, pak udělám závěry. Jen pro pořádek ty hodnoty co píšu jsou PC údaje a kecá mě to asi jako většině, o půl litrů méně než skutečnost. no jaasně, diskuze před rokem o zvýšení spotřeby tvýho auta jsem se živě účastnil. Nevím, co se v autě výměnou rozvodů děje, ale nadále si myslím, že si tam nemá co sedat, jak psal Diagnostik. Mě to v poslední době před výměnou ukazovalo až nápadně nízkou spotřebu, který jsem stejně nevěřil. Dneska jsem dost svižnou jízdou najel asi 300 km a ukázalo to 6,2. Myslím, že tohle by mohlo odpovídat skutečnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 mě to leze nějak podezřele nahoru. dělá to pražskej provoz http://www.spritmonitor.de/en/detail/219197.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 (editace) Myslíš, že když máš spotřebu 5,8 s TDI, tak že to je málo a máš to rozbité? Tak jestli to bereš takhle, tak v tom připadě mám aji já rozbité auto, bo jezdím s benzínem dlouhodobě za 5,6 l/100.... Tak to brůdr má taky rozbitou papričku. Průměrná spotřeba 6,8l/100km. A to byla průměrná rychlost 68 km/h na trace Bechyně-Planá n/L-Tábor-Pelhřimov-Jihlava-Domov. Motor 2.0 TFSI Editováno: 22. Březen 2008, autor: mischicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Tak to brůdr má taky rozbytou papričku. Průměrná spotřeba 6,8l/100km. A to byla průměrná rychlost 68 km/h na trace Bechyně-Planá n/L-Tábor-Pelhřimov-Jihlava-Domov. Motor 2.0 TFSI Uďo, kontrolní otázka : "Jak zní vyjmenovaný slova po B" ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Uďo, kontrolní otázka : "Jak zní vyjmenovaný slova po B" ? Jestli myslíš rozbItou tak s měkkým I to je od mlátít,tlouct a bít,což sem rozhodně nedělal. takže rozbYtou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Tak to brůdr má taky rozbytou papričku. Průměrná spotřeba 6,8l/100km. A to byla průměrná rychlost 68 km/h na trace Bechyně-Planá n/L-Tábor-Pelhřimov-Jihlava-Domov. Motor 2.0 TFSI Luďo na jakých gumách si to odjezdil - rozměr, značka.Na benzínové RSo je to opravdu pěkné, kór teď v zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Luďo na jakých gumách si to odjezdil - rozměr, značka.Na benzínové RSo je to opravdu pěkné, kór teď v zimě. 205/55 R16 Conti WinterContact TS 810. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Jinak bruder má asi nějak hodně lehkou nohu, prt. i s Fabii umí za míň než se mi kdykoliv podařilo. Ale s Papričkou to umím za 6,8-6,9 taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Jinak bruder má asi nějak hodně lehkou nohu, prt. i s Fabii umí za míň než se mi kdykoliv podařilo. Ale s Papričkou to umím za 6,8-6,9 taky S Fabii uměla bejvalka. Já jezdil za 5,8 a vona za 5,2 a byla nešťasná jak neumí jezdit a jak má velkou spotřebu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kony Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Já jezdím furt kolem 7 litrů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.