jakataka Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Ahoj, čtu si vaše rady jak odstranit klapání klapek rozvodu vzduchu u klimatroniku. Ale jak se ho zbavit u manuální klimatizace? Řeším tenhle problém už docela dlouho. Bohužel už mám auto po záruce a rozhazovat celou palubku se mi zrovna dvakrát nechce. V origo servisu se prej s podobným případem nesetkali. Přitom u klimatroniku je to běžnej jev a řešej ho výměnou řídící jednotky, nebo výměnou nastavovacích servomotůrků. Poraďte... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pampaliny Vloženo 4. leden 2009 Sdílet Vloženo 4. leden 2009 Ahoj, čtu si vaše rady jak odstranit klapání klapek rozvodu vzduchu u klimatroniku. Ale jak se ho zbavit u manuální klimatizace? Řeším tenhle problém už docela dlouho. Bohužel už mám auto po záruce a rozhazovat celou palubku se mi zrovna dvakrát nechce. V origo servisu se prej s podobným případem nesetkali. Přitom u klimatroniku je to běžnej jev a řešej ho výměnou řídící jednotky, nebo výměnou nastavovacích servomotůrků. Poraďte... Zdravim, koupil jsem nedavno starsi O2 rv2005 1.6 75kW s mech.klimatizaci a mam stejny problem. To klapani mne privadi k silenstvi. Procital jsem zdejsi fora a vsude pisi pouze o dig.klimatizaci. Bohuzel nemam pro Vas radu jak to odstranit, spis jsem se chtel zeptat, zda se vam to jiz podarilo nejak vyresit. Zatim se vyhybam navstevy skoda servisu, jelikoz si myslim, ze se jim "zavada neprojevi". Dekuji za pripadnou pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 5. leden 2009 Sdílet Vloženo 5. leden 2009 Zdravim,koupil jsem nedavno starsi O2 rv2005 1.6 75kW s mech.klimatizaci a mam stejny problem. To klapani mne privadi k silenstvi. Procital jsem zdejsi fora a vsude pisi pouze o dig.klimatizaci. Bohuzel nemam pro Vas radu jak to odstranit, spis jsem se chtel zeptat, zda se vam to jiz podarilo nejak vyresit. Zatim se vyhybam navstevy skoda servisu, jelikoz si myslim, ze se jim "zavada neprojevi". Dekuji za pripadnou pomoc. Mam presne tento isty problem, a riesenie nemam Viem , ze sa to stava len ked je vonku okolo 7 az 10 stupnov, kedy sa snazi klimatic nastavit zmiesanie vzduchu podla teploty v interieri .akonahle je - alebo nad 15 stupnov, tak nic ....ticho . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fotik Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 TAk se hlasim take s timto problemem. Asi navstivim servis, jelikoz auto je v zaruce. Kupovane v lete. Zadne klapani u klimatiku nebylo. S prichodem podzim/zima jsem si cvakani zacal take vsimat. Samo to dela i pri vyplem climaticu. V zime jej zapinam jen na pripadne odmlzeni skel. Pokud topim naplno. Nic neklepe. Jakmile snizim topeni nekam cca doprostred, zacne lupani. Jeste jsem si rikal jestli treba to nemuze delat chladnuti plastu, ale asi zase k tak prudke zmene teploty tam nedochazi. Take jsem cetl ze lupe jen climatronic a ja zjistil ze mi lupe i climatic. Aspon v tom nejsem sam. A jestli to je opravdu zavisle na venkovni teplote, budu muset do servisu rychle dokud je jeste zima. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zmikes Vloženo 17. leden 2009 Sdílet Vloženo 17. leden 2009 Mám ten stejný probém u mechanické klimatizace při vytápění Není to pravidelný jev. Vždy po chvíli jízdy, kdy topení začne hřát to cvaká, pak to dá chvíli pokoj a zase začne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 17. leden 2009 Sdílet Vloženo 17. leden 2009 pánové, tenhle problém mají pravděpodobně všechny OII a záleží jen na sluchu a vnímání řidiče, jak moc mu ten zvuk vadí. Tohle bych fakt už přestal řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
permonik Vloženo 17. leden 2009 Sdílet Vloženo 17. leden 2009 jestli to delaji vsechny nebo ne to nevim-ale jel jsem uz nekterych, ktere to nedelaly.... a pokud by nekdo nasel kdo bude vedet co s tim, tak proc tu diskusi ukoncovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 17. leden 2009 Sdílet Vloženo 17. leden 2009 protože to tady čtu už od doby, co OII vyjela. Napsalo se o tom mraky příspěvků a pokud to odstranit lze, určitě to tu někde je napsáno taky. Jestli to nejde, nemá cenu se s tím zabývat. Funkční vada to není, jen to otravuje život. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fotik Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 Vsude byla zmenovana automaticka klima - climatronic a tam je reseni vymena servomotorku. Jestli poloautomaticka klima - Climatic ma stejen servomotorky a reseni je vymena servomotorku tak tim lip, ze se vi cim to je, ale to prave nikdo u Climaticu zatim nezminoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
O.v.i. Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 me taky cvaka ... cekam na teplo a doufam ze to prejde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 me taky cvaka ... cekam na teplo a doufam ze to prejde... Pri teplote pocasia okolo 20C by to malo prestat. Vtedy termostat vyhodnoti , ze je v interieri teplo a nebude nastavovat klapky na zmiesavanie tepleho a studeneho vzduhu. Najhorsie je obdobie , kedy sa teplota pohybuje okolo 5-15C , vtedy termostat zblbne a v kuse nastavuje zmiesavanie studeneho a tepleho vzduchu ...... a to je prave to cvakanie. No a zase ked je teplota okolo 0C tak to zase necvaka, lebo jednoznacne vyhodnoti, ze treba kurit. Predist cvakaniu sa da tak, ze si nastavite teplotu viac alebo menej ako 22C , alebo premazanim,vymenou motorcekov,klapiek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azaziel Vloženo 28. leden 2009 Sdílet Vloženo 28. leden 2009 aj ja cvakám a už sa mi to začína páčiť. ale vážne aj vám to šťuká zrejme zo stredu palubovky, a ta teoria s tou teplotou bude asi správna. bol som v servise a nepomohlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 29. leden 2009 Sdílet Vloženo 29. leden 2009 Jo ,Jo ...cvakame.... vsak mame skodovky , ze ? OffTopic: Dnes ju mam zase v servise(vymena panela prostrojov-spravila sa machula...) . Zase som sa utvrdil... Je to sveta pravda ....po troch rokoch sa zacne auto kazit a treba sa ho zbavit ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LB01 Vloženo 29. leden 2009 Sdílet Vloženo 29. leden 2009 Ja cvakám tiež a mám VW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trucker Vloženo 30. leden 2009 Sdílet Vloženo 30. leden 2009 Zdar všem Octaviánům, Ono asi takhle, záleží ještě jak Vám to klapá, ze všech zde popsaných stránkách a zkušenostech s radami servisů jsem vypozoroval toto (Já osobně mám teda Climatronic O II): Pokud klapá při přenastavení teploty, tak je to alespoň podle mě v pořádku, uvědomte si, že se ty klapky hýbou a ten zvuk prostě vydat musejí Problém je ovšem pokud to klapání je trvalé tedy něco jako tikot hodinek, to se tady vyřešilo výměnou servomotůrků, které nedosáhly koncové-nastavované polohy a pro její dosažení vydávají trvale onen stálý protivný zvuk. A ono ruku na srdce, pokud mi to zaqcvaká pouze při přenastavení a to ještě musím mít vypnuté rádio abych si to uvědomil, tak s tím klidně budu žít Nehledě na to, že jak je tady veětšinou psáno, pokud dojde k oné výměně, tak to vydrží nějaký ten měsíc a začne to klapat znovu Takže ať nám to zvesela klapá, rozebírat 3x do roka palubku se mi skutečně nechce a na funkci to žádný vliv nemá, tak co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 (editace) Rusim prispevok Editováno: 4. Únor 2009, autor: Carlito Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pernikus Vloženo 8. leden 2013 Sdílet Vloženo 8. leden 2013 Zdravím, mám pravedepodobne spomínaný problém s klapkami. Po otočení kľúča v zapaľovaní to začne ťukať. Je to Octavia II 2,0tdi 2004, automatická klimatizácia. Pripájam video, zvuk vychádza z pravej strany. Prosím potvrďte mi či sa bavíme o tom istom: Je treba si dať hlasnejšie reproduktory: http://www.youtube.com/watch?v=OmGE4dWHaU4&feature=youtu.be Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pernikus Vloženo 9. leden 2013 Sdílet Vloženo 9. leden 2013 Pridávam druhé video: http://www.youtube.com/watch?v=dJiDVemQE_Y&feature=youtu.be Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.