pikola Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Zdravím všechny. Mám Oct.I. 1,6-74 kw. r.v.99. Všimnul jsem si okamžité spotřeby na computeru,když stojím v kolonách,že mi jednou ukazuje okolo 2 litrů a jindy i přes 15 litrů okamžitou spotřebu.Myslím tím, samozřejmě,že auto není v pohybu a má provozní teplotu.Celkový dlouhodobý průměr mám tak8,5 s hodně lehkou nohou a to jezdím město tak z 30%.Kolik Vám ukazuje okamžitá na volnoběh,jestli se mám pokusit vyčistit škrtící klapku ? Za radu předem děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Zdravím všechny. Mám Oct.I. 1,6-74 kw. r.v.99. Všimnul jsem si okamžité spotřeby na computeru,když stojím v kolonách,že mi jednou ukazuje okolo 2 litrů a jindy i přes 15 litrů okamžitou spotřebu.Myslím tím, samozřejmě,že auto není v pohybu a má provozní teplotu.Celkový dlouhodobý průměr mám tak8,5 s hodně lehkou nohou a to jezdím město tak z 30%.Kolik Vám ukazuje okamžitá na volnoběh,jestli se mám pokusit vyčistit škrtící klapku ? Za radu předem děkuji. Mám to přesně jak to popisuješ i s tou spotřebou. Jenom je rozdíl v tom, že tu klapku mám vyčištěnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prtko5 Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Ta já mám na volnoběh 0,7 l/h a s klimou tak 1,3l/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Ta já mám na volnoběh 0,7 l/h a s klimou tak 1,3l/h Octy po feliftu to mají už asi lépe řešeno než ty co jsou předface. Nám se ta spotřeba ani nemění když stojíme na *l/h ale máme pořád *l/km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heretic Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 To je normální, palubní počítače před faceliftem nezobrazovali spotřebu při stání, je tam zobrazena poslední aktuální spotřeba před zastavením. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 To je normální, palubní počítače před faceliftem nezobrazovali spotřebu při stání, je tam zobrazena poslední aktuální spotřeba před zastavením. Trosku odbocim od temy - aku mate spotrebu pri nastartovani studeneho motora? U mna je to dost zavisle od pocasia, v zime okolo 2,5l/hod a v lete, hlavne ak auto stoji na slnku, resp. ked je vlhko kludne od 3 do 5l/hod + otacky su vyssie ako v zime. Je mi to divne, ocakaval by som presny opak. Klapka je cistena, nastavena, cislo teploty nove. Je to normalne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Trosku odbocim od temy - aku mate spotrebu pri nastartovani studeneho motora? U mna je to dost zavisle od pocasia, v zime okolo 2,5l/hod a v lete, hlavne ak auto stoji na slnku, resp. ked je vlhko kludne od 3 do 5l/hod + otacky su vyssie ako v zime. Je mi to divne, ocakaval by som presny opak. Klapka je cistena, nastavena, cislo teploty nove. Je to normalne? Když nastartuju studený motor, ukáže se průměrná spotřeba 15,5 l/100 km. Až se ohřeje Lambda a vůz se pomalu rozjede, začíná tento orientační údaj spotřeby pomalu klesat.. To orientační bych zdůraznil, protože každý tento měřák fixluje (a je to jedno jestli je to nové nebo starší auto). Já sám to mám změřeno: měřák ukazuje asi o 0,5 l méně, než je faktická spotřeba. Na 10 let staré auto ucházející Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Když nastartuju studený motor, ukáže se průměrná spotřeba 15,5 l/100 km.Až se ohřeje Lambda a vůz se pomalu rozjede, začíná tento orientační údaj spotřeby pomalu klesat.. To orientační bych zdůraznil, protože každý tento měřák fixluje (a je to jedno jestli je to nové nebo starší auto). Já sám to mám změřeno: měřák ukazuje asi o 0,5 l méně, než je faktická spotřeba. Na 10 let staré auto ucházející O tom, ze PP ukazuje menej (u mna cca o 2dcl) viem - zaujimave na tom je, ze nepoznam nikoho, komu by PP ukazoval viac ako je realita Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Béda Čech Vloženo 27. Duben 2008 Sdílet Vloženo 27. Duben 2008 O tom, ze PP ukazuje menej (u mna cca o 2dcl) viem - zaujimave na tom je, ze nepoznam nikoho, komu by PP ukazoval viac ako je realita Ahoj, mě ukazuje PP o 0,5 l více než když tto změřím přes nádrž ( i když si hlídám tankování aby bylo stejné ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 27. Duben 2008 Sdílet Vloženo 27. Duben 2008 proste si zmerte spotrebu na volnobeh pokud jedete - tedy vyrazeno a treba z kopce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 27. Duben 2008 Sdílet Vloženo 27. Duben 2008 starý palubky před faceliftem jdou upravit ve spotřebě jak do plusu, tak do mínusu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek81 Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 V 13. 4. 2008 na 21:32, Heretic napsal: To je normální, palubní počítače před faceliftem nezobrazovali spotřebu při stání, je tam zobrazena poslední aktuální spotřeba před zastavením. Mám octávku 1 2,0 podlevin mám rok 99 v TP 2000, jeto přelom. Palubovku mám facelift palubní počítač mi ukazoval spotřebu při stání ale zničeho nic se mi přestal přepínat na ty l/h a je tam pořád l/km nevíte prosím kde je chyba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.