Přejít na obsah

Program pro výpočet Kč/km (včetně amortizace atd.)

Mairek

Doporučené příspěvky

ono se to počítá dokonce i podle zákona--vid. zákon o odpočtu nákladú za auto pro živnostníky. Jeden kilometr je tuším 5.50,- ale nejsem si jist

No já měl na myslí spíše něco jiného - nějaký vzoreček, ve kterém je zahrnutá spotřeba a nějaký koeficient pro opotřebení auta. Neví někdo? Nikdo to nikdy nepočítal?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já měl na myslí spíše něco jiného - nějaký vzoreček, ve kterém je zahrnutá spotřeba a nějaký koeficient pro opotřebení auta. Neví někdo? Nikdo to nikdy nepočítal?

1-Amortizaci(osobní automobil pro tento rok a to od 1.1.2008 číní) 4,10kč vynásobíš ujetými kilometry.

2-Dále musíš vypočítat průměrnou spotřebu dle tech.průkazu a tu vynásobíš ujetými kilometry a cenou PHM(nezapomenout vydělit 100 abys dostal cenu za 1km).

3-Pak toto připočteš k amortizaci krát ujeté km a jsi na ceně co máš dostat.PHM se stanoví také vyhláškou,zpravidla k 1.1. Pokud tankuješ PHM dražší,tak počítáš cenu za PHM za kterou jsi tankoval,ale musíš doložit doklad o ceně PHM.

Příklad: spotřeba průměr 5,27

ujeto 1000km

cena PHM 32,-

amortizace 4,10

1000 x 4,10= 4100,-kč

5,27 x 1000 x 32 = 168640/100=1686,40kč

4100+1686,40=5786,40kč

Při ujetí 1000km máš dostat 5786,40kč

Nebo jednodušeji si vypočítáš koeficient z průměrné spotřeby na 1km x cena PHM + amortizace

Příklad: 0,0527 x 32 + 4,1 = 5,7864

Při ujetí 1000km vyjde 5786,40kč

Odkaz ke komentáři

ať žije trojčlenka, tak to je nej .....

Na 60 litů najedu 900 km, jaká je spotřeba ????

x litrů na .................100km

60 ..........................900km

x / 60 = 100 / 900

což je 100 / 900 krát 60 = je 6, 666666 :-)

Nevím jestli to je reakce na mou otázku, ale mě šlo o to, jak spočítat, na kolik mě výjde moje auto celkově na jeden kilometr a nejde mi jen o spotřebu. Když používám svoje auto, tak se samozřejmě při jízdě opotřebovává, takže o tento výpočet mi šlo. To je tak, pokud jsme si neporozuměli... ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...