Přejít na obsah

POLICIE ČR, Městské a obecní policie


Romariooo

Doporučené příspěvky

Je nutné číst a myslet!! Slovíčko může je tam vztaženo k max. délce trestu! Může tedy dostat stop stav, používaje výraz z článku, až na jeden rok. Nelze z článku logicky odvodit, že ho nedostane na 6 měsíců, nebo třeba měsíců 11. Navíc články jsou absolutně irelevantní právní zdroj. Zákon mluví jasně: 6-12 měsíců zákaz a tak může ten zákaz dostat na celý rok! Žádnou kličku v tom nehledej!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celé jsem to nečetl, každopádně příhoda ze života.

Tady je pár rad, co dělat hned na místě:

V případě, že je měření prováděno radarem, nechat se k němu odvézt, nechat si předložit potvrzení o zkouškách radaru a i obsluhy. Jestliže potrvzení nemají, nebo prošlé (platí jeden rok) je měření neplatné. Na to je právo a zvlášt příjemné to pro policajty musí být na dálnici.... Dále by orgáni měli dokázat, že měří pod správným úhlem, úhel měření je daný dost přesně a pro měření je zásadní. Jinak je měření neplatné.

Celé místo přestupku zdokumentovat pro správní řízení jako důkaz, že se měřilo např. na konci obce kde nikdo nebydlí, nikoliv před školou ve špičce. Takže foták a fotit.

No a když celá věc jde do správního řízení, neváhal bych se poradit s advokátem nebo právníkem znalým v oboru. Pořád se mění zákony, co platilo před rokem, může být už jinak. Jsou tam různé odvolací a doručovací lhůty, kterých se dá využívat pro promlčení. Vhodně se dá naplánovat i dovolená, nemoc atd (v době jednání - dá se omluvit na jiný pozdější termín), rozhodně se ale nevyplácí nepřebírat zásilky! To je to nejhorší! Nevíte, jaký bude další postup, a v určitých případech se i nedoručená považuje za doručenou (například v případě odvolání!).

Takže rada zní: poradit se s někým z oboru, rady na internetu jsou sice hezké, ale můžou i uškodit, i když to autor myslí dobře. V tomto případě si člověk musí být 100% jistý, co a proč dělá. Uhrát se to v tomto případě dá asi jen na promlčení. Každopádně až ti něco přijde, začal bych to řešit způsobem, aby oni měli podložené důkazy - zkoušky od radarů, příslušníků atd. To bude taky chvíli trvat a ať se taky trochu snaží....

Super, to kdybych vedel predtim, tak jsem je mozna jeste na miste dostal na nejaky to "potvrzeni", ale diky, je to skvely vedet pro priste. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty vole nechápu jak se ti lidi na ty hoaxy tak chytají lol , každou chvilkou něco takovýho letzí přes maily a většina lidí spolkne háček i s navijákem, a i když tam de vidět sps tak každý je hnedka vysraný a jezdí v olomouci 50 :palec2:

Lidi nevěřte všemu a první myslete než něco začnete plašit !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi jezdi nekdy jako prasata, ale aby byly radary v mitnejch branach to uz je torchu moc.. to by sly obrovske penize zase soukromejm firmam jako je Czechradar a jejich zname pevne radary Traffipax v Melnice, Budejicich aj ...to jsou taky mitnice..

.. jinak kamiony to je kapitola sama o osobe dal bych to na zeleznici a zvysil mito kamionum aspon 2x ..strejne vetsina jen projizdi cr nebo vyvazi ven z cr ..to ze vozi nase rohliky je tak pravda z 10% ...

Editováno: , autor: JasteR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na té D1 to vypadá fakt špatně a to co se tam stalo včera opět potvrzuje fakt že silnice u nás jsou značně přetíženy.Bohužel.

Ty wole, přetíženo nepřetíženo, jak může jeden kamion vytlačit druhý z jednoho směru dálnice do druhého?

Dvě varianty:

1) ruplo mu v kouli a toho "rychlejšího" opravdu vytlačil úmyslně

2) usnul a ten "rychlejší" na to doplatil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...