špája Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 Prosil bych odborníky o radu na následující téma. Mám na autě centrál ovládaný přes ovladač zabezpečovacího zařízení, takže zámky ve dveřích téměř vůbec nepoužívám. Po opravdu dlouhé době jsem auto otevíral klíčem a stala se ta věc, že klíč zůstal viset v poloze 45 stupnů a nešel vyndat (pomohlo až povolení torxu). Každopádně nyní mi funguje centrál přes ovladač jen pro otevírání dveří a pro uzamykání vozu musím použít klíč buď u spolujezdce nebo přes zámek kufru. Jak to opravit ? Předem dík za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špája Vloženo 2. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 ..ještě bych dodal že mám OCT I r.v. 1998. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špája Vloženo 4. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 ...zeptám se jinak, lze doporučit něco jiného než výměnu celého zámku ? Ještě bych dodal, že centrál normálně funguje jen auto teď nelze od řidiče klíčem ani odemykat ani zamykat (absolutně žádná reakce na otáčení klíče v zámku). Rád bych se pustil do rozebrání, ale bohužel nemám garáž, auto mi stojí v sídlišti před barákem, tak bych napřed rád ralespoň malou radu od erudovaných odborníků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
automoto Vloženo 10. Červen 2008 Sdílet Vloženo 10. Červen 2008 Prosil bych odborníky o radu na následující téma. Mám na autě centrál ovládaný přes ovladač zabezpečovacího zařízení, takže zámky ve dveřích téměř vůbec nepoužívám. Po opravdu dlouhé době jsem auto otevíral klíčem a stala se ta věc, že klíč zůstal viset v poloze 45 stupnů a nešel vyndat (pomohlo až povolení torxu). Každopádně nyní mi funguje centrál přes ovladač jen pro otevírání dveří a pro uzamykání vozu musím použít klíč buď u spolujezdce nebo přes zámek kufru. Jak to opravit ? Předem dík za odpovědi.rozober dvere aj zamok a vyciti to mas to tam zaoxidovane.tento problem som mal na VW Polo ked sa zamok vobec nepouzival za 3 roky nesiel ani pretocit.dobre daj do vnutra zamku vazelinu a mas pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Babuč Vloženo 12. Červen 2008 Sdílet Vloženo 12. Červen 2008 No tak bacha na vazelínu!! Já jsem ji po předchozím majiteli vyplavoval ze svých zámků benzínem, neb byla plná prachu a nečistot. Vazelínu ano, ale jen tam, kde se nedostane prach a nebo ji cyklicky mněnit!! Pokud budeš chtít spolehlivě promazat zámek tak grafitem. Dělaj ho jako sprej a nebo ve flaštičce podobné kapkám do očí. Je to prášek a maže jak vzteklej. Pak je klid. Pro tvůj problém bych nejdříve zkusil vyndat vložku zámku, promazat WD40 nebo MD sprejem, rozhýbat, vyčistit benzínem a po vyschnutí profouknout grafitem. Vložku vyndáš i bez sundavání tapecu takže to moc nebolí. Držím palec!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 13. Červen 2008 Sdílet Vloženo 13. Červen 2008 V zámku-fabce bude zlomený malý kousek,je třeba ho vyměnit.koupíš ho ve škodovce.A pokud nevíš jak na to,tak je lepší ,nechat si to udělat tam............ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špája Vloženo 13. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2008 ..chápu to správně že ten zlomený kousek by mohl být v té části zámku do které se zasouvá klíč a která je od celého zbytku těla zámku oddělitelná po uvolnění torxem ? Jestli ano tak si budu asi škubat vlasy - už jsem si z vrakárny sehnal celý "nový" zámek, ale bez fabky.... No nic, rozeberu to a uvidim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OrOrO Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Sada opravárenská 1U0898001 ve Škodovce cena cca 50,- Kč. Ahoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špája Vloženo 17. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2008 Je vložka zámku z levých i pravých dveří zaměnitelná nebo jsou obě unikátní (že bych to zkusil prohodit pokud jsou obě stejné) ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špája Vloženo 1. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Červenec 2008 Takže už mám výsledek svého bádání - Diagnostik měl pravdu, ve vložce zámku se rozpadl jeden díl viz. foto (kvalita sice nic moc ale vidět to z toho je). Mimochodem nesháníte někdo zámek předních dveří, ten jsem fakt kupovat nemusel :-(( ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.