Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

post-3602-1212665906_thumb.jpg

Ahoj,

shanim nekoho, kdo by umel "nastrikat" plastove odrazove zrcadlo ve xenon vybojce.

Jde o to, ze mam ten plastovy bazmekt vypaleny (do cervena) a svetlo haze cerveny odstin barvy.

Kdyz jsem xenon rozebral tak to bylo vice nez zrejme.

Jedna se tedy o plastovy vnitrek xenonou ve kterem je vybojka a ktery odrazi svetlo. Nevim, jak vysoke teploty tam pusobi. Novy je vevnitr jakoby stribrny, proste zrcadlo. Pocitam, ze nekdo by to umel nastrikat a tim by se problem vyresil.

Soucasny stav je na obrazku.

Kdybyste nekdo vedel, prosim napiste mi mail jenik3@post.cz

diky

H.

Upraveno od Jenik3

Nenapadá mě nic odzkoušeného ale co to dát pochromovat????nedavno jsem měnil korpus xenonů za nové a vůbec mě nenapadlo mrknout v jakém stavu jsou ty použité.......ale člověk řikal že to asi je lepší :-)

Jenik: Pročti si to tady ;)

Nenapadá mě nic odzkoušeného ale co to dát pochromovat????nedavno jsem měnil korpus xenonů za nové a vůbec mě nenapadlo mrknout v jakém stavu jsou ty použité.......ale člověk řikal že to asi je lepší :-)

Pochromovat ne! Chrom světlo pohlcuje, ta odrazová vrstva je ze stříbra.

Hlavne je to naparovaný hliník vo vákuu a nie striebro.

No možný to je, já jsem někde četl, že se na paraboly nanáší stříbro (nemyslím přímo na Octavie apod.), ale ten hliník to taky může být. ;)

Je možné že nejakou prímesou striebo môže byť, môžem sa zajtra opýtať a budeme vedieť presnejšie

OK zkus se beztak poptat, ať jsme zas o něco chytřejší :D

• Autor
Je možné že nejakou prímesou striebo môže byť, môžem sa zajtra opýtať a budeme vedieť presnejšie

Jak to tedy vypada, ktery prvek se na to aplikuje?

A jeste...kde to umeji udelat?

Tak s istotou sa tam naparuje len hliník a základ teda paraboly sú z roznych materiálov, ak sa mi podačí pripojiť do roboty tak napíšem aké.

Hliník neviem kde naparíš, použzuívajú sa na to wolframové vlákna ktoré zohrejú čiastočky hliníku vo vákuu a ten sa ako je v roztavený v plynnej podobe nanesie na paraboly.

A nebylo by lepší a možní i levnější sehnat na vrakáči jiné světlo? nemusí to být ani komplet ne, tobě stačí ta zrcadlovka, takže by to mohlo být i s rozbitého světla. ;)

kdybys to zrcatko potreboval, tak mam

PM páni PM !!

mam leve svetlo xenon do octavie facelift ma praskle sklo rozprodam na dily pokud neco potrebujes

Tak presnejšie z čoho sú paraboly...

... z roznych materialov, vysokoteplovzdorny polykarbonat (APEC), pripadne polysulfon (Ultrason) alebo polyeterimid (Ultem) a na tieto materialy je napareny hlinik.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.