Přejít na obsah

Blinkry lucas e.t.c.

Babuč

Doporučené příspěvky

Zdravím přátelé!!

Dovoluji si poděliti se s Vámi o zkušenost. Blinkry mi najednou při pomalejším vrácení rukou do nulové polohy začaly cvrkat jako cvrček. I sňal jsem volant, demontoval Lucase a pomocí čtyř šroubků a několika západek jej s odvahou rozšrouboval a otevřel. Čekal jsem hop a skok a hledání pérek po zemi. Nic takového. Celkëm ¨čtyři díly s jasnou polohou.

Světla spínáme přeci jen trochu proudem a pomocí tří kontaktů /masívních/ na boku. Ty nás netrápí. Na dně vaničky je ovšem sada měděných plíšků zastříklých v umnělé hmotě. Ty jsou spínány posuvkami /2/ z mosazi. Ta je trochu tvrdší nežli měď. Dochází k tomu, že se měď stírá a měděným prachem se plní vazelína jíž jsou Cu dráhy mazané. Protože se nespínají velké proudy ale jen digitální signály pro blikací jednotku, ta dostává informace nejasné díky svodům ve vazelíně v přepínači Lucase. Takže tedy vykoupal jsem vanu v benzínu, nanesl novou silikonovou vazelínu a vše zkompletoval. Lucas jede jak za mlada. Pokud by jste někdo výše uvedený postup praktikoval, tak vězte že při každém přerušení Cu dráhy je dírka jež usnadňuje čištění. Tou je třeba čistě vidětz zkrz. Pokud tomu tak je, směle vše smontujte a těště se z lucase jak nového. Není třeba se bát i trochu více solventu, neb technický benzín plast Lucase nerozpouští. Držím všem palce!!! p.p.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene, je to tutáč!! Mněřil jsem i ohmetrem a byly tam přechody od 300 ohm do deseti kil podle toho jak jsi zatlačil do tý černý fujfajzly. Sirkou jsem tlačil. Nevodivou. Hi. Je to jak nový!! Bez nejmenšího problému a s hladkým chodem. Ty signály jsou sice 12V úrovně, ale se strašně malým proudem a tak ovlivnitelné i malým přechoďákem. Prostě se zas jednou zadařilo. Díky za komentáře!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...