Přejít na obsah

problem s motorem 1.9 TDI PD 96kW

Martin Marada

Doporučené příspěvky

zdravím chlapy, prosím pomoc s následujícím problémem,

popíšu do detailu co se mi stalo, asi před 3mi dny sem natankoval do motoru 1.9 TDI PD 96kW skoro do prázdné nádrže 20 litru nafty, dojel sem domu (cca 10km), a už při posledních kilometrech motor strácel na výkonu. Vypl sem motor a znovu sem už nenastartoval, prostě při startování motor nenaskočil, usoudil sem že je špatná nafta a vyměnil sem palivový fitr a dotankoval dalších 30 litrů jiné nafty. Motor se mi podařilo rozběhnout ale podle zvuku a škubání to vypadalo že jede na 3 válce, s vozem sem se rozjel a asi po 500 metrech naskočil čtvrtý válec a motor šlapal naprosto v pohodě. Auto sem pořádně projel a dále sem neshledal zádnou závadu. Myslel sem si že sem problém odstranil, ale na druhý den ráno opět motor nešel nastartovat musel sem ho znovu tak 5x protočit než chytnul a stejně jen na 3 válce, usuzuji že jakmile motor schládne tak je problém s nastartováním, asi napočtvrté motor naběhne na 3 válce. To se opakovalo několikrát, Dnes sem byl na diagnostice a na motoru to vyhodilo několik chyb u trysek...(tomuto už moc nerozumím) mechanik chyby smazal a jak to udělá znovu tak mám přijet ale jsem si jistý že jakmile motor schláchdne tak to bude to samé.

Mechanik si myslí že to nebude způsobené naftou, je možné že to byla taková náhoda s tím tankováním a zrovna se to vysralo......

prosím setkali jste se někdo spodobným problémem? nebo můžete s této souvislosti nějak poradit. díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

najeto poctivých 138 tis, auto koupeno v CR. zitra to zavezu znovu na dignostiku, ted sem to zkoušel znovu a na pošesté to jen lehce chytlo a jak sem pustil plyn tak to zdechlo, nebudu vic trapit baterku, prochazel sem tu starši diskuze, vyčetl sem že to muže byt i starterem nebo baterkou, ale mě když se mi to podaří natočit za sutdena tak nejede 1 válec...až za nejakou chvilku naskočí a to se musím rozjet aby naskočil, při volnoběhu nenaskočí vubec, je to divné...

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE!
Odkaz ke komentáři

dík za připomínku

vůz má do 130 tis servis v autorizovaném servisu, rozvody byli dělány při 110tis, mám k tomu servisku, dnes sem auto odvezl do servisu tak sem zvědavý co se z toho vyklube. ted se mě to podařilo nastartovat na poprvé ale jen zase na 3 válce, opět po ujetí cca 300m naskočil i čtvrtý a motor se pak choval už normálně.

Odkaz ke komentáři

auto sem koupil a mělo najeto 110 tis, takže nevím kde první majitel tankoval, já sem od těchto km tankoval jedině na benzině, poslední měsíc před touto opravou jsem natankoval u neznačkové pumpy, což asi výrazně přispělo k odvaření jedné trysky.

-cena jedné trysky BOSCH 15000 kč, vadná odeslaná do Bosche, udajně vrátí 3500Kč. tak sem zvědavý

-další 3 trysky vyčištěny, cena 1800Kč,

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...