Přejít na obsah

Padající ukazatele + nefunkční směrovky

Bery

Doporučené příspěvky

Ahoj. Mám na Oktuli takový problém. Nestává se to často, ale je to dost nepříjemné.Občas při nastartování mi úplně zblbne elektronika v autě, zůstane mi svítit ABS přitom je v pořádku (kontrola) + mi nefungují směrovky a najednou mi začne i blbe ukazovat stav benzínu v nádrži a začne ručička padat úplne dolů s tím, že to začne i řvát, že mi chybí benzín... Když auto znova nastartuju je všechno OK a všechno jede jak má: směrovky, kontrolka ABS i ukazatel paliva.... Souvisí tyhle věci nějak se sebou, že v jeden okamžik se poblbnou všechny tři a nebo to je někde nejaké už vadné relé a občas prostě nesepne jak má nebo já už nevím...Netuším co to může způsobovat, jiné potíže nemám auto startuje na první pokus vždy i v zimě, ale tohle mě vážně štve,když mi nezhasne kontrolka ABS, spadne pomalu dolů i ukazatel paliva a začne to ječet a nakonec nejedou i blinkry.Po novém nastartování vše ok.Je to 1,6 55KW r.v 97-98. Samozřejmě můžu zajet na VAG, ale prostě jen dotaz jestli o tomhle už někdo neslyšel nebo netuší co by to mohlo být.Díky :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se teď shodou náhod koukal na internetu ohledně Octávii a narazil na jednu recenzi kde by jeden uživatel možná mohl mít lék i na tu mojí octuli... Nehledě na to, že mi teď už dokonce začaly blbnout i světla za jízdy... Když jedu a najedu na nějakou díru tak mi probliknou nebo nachvíli zhasnou hlavní světlomety což je i na pár vteřin hodně nebezpečné.Musím zahýbat s páčkou kde se vlastně přepínají dálkové a normální světla tedy tou levou páčkou kde mám i blinkry a pak zase naskočí.... Takže když k tomu přidám i mé nesmyslně se rozsvicující se kontrolky možná bude vysvětlení opravdu v tom přepínačí blinkrů jako uvádí recenzent ve svém popisu vozu....

CITUJI:

Kromě již zmíněné velké opravy po havárii jsem se setkal s jedinou provozní závadou a tou je přepínač blinkrů. Dle servisního technika Škody je přes něj propojena elektrika a přepínač to laicky řečeno „neutáhne“. Projevuje se to pravidelně po cca. 40 000 km tím, že začnou svítit nejrůznější kontrolky, typicky oranžová kontrolka elektroniky motoru a vykazovat chybová hlášení. Posléze se k tomu přidávají další kontrolky. Tuto závadu jsme měli i na druhé firemní Octavii 1,8 Turbo a kolega jí měl i na soukromé TDI 66 kW, vždy v intervalu cca. 40 000 km. Je to prostě drobná konstrukční vada, pokud Vám tedy začnou bez zjevných příčin blikat kontrolky, nezoufejte, zajeďte do servisu a klidně je upozorněte na tuto možnost. Oprava stojí cca. 1000,- Kč i s prací..............

Doufám, že případný uživatel který popisoval tento problém se nebude zlobit, že jsem použil jeho popis problému i v mém problému.

Takže tento týden až vyměním ten přepínač blinkrů budu konečně vědět co a jak...

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
Typuju elektrikou část spínací skříňky.Na starších octáviích poměrně běžná závada.

Cauky. Dneska jsem prijel ze servisu jelikoz to svítilo už pořád. padala ručka benzínu a zase najela, zároveň svítilo ABS a navíc začala blikat i ruční brzda na kterou jsem ani nešáh. TAKŽE BYLA TO SPÍNACÍ SKŘÍNKA... Navíc ještě problém někde v pojistkové skříni, protože protože mi vypnuly shodou náhod i světla a blinkry, ale nakonec je to všechno ok... světla s blinkrama bohužel měly zoxidovaný hlavní přívod napájení takže to vyřešili ale co je problém jak píšeš je ta spínací skřínka!!!! NEVRACÍ SE MI ÚPLNĚ ZPÁTKY, PO NASTARTOVÁNÍ JI MUSÍM JAKOBY RUČNĚ POOTOČIT ZPÁTKY PROTOŽE UŽ JDE ZTĚŽKA A TÍM JE KONTROLA ABS JAKOBY STÁLE AKTIVOVÁNA A PROTO SE TO CELÉ ROZBLIKÁ A ZAČNE PÍPAT. jde to ztěžka otáčet tím klíčkem, takže to zkusím promazat WDčkem uvidím snad se nic nestane a pak to nechám vyměnit. jinak závady tedy dvě najednou jak napájení do těch světel tak spínací skřínka. Ta spínací skřínka, přepínač světel a páčka blinkrů je u těch prvních Octaviii 97-98 jak jsem četl celkem normální jev. Ale trefiil jsi se... :palec2:

post-3680-1217439182_thumb.jpg

Editováno: , autor: Bery
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...