Kamet Vloženo 18. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2010 rsrsrs Tak jsem objednal : Total Quartz Diesel 7000, 10W/40 5L u oleje.cz a přišel mi Total Quartz 7000, 10W/40 Tak jsem jim psal a oni mi dnes volali a omlouvali se, ale je to jedno, dám ho tam. Musím je ale alespoň trochu pochválit, ve čtvrtek dopoledne objednáno a druhý den ráno přišel poštou na dobírku (Brno - Kladensko). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 19. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2010 Kamet jasne ze mozes pouzit aj ten olej co ti poslali len ma zaraza ze ti poslali nieco ine ako si si objednal ale stat sa to moze ako vy bratia cesi hovorite chybicka se vloudila Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepohlud Vloženo 19. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2010 Pánové co říkáte na tenhle? Castrol Magnatec Diesel 10W40??? prosím o hodnocení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 20. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2010 pepohlud co take by si chcel pocut o tom oleji? ked ho das kam patri tak budes spokojny je to dobry olej ako kazdy iní znackovy olej ktory splna normu pre dane pouzitie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepohlud Vloženo 20. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2010 Tenhle tam dávám, ale zajímá mě jak jsou s ním spokojení ostatní, když už se to tady tak řeší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fresh.jano Vloženo 25. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2010 (editace) Nazdar, kupil som OI 1,9 TDI 81 kW r. v. 1999. Na budikoch je 183t km ale real moze byt okolo 250t. Predchadzajuci (druhy v poradi) majitel tvrdil, ze tam daval olej Valvoline 10W-40. Som zaciatocnik, vlastne je to moje prve auto. No a chcem kupit olej Valvoline MaxLife 10W-40. Mam vsak problem s normou. Trochu som to skumal a naucil som sa, co znamenaju udaje SAE, API a ACEA, ale zistil som, ze pri tom oleji nie je udana norma vyrobcu motora. Predpokladam, ze pre moj motor plati norma VW 505 00 / 505 01 (ak nie, prosim, opravte ma). Predajca tieto normy neudava (http://olejposta.sk/r_3966.html). Prosim, poradte, kde zistim, ci ten olej splna VW normu. Alebo, ak mate skusenosti s tymto olejom, tak dajte vediet, ci je vhodny pre moje auto.. Editováno: 25. Říjen 2010, autor: fresh.jano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 25. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2010 Pro 1.9 TDI 81 kW - olej norma VW 505.00 v případě klasických výměnných intervalů (15 000 km či jeden rok) nebo VW 506.00, pokud olej měníš v prodloužených intervalech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2010 FRESH.JANO:Ano splna normu VW. Mozes pouzit aj olej link dole. LINK: http://www.olejeamaziva.sk/product/valvoline-durablend-diesel-10w-40-5l-101/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2010 (editace) LINK: http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp Editováno: 25. Říjen 2010, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Decimus_75 Vloženo 25. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2010 Davam tendle: Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 5L, bratru za 900 i s postovnym. O1, 81kW, 2003, nalitano 110tis. :palec2: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fresh.jano Vloženo 26. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2010 Dakujem vsetkym za rady. Velmi ste mi pomohli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 ahoj, potrebuju radu - jaky olej do octy - mam moznost koupit za hodne dobre prachy LOTOS 10W40 nebo MOBIL SUPER 2000 10w40 ? Předchozí výměny jsem dával Mogul Extreme 10W40, Shell Helix Ultra 10W40 a opět Mogul Extreme 10W40. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 Ja davam do OIRS a OI 1,6 55kW - 5W 40 prislusnej normy uz roky. Na OIRS mam predlzeny interval. Menim vsak kazdych 15 tkm. Daval som Castrol, Total a momentalne OMV. Na znacke mi nezalezi. Jeden cas som daval Madit Prima. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 jasně , dám tam zase 10W40, otázka je - jaký ? LOTOS nebo MOBIL ? Lotos je asi o 150 kč levnější, ale zase šetřit moc nechci na oleji, přeci jen jezdím hodně a měním po 10-ti tisících.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 HanyZ pozeral som ten Lotos a nevidim problem preco by si ho nemohol dat do svojho motora a ked servisujes po 10 000km tak nema problema Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 ok, díky objednám ten Lotos (279 Kč 4 litry) a je to... asi je fuk, jestli Lotos nebo Mogul nebo něco jiného, najezdím těch 10 tisíc za cca 4-5 měsíců ... takže asi neřešit značku co ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 Nechapem ludi ktory setria na takej veci ako je olej do motora. Zaklad pre motor je kvalitny motorovy olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 Prochy - bavíme se o 13 let starém autě, bavíme se o situaci, kdy olej měním co 4 měsíce a po 10-ti tisících km.... Nalil jsem do motoru Shell Helix Ultra předposlední výměnu a olej byl při výměně stejně černý jako Mogul. Stejně tak nebyl motor ani tišší, jak píšou na obalu apod.. Akorát jsem si ho zaplatil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 HANYZ:Napis mi presne kolko Kc usetris ked das do motora kvalitny a overeny olej a olej lacnejsi. Moj typ je 1000kc za cely rok. Ked sa nieco stane z motorom tak ti ho za tych 1000kc usetrenych nikto neopravy neratam ked budes musiet kupovat cely motor novy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 No je samozřejmně každeho věc jaky olej jsi do sveho auta naleje,je duležite aby splnoval normu.To že je olej při vypouštěni černy je jen dobře,aspon je vidět že plni svou funkci a čisti motor.Co jse tyka značky oleju tak v podstatě s každou tou znamějši značkou nešlapneš vedle.Ja bych třeba do te Octy ten Lotos nedaval,ale dal bych třeba takovou Q8 což je opravdu kvalitni olej a nestoji až tak moc,myslim že v ruznych olejshopech okolo 500 kč za 4 litry.Ono je rozdil "šetřit" a "šetřit" ikdyž je to auto třeba už starši.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 HANYZ: Lotos (279 Kč 4 litry)x 3 vymeny= Cena837kc Mobil(528kč 4 litre) x 3 vymeny= cena 1584kc Rozdiel na oleji je len=747kc. Stoji ten rozdiel za to??? LINK: http://www.levneoleje.com/product/oleje-mobil/10w-40/mobil-super-m-10w-40-4l/21 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 (editace) Prochy - jasně, ušetřím cca 1000 Kč ročně, otázka je, co je na oleji špatného za 279 Kč Lotos a nebo Shell za 800 Kč... neříkám, že chci šetřit, když se podíváš na mé vlákno, tak Octa se má jako prase v žitě, ale jde o vysvětlení principu - zda opravdu u takových olejů neplatím jen za značku. Kdybych chtěl šetřit liju tam Cinol a měním co 15 tisíc.... bittpower - díky za názor Takže sumasumárum - co tedy Mogul Extreme, který liju do Octy pravidelně ? Není to špatný olej, budu se držet značky..hm ? P.S.: Co se značky týče, Mogul, Shell, Mobil.... když naliju každou výměnu jiný olej, taky to asi není dobře. Nebo to už je u těchto olejů jedno ? Rád bych si v tom udělal jasno, řeším to každou výměnu, tak ať vím pro příště. Ď. Editováno: 5. Listopad 2010, autor: HanyZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 Hanyz:Je to tvoje auto lej si tam olej aky len chces. Ale na kvalite oleja do motora sa nema setrit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 Prochy - z předchozí příspěvku je snad dost čitelné, že žádám radu. Od toho také forum je. Takže ještě jednou, speciálně pro tebe - Takže sumasumárum - co tedy Mogul Extreme, který liju do Octy pravidelně ? Není to špatný olej, budu se držet značky..hm ? Nebuď takový alibista. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 (editace) Proboha nalej tam ten Mogul,pokud splňuje specifikaci, a už to neřeš. Snad nejsi tak naivní a nepatříš mezi ty snílky co si myslí, že v dnešní době používáním pseudoznaček, prodlouží životnost motoru o 100 tis. a více, nebuď k smíchu :-))) Editováno: 5. Listopad 2010, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.