Přejít na obsah

Odchod ze zaměstnání a obrana zaměstnance


Dakie

Doporučené příspěvky

Ahoj,

pracuji u jedný firmy jako vedoucí pobočky.. Mám podanou výpověď od 16.6. k 31.8. a dne 7.7. jsem posílal personálnímu řediteli email, s rozvržením mé dovolené a ukončením mého pracovního poměru.. Představuji si to následovně: mám 9,5 dne dovolené, kterou bych si rád vybral, ani zaměstnavatel mi ji nechce proplatit.. Takže to by bylo v klidu - vybrat mi ji umožní.. Bohužel druhej problém je ten, že pracuji přesčas a máme dovoleno si převádět max. 20 přesčasových hodin do dalšího měsíce s tím, že si je musíme vybrat co nejdříve (nejlépe na začátku měsíce).. Bohužel z měsíce června jsem si musel převést 25 hodin (nebyla možnost si vybrat těch 5 hodin a šéf mi dovolil si převést celých 25, které bych si měl vybrat tento měsíc).. Jenže už teď mám tolik práce, že jsem opět 31 hodin přesčas! Takže sem navrhnul toto řešení - 9,5 dní dovolené, 56 hodin přesčas - tj. dalších 7 dní volna - vzal bych si volno od 8.8. do 31.8., což je přesně 16 dní! Zaměstnavatel mi to nechce umožnit, prý mi uzná jen 9,5 dní dovolené + max. 20 přesčasových hodin z tohoto měsíce.. Jak se můžu bránit? Je vůbec nějaká možnost??? Nejradši bych šel na nemocenskou a vůbec se s ním o tom nebavil.. Dovolenou by mi musel proplatit, akorát bych přišel o to náhradní volno.. Jsem z toho na prášky, odchází odsud spousta lidí a jen já jako debil jsem dodržel 2-měsíční výpovědní lhůtu a ještě mi dělaj takový problémy.. Pokud by mi dokázal někdo pomoct, byl bych mu fakt vděčnej!!! Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak mi dneska volali s nabídkou práce. Když jsem moc zájmu nejevil, tak došlo na to, kolik beru a přihodili by 30tis k mému stávajícímu platu + by dali benefity co mám dneska. To mně ale docela serou, protože to už se vyplatí o tom přemýšlet, kua. Tak co včíl, když jsem celkem spokojený s prací kterou mám a nevím do čeho bych strkal čumák? Zas ale 30 papírů měsíčně navíc už je přecijen motivující. Taky by to byl trošku podraz na stávající firmu, když už do mně zainvestovali celkem hodně moc peněz a teď bych odešel. To sou věci kua. :huh: Člověk nikdy neví co příjde zítra...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, věřit nemusíš. Já na tom nic zvláštního nevidím. Sere mně, že mám teď brouka v hlavě. Zkus se do toho vžít, že máš dobře placenou práci která ti vyhovuje a někdo tě začne lámat jinam lepším finančním ohodnocením. Když je rozdíl dostatečně velký, tak ti to ať chceš nebo ne bude vrtat hlavou. Jít do toho a polepšit si nebo nejít a neriskovat, že tam nebudeš spokojený? Kdybych měl problém vyjít s prachama, tak není o čem přemejšlet, ale za situace kdy dost zbejvá, tak je to hodně o riziku a jestli to za to stojí.Když mi volali, tak jsem neměl zájem a přihazovali po desítkách tak dlouho, až jsem se začal drbat za uchem a souhlasil s další debatou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud ti "dost zbejvá" jak píšeš a jsi s prací spokojenej, tak proč bys měl měnit? já už po 4,5 letech spokojenej nebyl... :feve:

to je právě ono, teď jsem spokojenej a je otázka, jesli bych byl i tam. Navíc odhaduju na základě toho, jak se u nás meziročně dorovnává, že za 3 roky budu mít taky tam kde jsem +30. A to v novým být nemusí a ještě se mi tam nemusí líbit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TomasB: Tak nadhoď v současném zaměstnání, že máš nabídku a třeba se k tomu chlapsky postaví.

[/quote

Náš Švýcarský majitel je sice poměrně nezvykle štědrý a nešetří na nás, ale jakékoliv debaty o zvýšení nepřichází v úvahu. Meziročně dorovnávají celkem dobře, takže ani není moc důvod žbrblat, alespoň já ten důvod nemám. Nicméně přijít s něčím takovým je docela sebevražda. Měli jsme novou účetní, která nastoupila za víc než si řekla, nastupovala za 40. Při prvním setkání se šéfem mu na obědě řekla, že chce přidat. Po návratu z oběda do kanceláře jsme pokračovali v meetingu a hned na začátek mně poslal, ať ji zavolám. Řekl jí jen tři slova. You are fired. Padák na minutu! Pak nám řekl, že to bylo poprvé, co někoho vyrazil.

Milá paní totiž dělala i naše výplaty, tak si zřejmě myslela, že když my máme mnohem víc, tak že bude mít taky. Kdyby nebyla nedočkavá, od příštího roku to mohla mít lepší, i když holky na kanceláři mají platy nejmenší. Nejmíň berou holky v kanclu, pak servisáci a nejvíc produkt manažeři. Rozdíl mezi office a PM je násobný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...