Ruza_ Vloženo 25. Červenec 2008 Vloženo 25. Červenec 2008 Zdravím všechny mistry na tomto webu, mám O2 kombi a při rozjezdu mi kape nějaká kapalina ze spodku na pravé straně, ale není to u motoru ale spíše jako pod zadními sedadly. Kapalina ale na asfaltu uschne, nezanechává trvalé stopy. Nevíte, prosím někdo co by to mohlo být, případně co všechno v těch místech v podvozku vede ? Byl bych moc vděčný za pomoc, díky. Citovat
jirkaK Vloženo 26. Červenec 2008 Vloženo 26. Červenec 2008 jseš si jistej, že to není jen kondenzát z klimatizace ? Popiš to nějak, v jakým režimu to dělá. Citovat
Luke288 Vloženo 26. Červenec 2008 Vloženo 26. Červenec 2008 při rozjezdu ti kape kapalina ze spodku? jak jsi to zjistil? Citovat
Ruza_ Vloženo 27. Červenec 2008 Autor Vloženo 27. Červenec 2008 No, zjistil jsem to tak, že přítelkyni trvalo déle parkování :-) a když jsme vystoupili, tak po popojíždění byly za autem stopy. Včera jsem lehl pod auto, odstranil plastový kryt a zjistil, že voda vytéká z plechového krytu, který je nad výfukem. Protože se jedná o čistou vodu, domnívám se, že by to mohl být ten kondenzát z klimatizace, pokud je někam tam sveden. Budu to pozorovat a když nebudou ubývat žádné provozní kapaliny, tak to bude určitě ono. Můžete někdo potvrdit že ten kondenzát je opravdu sveden někam do prostor k výfuku, resp k tomu plechu ? P.S. po pozorování dám vědět. Díky. Citovat
DANRS Vloženo 28. Červenec 2008 Vloženo 28. Červenec 2008 Kondenzát z výparníku odtéká na pravé straně kolem tepelného krytu katalyzátoru, může se stát, že teče po plastovém zakrytí podvozku a vytéká spíš vzadu, ale určitě na pravé straně. Citovat
Ruza_ Vloženo 28. Červenec 2008 Autor Vloženo 28. Červenec 2008 Tak to bude určitě ten kondenzát, v plastovém krytu je dokonce udělán kanálek pro odtok kapajícího kondenzátu.Docela mne to překvapilo, už jsem nějaká auta s klimou měl a nikdy jsem nic podobného nepozoroval, ale teď jsem klidnější. Citovat
Ruza_ Vloženo 31. Červenec 2008 Autor Vloženo 31. Červenec 2008 Tak mohu s jistotou říct, že to byl kondenzát z klimatizace. někde jsem se dozvěděl, že by se měla tak 2 minuty před dojezdem klima vypínat a pak se údajně stačí výparník osušit. Párkrát jsem to vyzkoušel a funguje to. Ale už to dělat nebudu, hlavně v těch vedrech je sebevražda vypnout klimu a ještě 2 minuty jet v autě bez klimy :-) Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.