Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Potřebujete dva programy:

RNS 510 - POI inspector - ke stažení ZDE

POIedit 2007 - ke stažení ZDE - vyberte si pouze jazykovou verzi jaká vám vyhovuje

Poté si nakopírujte vaši stávající ( samozřejmě legálně zakoupenou ) mapu na HDD v počítači

Na stránce ZDE si stáhněte body zájmu jaké vás zajímají, budete se muset možná zaregistrovat a poté vždy kliknout na ikonu diskety s červenýma rukama, která vám nabídne stažení souboru v .ov2 formátu a poté si k dané kategorii stáhněte ještě barevnou ikonku ve formátu .jpeg, stačí kliknout na tu danou ikonu a stahování začne.

Editováno: , autor: Harley1006
Vloženo (editace)

Jako další krok si budete muset upravit ty postahované soubory na formát podporující RNS 510, to znamená soubory .ov2 převedeme pomocí programu POIedit 2007 ( při instalaci se program ptá jaké podpory formátů chcete nainstalovat, dal jsem všechny ) na formát .asc, stačí spustit program dát otevřít, zvolit daný .ov2 soubor a pak dát uložit jako a zvolit jako cílový formát .asc a někam si to uložte ať to později najdete.

Ikony si otevřete v programu malování a dejte uložit jako a cílový formát bude PNG - při uložení dejte pozor ať v názvu ikony nejsou prázdná políčka háčky a ani čárky, jinak se vám ikona nezobrazí později na display navigace a celá práce je tak nějak odvedená na 50%

Pokud budete mít všechny body zájmu takto upravené můžete začít mixovat ten váč coctail dohromady a to pomocí programu rns510poi, který si taktéž nainstalujte.

Tady jsem vám dal některé už poupravené .asc + .PNG soubory, možná si z nich vyberete a ušetří vám to čas. Datum stažení z www.poi.cz byl 1.8.2008 to jen aby mi pak někdo v listopadu nepsal, že nejsou aktuální. Je nutné si je sem tam stáhnout znovu a aktualizovat....

Soubory .asc + .PNG

Vloženo (editace)

Pustíte rns510poi nahoře vlevo si vyberete složku kde je uložena kopie map, poté stisknete load a dáte si češtinu, najede vám schéma jak je to uloženo v origo mapach a natřídíte si vaše POI jak vy budete chtít, já to přidával do seznamu označeném VW a zobrazuje se mi vše,

např přidání benzínek Shell, rozkliknu VW a potom auto a cestování, pak kliknu pravým tlačítkem na ikonu auto a cestování a kliknu na- Add POI/group category - a poté zvolit - as 1 st child of selected group - ( viz obrázek 1 )

změníte číslo v tom červeném okínku na nějaké které bude bílé, napíšete si jak se Bod zájmu bude jmenovat, vyberete ze složky kam jste si dali ty ikony tu která patří k bodu zájmu, napíšete k ní krátký název bez mezer, háčků a čárek, pak zvolíte .asc soubor s bodem zájmu ze složky kde jste si uložili a naposledy kliknete na - OK -

tímto způsobem si načtete všechny body zájmu jaké jste si vybrali a roztřídíte si je do podkategorijí jak se vám zalíbí.

POZOR, POKUD se spletete tak se to nedá vrátit a budete muset vše smazat a začít s tím vkládáním znovu, pokud někdo přijde na to jak eventuelně umístěný bod zájmu odstranit ze seznamu tak klidně napište......

post-269-1217863636_thumb.jpg

Vloženo

Pokud je vše hotovo, program klidně zavřete a přejděte do složky kde ho máte nainstalovaný, tam bude soubor - localsave - a v něm jednotlivé podsložky a z těchto podsložek vždy zkopírujete obsah a dáte vložit do patřičných souborů se schodným jménem ve složce kde máte uložené origo soubory s mapou, souhlasí i názvy těch složek a najdete je pod - tpd - ntc-Weu_eu - atd. ,tak jen správně roztřídit a při shodě souborů odkliknout - zkopírovat a nahradit - tím dostanete vaše POI do obsahu origo mapového DVD.

Vloženo

V případě , že použijete mapy , které již máte v navi nainstalované, musíte ještě pozměnit název DVD tím, že mu posunete číslo verze a to tak že si otevřete v poznámkovém bloku soubor - cdrom.toc - a zde v položce Volume: změnit číslo na vyšší třeba CD_6170 na CD_6180 atd. poté dát zavřít a uložit .

Vloženo

No a nakonec to celé vypálit v NERU na nové DVD ( doporučuji - DVD-R značky Verbatim , pokoušel jsem se to vypálit i na neznačková DVD, ale při následné instalaci do Navigace byl problém se čtením média a házelo to chyby, popř. pokud vám to bude zlobit zkuste i jiné PC s jinou vypalovačkou, některé to prostě nezvládnou ) ,

Doporučené nastavení NERA:

Pokud to vypálíte jinak, nezaručuji úspěch, je lepší si parametry přenastavit a hlavně pálit na co nejpomaluji, optimální je 2x nebo 2.4x

post-269-1218018971_thumb.jpg

post-269-1218018977_thumb.jpg

post-269-1218018982_thumb.jpg

post-269-1218018987_thumb.jpg

post-269-1218018991_thumb.jpg

post-269-1218018997_thumb.jpg

Vloženo

A nakonec, pokud vše proběhne OK tak toto nové DVD vložit do již spuštěné navigace, po chvilce vám oznámí, že je vloženo nové DVD zvolíte dále a poté kopírovat a počkáte než se vše překopíruje, proces můžete sledovat, pokud po stisknutí počkáte tak 30sec a poté stisknete tlačítko pro vysunutí DVD, otevře se okno na kterém je vidět kolik je již nakopírováno a kolik ještě chybí. Jakmile se nakopíruje, vyndáte DVD a jedete a koukáte a ono se to tam zobrazuje, teda pokud jste si to přednastavili a jedete a koukáte a hledáte a jedete a hele hrad a hele MC Donalds a blik radar, sakra, jsem nekoukal ..........................

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

takže k tomu když chci založit nový adresář/např:radary/:

stálo ně to tejden času a pár dvd

ediuju to např. v WV

pak si otevřu upravenou verzi a koukam na ty soubory a adresáře /hlavně/ musí být i vsekci seat a Škoda

ty které tam nejsou se tam musí překopírovat

/oni se tam soubory kopírují automaticky ,ale adresáře ne/

důležité jak psal Harley1006,kterému děkuji za krásnou práci:Ikony si otevřete v programu malování a dejte uložit jako a cílový formát bude PNG - při uložení dejte pozor ať v názvu ikony nejsou prázdná políčka háčky a ani čárky, jinak se vám ikona nezobrazí později na display navigace a celá práce je tak nějak odvedená na 50%

pálil sem to 4X a OK míň mě to nejde

lollollol

Editováno: , autor: kvaki
  • o 3 měsíce později...
Vloženo
takže k tomu když chci založit nový adresář/např:radary/:

stálo ně to tejden času a pár dvd

ediuju to např. v WV

pak si otevřu upravenou verzi a koukam na ty soubory a adresáře /hlavně/ musí být i vsekci seat a Škoda

ty které tam nejsou se tam musí překopírovat

/oni se tam soubory kopírují automaticky ,ale adresáře ne/

důležité jak psal Harley1006,kterému děkuji za krásnou práci:Ikony si otevřete v programu malování a dejte uložit jako a cílový formát bude PNG - při uložení dejte pozor ať v názvu ikony nejsou prázdná políčka háčky a ani čárky, jinak se vám ikona nezobrazí později na display navigace a celá práce je tak nějak odvedená na 50%

pálil sem to 4X a OK míň mě to nejde

lollollol

Tak nějak...

Jen mě zaráží,že mě DVD Eropa West (V4) vyšla u Škodárny na nemalé peníze a je třeba pořád obnovovat,"třeba ty ikony"

To si myslí,že jim rok co rok dá někdo 9tis.za mapy?

Mno,nemluvě o tom,že mi ve třech Škoda servisech nedokázali poradit,při otázce"prosím Vás,dá se u Vás obědnat na nakodování ŘJ BT a kamery z DVB-T"?

Odpověd Škoda servisu:"pane je to novinka a to my ještě neumíme"

No ono to až tak new není a proč to umí třeba obyč frajer elektroniky v OV a autorizovaný servis kroutí hlavou?

Vím,že jsem odbočil,mj.už mám DVB-T + Kameru zpátečky píchnutou na ní (DVB-T 2600kč/Kamera 1400kč/BT vyřešili u Nokie za 2400kč "důvod symbian")

:)

Vloženo
Tak nějak...

Jen mě zaráží,že mě DVD Eropa West (V4) vyšla u Škodárny na nemalé peníze a je třeba pořád obnovovat,"třeba ty ikony"

To si myslí,že jim rok co rok dá někdo 9tis.za mapy?

Mno,nemluvě o tom,že mi ve třech Škoda servisech nedokázali poradit,při otázce"prosím Vás,dá se u Vás obědnat na nakodování ŘJ BT a kamery z DVB-T"?

Odpověd Škoda servisu:"pane je to novinka a to my ještě neumíme"

No ono to až tak new není a proč to umí třeba obyč frajer elektroniky v OV a autorizovaný servis kroutí hlavou?

Vím,že jsem odbočil,mj.už mám DVB-T + Kameru zpátečky píchnutou na ní (DVB-T 2600kč/Kamera 1400kč/BT vyřešili u Nokie za 2400kč "důvod symbian")

:)

Chci se před nastoupenou jednotkou omluvit >>>>> Harley1006 <<<<< za nedůvěře při jeho popisu,"jak doplnit mapy RNS 510 ikonkama"

Má 100% pravdu,jen my si nevšimli,že v sw,který tady Harley dal (rns510_1_.poi.inspector.v2.5) je po přidání ikonek o složku navíc a to "localsave",kde už podle názvu složky se ukláda vše co si tam přidáme.

Tuto složku je třeba před vypálením otevřít a nahradit tyto podsložky CZE/ICONS/TABLES a soubor LSC za stávající.

Nedalo mi to spát a musel to dokopat do zdárného ende.

Ještě jednou se omlouvám a díky Tobě Harley mám v navi radary :palec2:

post-6727-1228351917_thumb.jpg

Vloženo
Chci se před nastoupenou jednotkou omluvit >>>>> Harley1006 <<<<< za nedůvěře při jeho popisu,"jak doplnit mapy RNS 510 ikonkama"

Má 100% pravdu,jen my si nevšimli,že v sw,který tady Harley dal (rns510_1_.poi.inspector.v2.5) je po přidání ikonek o složku navíc a to "localsave",kde už podle názvu složky se ukláda vše co si tam přidáme.

Tuto složku je třeba před vypálením otevřít a nahradit tyto podsložky CZE/ICONS/TABLES a soubor LSC za stávající.

Nedalo mi to spát a musel to dokopat do zdárného ende.

Ještě jednou se omlouvám a díky Tobě Harley mám v navi radary :palec2:

Čau.

Už se s tím trápím také skoro týden. V postupu dělám asi chybu, jak to tu čtu. Sice jsem pochopil, že musím nahrát z localsave do příslušních adresářů, ale ty původní jsem tam nechal a ty nové k tomu jen přidal. V navigaci mám možnost si i z těch nových vybrat, ale na mapě se mně nezobrazují, jen ty původní POI.

Další věc je, že v POI editoru jsou na výběr dvě možnosti uložení souboru .acs. Zatím jsem převáděl jen tím prvním.

Prosím tě Tico, help.

Vloženo
Čau.

Už se s tím trápím také skoro týden. V postupu dělám asi chybu, jak to tu čtu. Sice jsem pochopil, že musím nahrát z localsave do příslušních adresářů, ale ty původní jsem tam nechal a ty nové k tomu jen přidal. V navigaci mám možnost si i z těch nových vybrat, ale na mapě se mně nezobrazují, jen ty původní POI.

Další věc je, že v POI editoru jsou na výběr dvě možnosti uložení souboru .acs. Zatím jsem převáděl jen tím prvním.

Prosím tě Tico, help.

Jak s velikostí ikon? Měli jste originál 22x22 nebo 34x39?

Vloženo (editace)

Tak pořád nic. Změnlil jsem velikost ikon, předělal na png, vložil přes inspektora s acs do Auto a cestovani ve W. Localsave nakopiroval do příslušných adresařů CZ, IKon, Tables a ten soubůrek přes UltraISO do isa mapy, změnil cdrom.TOC a jmenovku disku na stejne číslo, smahnul z isa v Neru 4x. Dám do navi, určím nekopírovat na disk, použít jen z DVD a nic. V seznamu POi přidné vidím, zvolím, ale na mapě nejsou. Ty originál ano. Už fakt nevím, kde dělám chybu.

Napadá mně toto. Postup vytvořit v inspektoru asi je dobře, možná je problém ve vkládaní do originál mapy přes ISO. Jak to děláte vy? Máte mapu rozbalenou, nakopírujete Commanderem a vypálíte v Neru ne z image?

Nejhorší je, že mně jedno DVD RW už šlo, debil jsem si tu image smazal a teď nemůžu porovnat změny v postupu :huh:

Můžete to smáznout pls? Vložil jsem blbě téma. Díky.

Editováno: , autor: Klfree
Vloženo
Jak s velikostí ikon? Měli jste originál 22x22 nebo 34x39?

Tak pořád nic. Změnlil jsem velikost ikon, předělal na png, vložil přes inspektora s acs do Auto a cestovani ve W. Localsave nakopiroval do příslušných adresařů CZ, IKon, Tables a ten soubůrek přes UltraISO do isa mapy, změnil cdrom.TOC a jmenovku disku na stejne číslo, smahnul z isa v Neru 4x. Dám do navi, určím nekopírovat na disk, použít jen z DVD a nic. V seznamu POi přidné vidím, zvolím, ale na mapě nejsou. Ty originál ano. Už fakt nevím, kde dělám chybu.

Napadá mně toto. Postup vytvořit v inspektoru asi je dobře, možná je problém ve vkládaní do originál mapy přes ISO. Jak to děláte vy? Máte mapu rozbalenou, nakopírujete Commanderem a vypálíte v Neru ne z image?

Nejhorší je, že mně jedno DVD RW už šlo, debil jsem si tu image smazal a teď nemůžu porovnat změny v postupu :huh:

Vloženo (editace)

Mé PoI z localsave: A nemůžu vložit rar :aggressive:

Editováno: , autor: Klfree
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Ja to cele nakopcim cez UltraISO, priamo v PRG dam pridat mnou upravene file s localsave a ikonky upravujem na

velkost / 34X39x24BPP a vsetko vypalujem v tomto istom PRG rychlostou 1x / 1385 KB/s. Vsetko maka ako ma.

SKUS TO TAKTO !

post-27784-1230044011_thumb.png

Editováno: , autor: bajuz
Vloženo

Ahoj.

To uz je venku verze V4?

Jirka.

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Zdravím,

jak je to s těmi medii - teď jsem to zkoušel na DVD+R a navigace ho vůbec nenačetla - hodila chybu CD/DVD :-(

předem díky.

No a nakonec to celé vypálit v NERU na nové DVD ( doporučuji - DVD-R značky Verbatim , pokoušel jsem se to vypálit i na neznačková DVD, ale při následné instalaci do Navigace byl problém se čtením média a házelo to chyby, popř. pokud vám to bude zlobit zkuste i jiné PC s jinou vypalovačkou, některé to prostě nezvládnou ) ,

Doporučené nastavení NERA:

Pokud to vypálíte jinak, nezaručuji úspěch, je lepší si parametry přenastavit a hlavně pálit na co nejpomaluji, optimální je 2x nebo 2.4x

:palec2::palec2: Hurááááá hotovo!!!! lollollollol:p:p:p:p

tak se mi to podařilo popíšu postup pro všechny:

začal jsem tak jak popisoval Harley 1006 s drobnýma odchylkama:

1) ikony z www.poi.cz jsem resiznul na 34x39x24

2) v Neru jsem použil formát UDF+ISO (ostatní parametry stejné) - pálil jsem 8x a naprosto v pohodě (asi záleží na mechanice - LITEON v pohodě)

mimochodem - UltraIso apod. není potřeba, systém nekontroluje absolutní umístění na mediu - stačí prostě kopírovat :-)

pak jsem udělal operaci zde nezmiňovanou (dalo mi to pár hodin Googlení) a to úpravu souboru INFO25.PSC (umístěn v \tpd\ntcWeu_eu_20070806) a to následovně:

#TPD-DEF <default language code>

TPD-DEF 20

původně bylo 2 (což je angličtina)

#Language specific content (LSC) files

#TPD-LSC <language code> <relative path><LSC filename>

TPD-LSC 1 /DUT/DUT.LSC

TPD-LSC 2 /ENG/ENG.LSC

TPD-LSC 3 /FRE/FRE.LSC

TPD-LSC 4 /GER/GER.LSC

TPD-LSC 5 /ITA/ITA.LSC

TPD-LSC 6 /SPA/SPA.LSC

TPD-LSC 15 /POR/POR.LSC

TPD-LSC 20 /CZE/CZE.LSC

pak už jen vložil, nechal nakopírovat a v nastavení navigace (nastavení mapy, detaily mapy) vybral požadované POI.

post-29714-1232914554_thumb.jpg

a v reálu to vypadá takto:

post-29714-1232914632_thumb.jpg

díky všem (i těm, kteří za to chtěli docela dost peněz - dostal jsem tak motivaci zvládnout to sám :) a protože bych asi neměl čas to dělat pro ostatní nenabízím to za úplatu (třeba nižší...), ale dávám k dispozici všem. třeba mi zase někdo pomůže s něčím jiným... (třeba zvukovým upozorněním (jako to umí můj TOMTOM).

Editováno: , autor: Sly
Vloženo (editace)

Pánové není...pokud někdo něco umí tak to umí a když to tady teď někdo zveřejnil tak je sám proti sobě...Jinak stačilo si přečíst pořádně návod a to jste nikdo neudělal a za blbost se platí... :p:p:p

Ps. V servise cálujete mnohem větší peníze za větší blbosti a jste spokojený...tak co???

Nemluvě o tom, že já umím udělat ikony s průhledným pozadím a složku radary + vše mají přidáno v kategori vše podle abecedy.

Editováno: , autor: ferda25
Vloženo
Pánové není...pokud někdo něco umí tak to umí a když to tady teď někdo zveřejnil tak je sám proti sobě...Jinak stačilo si přečíst pořádně návod a to jste nikdo neudělal a za blbost se platí... :p:p:p

Ps. V servise cálujete mnohem větší peníze za větší blbosti a jste spokojený...tak co???

Nemluvě o tom, že já umím udělat ikony s průhledným pozadím a složku radary + vše mají přidáno v kategori vše podle abecedy.

no, peníze vydělávám jinak..... ;)

průhledné ikony nejsou problém, mi se naopak líbí tyto, alespoň je nepřehlédnu (když už tato navigace neumí zvukové upozornění a je mimo zorné pole).

Abecedu si tak trochu pamatuji a zadat to tam podle ní není problém, já jsem si to zadával v pořadí podle četnosti navigování - prostě jsem to dělal pro sebe a ne kšeft lol

Jinak proti tobě nic nemám - dokonce bych řekl, že jsi byl pro některé jedince spása a i nadále tě budou využívat - najdou se takoví, kterým ani tento návod stačit nebude. Zveřejnil jsem to pro lidi, kteří si rádi udělají něco sami a buď neměli čas nebo neumí pořádně hledat a zveřejněný návod byl sice dobrý, ale neúplný nebo alespoň umožňoval udělat chybu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...