standa245 Vloženo 3. Září 2008 Vloženo 3. Září 2008 Při úklidu jsem objevil kondik ( trafo,které malým proudem oživovalo baterku). Mám jen stání a toto zařízení jsem používal dříve s dobrými výsledky v zimních měsících u své Š105L. Lze to použít u Fábie? Citovat
Wittmann Vloženo 3. Září 2008 Vloženo 3. Září 2008 Nevidím v tom problém. Tchán ve Fabii přes zimu používal solární panel. Napíchl jej do zapalovače a přes zimu, kdy nejezdí, mu to baterku udrželo. Citovat
cheno Vloženo 3. Září 2008 Vloženo 3. Září 2008 u starej skodovky to malo svoje opodstatnenie u fabie nie ,fabia ma velmi dobru elektricku sustavu .baterku mam v aute dva apol roka a este som sa jej ani nedotkol . vymenis az ked nacisto skape po piatich rokoch , ziadne dobijanie.chodim len na kratke trasy. Citovat
Koldo Vloženo 4. Září 2008 Vloženo 4. Září 2008 Baterka najviac dostáva po papuli, keď je dlhodobo slabo nabitá - aspoň podľa múdrych článkov. Nabíjanie zníženým prúdom kedysi odporúčali na obmedzenie sulfatácie dosiek. Myslím, že jej to môže len prospieť. Citovat
Wittmann Vloženo 4. Září 2008 Vloženo 4. Září 2008 u starej skodovky to malo svoje opodstatnenie u fabie nie ,fabia ma velmi dobru elektricku sustavu .baterku mam v aute dva apol roka a este som sa jej ani nedotkol . vymenis az ked nacisto skape po piatich rokoch , ziadne dobijanie.chodim len na kratke trasy. právě naopak. Pokud s autem delší dobu nejezdíš, tak Fabie má pod proudem dostatečné množství spotřebičů, které se ti postarají o baterii. Moje zkušenost (z tchánovou Fabií) jsou tři měsíce bez provozu (i s novou baterkou) a už nenastartuješ. Naopak ve 120 baterka hýbala startérem i po půl roce stání ve stodole. Citovat
Jaspur Vloženo 5. Září 2008 Vloženo 5. Září 2008 Kondik při delším odstavení používám a bez problémů. Proč také ne, je to vlastně normální nabíječka, která dává hodně malý proud. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.