jiri26 Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 Dnes v noci .......při zapnutí světel se rozsvítí pouze tzv. parkovačky a palubovka. Potkávací, ani dálková světla vůbec nejdou!!!! Dokonce mi nesvítí ani kontrolka světel na palubce. Při vypnutém vypínači světel jsou tzv. blikací dálková funkční. Mlhovky taku jdou. Co se týká ostatní elektriky ve voze, tak bych řekl, že je vše funkční. Nevíte co stím? Díky J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 viděl bych to na spínač světel nejlépe od někoho půjčit na vyzkoušení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri26 Vloženo 9. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2008 (editace) ....já myslim, že to tim vypínačem nebude, neboť e po otočení rozsvítí plubovka i parkovačky...nevim. Editováno: 9. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 Skus si pozriet poistky, ked budu tie v poriadku, skus druhy vypinac (pozicaj si od nikoho) a uvidis. Uz tu bol aj taky problem, ze vypinac nesiel len ciastocne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 spínač je složen z více spnačů nejvíce namáhaná část je na přední světla (2x 55W) pojistky by to mohly být taky ale že by odešli obě pojistky naráz se mi nějak nezdá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri26 Vloženo 9. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2008 (editace) už jsem prohlížel pojistky a dokonce je i prohodil za jiný, ale jsou ok......snad to nebude ten spínač světel...tipnul bych to na slušnou sumičku.... Editováno: 9. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danhal Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 urcite to bude vypinacom, rozober ho a vycisti, ja som to tak robil a zatial funguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 už jsem prohlížel pojistky a dokonce je i prohodil za jiný, ale jsou ok......snad to nebude ten spínač světel...tipnul bych to na slušnou sumičku.... Vypinac tu v bazari kupis za par stoviek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri26 Vloženo 9. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2008 ... takže jsem se do toho pustil. Rozebral jsem vše co šlo....dokonce jsem to dal i dohromady. V zadní části vypínače jsou takový jakoby packy, který se při otáčení vypínačem přicvakávají ke kontaktům....vypadá to, jako hřeben. Jedna z nich ..resp. ta na potkávačky byla uplně připečená s kouskem natavenýho plastu, tak nepřeváděla ...po očištění OK. Narazil jsem ještě na relátka...a jedno z nich myslim že bylo druhý zlevy a mělo č. 18 bylo dost horký....může to mít něco společnýho? Jinak díky za rady...a smekám...byl to skutečně vypínač. J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 (editace) v octavii není žádné relé na světla druhý z leva je relé pro x kontakt - bývá teplé Editováno: 9. Září 2008, autor: Vaša Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri26 Vloženo 9. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2008 (editace) ok, díky ...hledám nějaký vypínače v bazaru a nikde nic... Nemáte někdo nějako nabídku? Předem díky. J. Editováno: 10. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri26 Vloženo 9. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2008 ještě mám dotaz. Jelikož jsem samozřejmě vše kontroloval...tak jsem si všiml, že mi nesvítí pravá zadní mlhovka. Má svítit, nebo nemá....mám tam totiž dokonce i žárovku a ta je tam na 100% už z výroby. Jinak meje Škodověnka je r.v. 1999 a je to liftback. Někde se tu psalo, že má být jen jedna mlhovka, ale proč ta žárovka....a já si bohužel nepamatuju, zda svítila jen jedna nebo obě. Díky Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raceman Vloženo 9. Září 2008 Sdílet Vloženo 9. Září 2008 mlhovka nesvítí protože k ní není dotaženej kabel je to tak už z fabriky u combi třeba není ani žárovka a ani díra na žárovku ve světle takže tam se musí díra vyříznout a pak jen osadit žárovku a natáhnout kabel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Verstappen Vloženo 12. Září 2008 Sdílet Vloženo 12. Září 2008 měl jsem ten samý problém, z ničeho nic přestaly svítit potkávací světla, ani na bodících se nerozsvítila ikonka. Tak jsem dle výše uvedených rad rozebral a vyčistil otočný volič osvětlení ale stále stejné. Podíval jsem se tedy na pojistky a hle: jedna pojistka odsvětel byla špatná, tak jsem jí vyměnil, zapnu světla, prasklo v ní a znovu. Šel jsem se tedy podívat na to pravé světlo a objevil jsem roztavený nástrčný díl na žárovku. Po vyndání žárovky všechno v pohodě. Asi špatná žárovka přestože jsem s ní nějakou dobu jezdil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kareell Vloženo 25. Březen 2009 Sdílet Vloženo 25. Březen 2009 Přestali by najednou fungovat přední světla potkávací + dálkové , obrysovky jedou. Světelná houkačka funguje taky, pojistky jsem kontroloval a jsou v pořádku, žárovky jsou taky dobré. Na palubovce mi prestala svítil kontrolka rosvícených světel. Nevíte někdo co s tím. Moc děkuji za jakoukoliv radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubik1 Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 (editace) Demontuj spinac svetiel ,po otoceni kluca zapalovania sa musi objavit napatie na svorke 17a/1 (cierno-cervený) ide zo spínacej skrinky, ak tam bude prepni prepinac svetiel na tlmene/dialkove musi sa objavit napatie na svorke 56/4 (zlto-cerveny) Spinac_svetel.bmp Editováno: 26. Březen 2009, autor: lubik1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kareell Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 Demontuj spinac svetiel ,po otoceni kluca zapalovania sa musi objavit napatie na svorke 17a/1 (cierno-cervený) ide zo spínacej skrinky, ak tam bude prepni prepinac svetiel na tlmene/dialkove musi sa objavit napatie na svorke 56/4 (zlto-cerveny) A neni tam nejake rele co by mohlo odejit? Ze by byla chyba ve spinaci ? I mlhovky normalne funguji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubik1 Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 Hmlovky idu z tej istej vetvy len cez poistku č.36 Vyber ten prepinac a premeraj to napatie na 17a/1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubik1 Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 Bez toho premerania sa nepohnes dalej . Staci ti obycajna ziarovková skúsacka za 50 korun, mávaju to aj na pumpach. Vyber a premeraj voci kostre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kareell Vloženo 27. Březen 2009 Sdílet Vloženo 27. Březen 2009 Bez toho premerania sa nepohnes dalej .Staci ti obycajna ziarovková skúsacka za 50 korun, mávaju to aj na pumpach. Vyber a premeraj voci kostre. Diky za radu, multimetr vlastnim kvalitni, ale nakonec jsem to vzal domu (ten spinac svetel), demontoval a procistil kontakty - byla tam zatavena umela hmota. Slozil jsem to, vratil do auta a funguje to. Jinak velike diky za rady, vse jsem si vytiskl a schoval. Jeste jednou diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubik1 Vloženo 27. Březen 2009 Sdílet Vloženo 27. Březen 2009 Rád som pomohol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
energic Vloženo 28. Březen 2009 Sdílet Vloženo 28. Březen 2009 [zdravim,mam uplne stejny problem...pojistky ok,zarovky ok, tak jsem podle rad vytahl prepinac svetel a ocistil kontakty a take ok,a svetla stejne nesviti.Mám i ten ovladac dale nejak rozebrat?nejsem zrovna automechanik tak prosim o jakoukoliv radu ci foto....popr na kolik vyjde novy ovladac????diky za kazdou radu .-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubik1 Vloženo 30. Březen 2009 Sdílet Vloženo 30. Březen 2009 Premeraj to: 17a/1 (cierno-cervený) ide zo spínacej skrinky,po otoceni kluca sa musí objaviť napatie 56/4 (zlto-cerveny) prepni tento prepinac do pozicie tlmene/dialkove musi sa objavit napatie , ak nie tak chyba v tomto prepinaci. Písal som to uz v príspevkoch predtym - precítaj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 30. Březen 2009 Sdílet Vloženo 30. Březen 2009 Ak je zly ten prepinac tak ho doraz. Co uz s nim... http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavody/...iSerialDil5.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daik Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Dneska mi během jízdy postupně přestalo svítit veškeré osvětlení interiéru (budíky, topení, stahování oken, podsvícení palubního počítače, ....). Nezhaslo to ihned, ale postupně se podsvícení ztlumovalo až úplně zhaslo. Proto jsem usoudil že to pojistkami nejspíš nebude. Demontoval jsem spínač světel podle návodu který zde vložil Lubik1. Komplet jsem ho rozdělal, a pročistil pohyblivé kontakty (při demontáži plošného spoje pozor na porušení cest !!!). Dopadlo to dobře, osvětlení opět funguje. Děkuji za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.