Publikováno Září 23, 200817 r zdravim. mam jednu otazku. ked obycajne halogeny postavime oproti muru, tak vykresluju dve jasne krivky. Ja som dal do cirych svtlometov namiesto halogenie H4 bixenony - nehomologizovana HID - a tato krivka sa zmenila na nejaku rozostrenu machulu. Otrazka znie: Da sa to nejako zaostrit? Svetla inak neoslnuju - nikto mi neblika. Dik. Marian
Září 23, 200817 r V klasickej parabole to bude vždy robiť machľu. Napr. v Angels Eyes to nerobí, lebo je tam šošovka a tá ten lúč usmerńuje do bodu, nie do rozptylu ako parabola. Takže bez šošovky nie.
Září 23, 200817 r Jestli ti HID netvoří pěknou přechodovou hranu ze světla do tmy, tak je to určitě špatně. Pravděpodobně ti nesedí ohnisko výbojky, což tedy ani dost dobře nemůže, s ohniskem halogenové žárovky. Podle mě neseřiditelné - kup si bixenony s čočkou a naimplementuj to do paraboly. Není to sice dobrá rada v rámci zákona, ale to jak koukám vůbec neřešíš, takže aspoň se bavme o tom, aby jsi neohrožoval ostatní....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.