huskye Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 Ahoj všichni, stává se mi že při startu ráno jak je chladno, mi začne blikat a pípat kontrolka teploty, což je blbost, aby byl motor přehřátý když je 5 stupňů venku a celou noc stál. Rozhodl jsem se tedy to čidlo vyměnit, koupil jsem obě co tam jsou. Čidlo pro palubku jsem našel hned, navrchu motoru skoro, ale kde sakra je to druhé? Hledali jsem to s kamarádem asi hodinu a nic... Můžete mě prosím někdo navést, u čeho to třeba je, na jaké straně a tak? Nebo nejlépe fotku? :-) Díky, ahoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 (editace) Si si isty, ze su tie cidla dve? Mam sice iny motor, ale cidlo teploty chladiacej kvapaliny je v nom len jedno - ma dva okruhy, jeden pre budiky a druhy pre RJ. Cidlo sa nachadza pri termostate. Po vymene toho cidla, co si nasiel problem stale pretrvava? Editováno: 30. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HONZA83 Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 jsem nevěděl, že tam jsou 2, nemyslíš tím termostat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 30. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2008 No já popravdě nevim :-) mě řekli v obchodě že tam jsou dvě a koupil jsem tedy co přikládám odkazy: tohle: http://www.e-cat.cz/p-1948303/skoda/octavi...1978479_1978480 to jsem našel, když jsem ho odpojil, neukazovalo mi to teplotu na palubce, při připojení mi to ukázalo že motor je zahřátý. no a pak tohle: http://www.e-cat.cz/p-2530371/skoda/octavi...1978479_1978480 a to nevim kde je, jestli teda vůbec... Ale nezdá se mi že by to první mělo vliv na tu kontrolku co hlásila přehřátý motor, když jinak na palubce to ukazuje dobře, nastartuju, je to studené a až pak se to pomalu zahřívá... tak nevim jestli má dva okruhy jestli ejden jde a druhý blbne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 30. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2008 Si si isty, ze su tie cidla dve? Mam sice iny motor, ale cidlo teploty chladiacej kvapaliny je v nom len jedno - ma dva okruhy, jeden pre budiky a druhy pre RJ. Cidlo sa nachadza pri termostate. Po vymene toho cidla, co si nasiel problem stale pretrvava? no nevim jestli přetrvává, protože to nedělá vždycky, že to pípá, zatim to udělalo třikrát... tak uvidíme no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HONZA83 Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 to první modrý je čidlo chladící kapaliny a to druhý vypadá jako termostat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia rrs Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 (editace) To první neni čidlo venkovní teploty? Editováno: 30. Září 2008, autor: octavia rrs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 Nevím jak je to u benzínu 1.8 ale u Tdi je to čidlo dvouokruhový. Oba odkazy sou čidla teploty jen to druhý je novější,já ho tam třeba mám.A sou dvouokruhový ,je tam i schéma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 To první neni čidlo venkovní teploty? Myslím že čidlo venkovní teploty vypadá jinak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 30. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2008 No to modré je na chladící soustavě zapojené, takže bude na tu kapalinu, ale je to teda to co jsem potřeboval a to druhé přesto že se to jmenuje snímač teploty chladící kapaliny nepotřebuju? díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 Říkám, nevím jak je to u tvýho motoru ale u mýho tam mám to druhý a to první je v podstatě to samý ale starší provedení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 Díval sem se do DP a mělo by to tak být,to čidlo je dvouokruhový taky takžes vyměnil dobře a druhý tam není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HONZA83 Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 To první neni čidlo venkovní teploty? to modrý jsem tenkrát měnil (AKORÁT BYLO ZELENÉ), je to chladící kapalina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 30. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2008 Kluci tak dneska mi to udělalo zase, blikala červená kontrolka a pípalo to chvilku i když byl studený motor... ta kontrolka je stejná jako obrázek u teploměru na přístrojovce... tak proč to teda bliká? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 Nedostatek chladící kapaliny, zamaštěné čidlo hladiny v expanzní nádobě. Koukni na expanzku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 3. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2008 (editace) Jsem si myslel že odpojim expanzku a uvidim, jestli to ještě bude dělat nebo ne, jsem totiž myslel že jí odpojim a pak by to pípalo jen kvůli jinému důvodu. Ale očividně zapojená být musí, protože to pak pípalo furt ale jinak výměnou čidla se opravili starty a auto krásně startuje, promazal jsem volnoběžku tak to už nechrčí při startu a jsem spokojený :-) to pípání je jen občas, tak až se mi bude chtít tak potom budu pátrat, ale chladící kapaliny je dost, tak nevim o co mu jde Editováno: 3. Říjen 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dolezelk Vloženo 3. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2008 taky mam O1 1.8T. Mesel jsem vymenit expansku, protoze me to delalo presne tohle. Cena 450Kc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 3. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2008 Jj a závada se vyřeší. Tohle je dobrý mít v pořádku hned vidíš že ti ubyla kapalina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.