Přejít na obsah

Ranní starty 1.8T

tapir

Doporučené příspěvky

Poradí někdo? Ráno při teploťě kolem 5 stupnů a méně mi po nastartování motor nedrží otáčky a při sešlápnutí plynu je motor bez reakce pokud se podaří rozjet auto cuká a nejede případně má tendenci motor zhasnout toto se děje pouze když stojím přes noc a je chladněji a jakmile chvilku počkám a nechám motor zahřát je vše ok jako by se nic nestalo trošku to nechápu má někdo stejnou závadu? Známej měl audi TT se stejným motorem a dělalo mu to samý. Jinak motor je 1.8T 110kw po čipu na 142kw a r.v. je 2003.

Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V minulosti jsem měl stejný problém na své 1,8T AUM ,

Studené starty byly takové, že motor vůbec nedržel otáčky, po nastartování a přidání plynu se udusil, naskočil teprve na 2. - 3. start !

VAG napsal chybu 17705.

popis chyby : mezi zdrojem plnícího tlaku (turbem) a škrtící klapkou je tlakový pokles

postup : kontrola těsnosti a propojení hadic

Tehdy jsem po konzultaci s členem fora "Diagnostik" nechal vyměnit hadice - 2 byly prasklé - od té doby je vše OK .

Mirek1,8T

Odkaz ke komentáři

Mal som nieco podobneho, vlastnim O1 RS, bolo u mechanika a ked som dosiel, tak mi vravel, ze sa docital, ze pri tomto type motoru sa vsetky zakladne nastavenia robia pri teplote motora 30 stupnov a nie 80 ako pri ostatnych, tak pockal, kym motor nemal 30 stupnov, porobil zakladne nastavenia (skrtiaca klapka a neviem este co) a odvtedy mi kazde rano startuje na prvy krat bez problemov.

Predtym som mal podobny problem ako popisujes, nechcelo chytit, otacky uplne nizke, triasol sa a nechytil sa, tak na 2-3x sa chytil, vacsinou ale som mu musel pomoct zosliapnutim plynu. Ako sa uz chytil, potom uz ziadny problem pri rozbehu, diagnostika taktiez neukazovala ziadnu zavadu, tipovali sme to na cidlo teploty, ale to nakoniec bolo OK.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...