Přejít na obsah

montáž repro a změna podsvícení


Doporučené příspěvky

Zdravím mistry zvuku a světla.

Mám takovou neskromnou prosbu. Chtěl bych změnit podsvícení přístrojovky a také namontovat nové repro s MDF podložkami(o vytlumení zatím moc neuvažuji). Jelikož jsem ale dost časově vytížený a navíc si na to sám netroufám, rád bych kdyby se tu našel někdo, kdo by to zvládl. Vlastním kombajna, který v zadu nemá žádné repro a ty v předu pekelně chrastí...navíc předchozí majitel namontoval do domečků nějaké pochybné výškáče, které umí asi jen šumět. Nejlepší by bylo, kdyby se tu našel někdo přímo z Jižních čech, kde je prozatím mé trvalé bydliště, i když po procházení zdejších diskuzí v to moc nevěřím. Nabídky reproduktorů jsem tu také prolézal, ale samozřejmě by neškodilo sem nějaké hodit, protože stávající bugybedny asi nebudou to pravé ořechové. Kolik bych do toho chtěl vrazit bude asi první otázka, která by zde padla a myslím, že budu jako většina uživatelů a přispěvovatelů na tomto fóru, takže bych rád hodně muziky za málo peněz, ale vím moc dobře, že to něco stát bude. Ale jsme lidé a na domluvě hodně záleží. Snad jsem sepsal vše potřebné. Případně doplním podle vašich příspěvků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...neměj z toho obavy...pročti si nějaké z témat, které se tomu věnovaly a uvidíš, že to není až tak složité.Repro třeba tyto...

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...1&Itemid=94

...u těchto není potřeba nic upravovat.Dodávám i včetně podložek MDF.Do zadu např. crunch GP462 zy 1160,- a kabel...

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...1&Itemid=71

...zadní instalace je taky bez problému... ;)

post-845-1225304050_thumb.jpg

Editováno: , autor: fancarhifi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda že jsi od tak daleka. Podsvícení skvěle udělá Vaša a repro natáhne snad trošku zkušený elektrikář, a to nemusí být snad ani auto. A to repro teda jsem schopný taky poradit. Určitě nemáš natažené ani kable dozadu, tak jako já a taky to dodělávám. Přední repro jsem dával Clarion SRQ1720/S a zadní Blaupunkt GTx462. Byli mi doporučeny, z jiného shopu mi je hanili, ale musím říct, že hrajou skvěle. Konečně pocit z hudby. A je to jak říkáš za málo peněz strašně moc muziky. Koukni teda na www.autohifi.cz Předek je komponentní a zadek koaxiální. Mnoho zdaru a napiš, co sis nakonec vybral.

Editováno: , autor: buff
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohužel ani kabely nejsou natažené což je pro mě asi největší problém....auto je samý plast a s mou šikovností to bude po natažení kablu samej poškrábanej plast :( na repro se juknu, i když ty co nabízel fancarhifi se mi velmi líbili....nebudu pořádat v autě disco i když v kombajnu je místa dost :) stačí příjemnej poslech po celém autě ne jen vpředu...no a to podsvícení se mi maximálně líbí jak má udělané BEDUIN....něco takového bych si představoval....holt asi budu muset naplánovat výlet na moravu

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já je tam právě taky nemám a mou zručností bych pak kupoval nové plasty. Takže radši zaplatím zaq práci a vím, že to bude OK. DO dneška jsem si říkal, že ty Clariony jsou na nic, ale našel jsem správné nastavení ekvalizéru a teprve teď to duní. Jenže ve dveřích všechno chrastí a řinčí, takže budu dávat MDF podložky a po novém roce dveře nechám vytlumit. Je mnoho repro a myslím si, že fancarhifi je nemá špatné. Dodneska lituju, že jsem na ně nenatrefil dřív. Ikdyž autohifi taky má dobré. Výběr je na tobě a ta Morava se Ti určitě vyplatí. Pokud teda neseženeš někoho blíž.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj prosím potřebuji malinko poradit,koupil jsem nové autorádio Kenwood KDC-W6141UY a teď řeším repro do Octy,mám krátkou r.v. 2001, ale nevím jak vybrat, já preferuji Kenwood a to do celého vozu, ale lidi v mém okolí tvrdí, že Kenwood repro moc neumí, ať koupím Alpine, tak nevím..

Od Alpine bych to dozadu viděl na Alpine SXE-1325S , Alpine SPE-13CS nebo Alpine SXE-1350S nevím jestli komponentní nebo koaxiální a ve předních dveřích asi Alpine SPE-17SF

Od Kenwoodu by to bylo vzadu Kenwood KFC-S502P , Kenwood KFC-1361C nebo Kenwood KFC-X132 opět nevím zda komponentní nebo koaxiální a ve předních dveřích asi Kenwood KFC-S702P

A ještě mám jednu otázku, je možný že půjdou vytlumit i dveře atd, ale to až časem, ale jestli se mi vyplatí investovat i do změny kabelů co jsou k repro od rádia,

protože netuším zda ty origo jsou dostačující.

Vím, že to do tohoto témata moc nepatří, ale nechci zakládat nové..Moc díky za rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...repro Alpine i Kenwood nejsou špatný, ale kompa od Kenwood se mi zdají zbytečně drahý....ale SPE-17F ti můžu doporučit...dával jsem je do Fabie a hrály velmi dobře (na CDE-9880R).

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...1&Itemid=75

Do zadu můžeš dát jak kompa tak koaxiály...výšky třeba tady...

http://www.skywolker.wz.cz/slozka_hudba/kaple_06.jpg

repro ti můžu dodat i včetně podložek MDF ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za názor, konečně od někoho kdo tomu podle mě rozumí...OK tak to ještě chvilku nějak pořeším a rozohnu se...mimochodem dík za nabídku podložek, ale mám je už doma připravený ve finální podobě a čekám jen na repro...a ještě jednu otázku jakej rozměr mají oriro výškáče jak v předu tak vzadu?

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...v zadu to není podstatný...domeček si vyrobíš na míru...přední...aby se nemuselo nic upravovat...by měli mít cca 33mm, ale s tímto rozměrem jsem se setkal pouze u Hertz a MB Quart, ale i tak se po menší úpravě dají použít větší.Problém je třeba u DLS, crunch, Hifonics a našly by se i další.Tam je výroba uchycení už nutná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak přdní dveře už jsem konečně osadil MDF podložkama a předělal jsem to seriový škodovácký tlumení..Hrajeto fakt libově a to mám pořád ještě seriové repro,tak to jsem na to zvědavej až je vyměním za lepší...ale každopádně to doporučuji všem co se do toho ještě nepustili!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...