Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

• Autor

Dnes som absolvoval úplnu diagnostiku motora, nakoniec sa zistila nejaká závada, ktorá súvisela s variabilným sacím potrubím, bola odstránená ale pri skúšobnej jazde sa motor opäť choval rovnako lenivo. Som objednaný ešte na aktualizáciu SW riadiacej jednotky motora, ale myslím, že toto asi neodstráni môj problém.

Nakoľko už si neviem rady s týmto problémom, tak ho skúsim krok po kroku analyzovať:

- Golfa prestavaného na LPG som si prevzal 31. októbra, technik pred odovzdaním vozidla natankoval do nádrže 14,314 l LPG ECOPLYN na ČS Slovnaft, pričom niečo z tohto objemu bolo vyjazdené

- po prevzatí vozidla som dotankoval plnú nádrž LPG Tomegas na ČS č. 1, pričom do nádrže sa zmestilo 25,74 l LPG

- cez víkend som odjazdil cca. 210 km, pričom motor mal rovnaký výkon a ťah na LPG a benzín ako pred prestvabou, jediné čo som zaznamenal bolo krátke (približne 5 sec) prepnutie do benzínu a následne do LPG pri jazde konštatnou rýchlosťou 120 km/h - toto sa udialo automaticky, čiže samo preplo do benzínu a následne do LPG

- ďalšia vec, ktorá sa mi stala, bolo, že po dlhšom státia naštartovaní sa motor prepol do LPG režimu zrejme skôr ako sa zohrial redkutor, pretože voľnobeźné otáčky vystrelili na hodnotu 1500 ot. a motor chvíľami mal tendenciu zhasnúť, takže som ho manuálne prepol do benzínu a po cca. 1 km jazdy späť do LPG a už bežal na LPG bez problémov

- v pondelok 3. novembra som dotankoval plnú nádrž LPG na ČS č. 2 opäť TOMEGAS, prićom po odjazdení sa mi tam zmestilo 16,45 l LPG, spotreba by v takomto prípade vychádzala okolo 7,7 l LPG, ale keďže na ČS č. 1 tlačili LPG viac ako dovolil ventil, tak tá spotreba bude nepresná

- v ten deň som odjazdil ešte cca. 350 km na LPG

- do tohto momentu bolo všetko OK, pri jazde po diaľnici v rýchlosti 130 - 140 km/h začal motor silno trhať a pridávanie plynového pedálu reagoval spomaľovaním auta, tak ma napadlo, že zrejme sa minulo LPG a prepol som manuálne do benzínu

- od tohto momentu motor stratil výkon, na prudké zrýchľovanie reagoval jemným trhaním a pri brzdení motorom stále vstrekoval palivo - prejavovalo sa to aj pri jazde na benzín aj pri jazde na LPG

- v takomto režime fungoval motor 600 km, potom sa sám vrátil do pôvodného režimu

- opäť pri plnom vyjazdení nádrźe došlo k trhnutiu motora a odvtedy je motor v režime, ktorý som opisoval

- prepnutie na benzín vprípade vyjazdenia LPG je už nastavené tak ako má byť, takže trhanie sa už neprejavuje

Mám na vás preto otázku, keďže príčinou straty výkonu je vyjazdenie nádrže LPG do prázdna, ako sa vo Vašich vozidlách prejavovalo úplne vyjazdenie nádrže LPG, tiež začalo auto trhať a strácalo výkon?

Moja druhá otázka znie, po tej strate výkonu mám pocit, akoby sa do valcov nedostávalo dostatočné množstvo vzduchu, tzn. že pri zrýchľovaní síce otáčky letia hore, ale auto zrýchľuje veľmi pomali, plynový pedál veľmi neochotne reaguje na 1/4 plynu, na 1/2 plynu a tiež na úplne zošlapnutie plynového pedálu. Je možné, že do motora sa nedostáva dostatok vzduchu, alebo paliva? Diagnostika ale nič nezistila.

No a posledná otázka znie, prečo vstrekuje pri brdení motorom benzín do valcov?

Pri diagnostike sa kontrolovali aj cievky aj tlak nasávaného vzduchu a všetko bolo OK.

Sorry, že sa tu takto rozpisujem, ale mrzí ma to. Benzínový motor som si primárne vyberal pri kúpe nového auta preto, že ho chcem na LPG, pričom som sa rozhodoval medzi LPG a naftou a zvoliil som LPG. Ja si stále myslím, že to bude úplna maličkosť, ale nemyslel som, že bude taký problém to vśetko ponastavovať a zistiť chybu.

rozmyslam :help:

a vobec sa netrap tym ze vela pises je to lepsie ako ked ja napisem ze sa mi to doebalo a chlapci aj tak vedia co tomu je.

ak si toto precita nas karel odpoved ta neminie :palec2:

my na to prideme skor jak diagnostika a wag dohromady.

Na benzín som jazdil za 7,2 no a tých 15 % mi vychádza 8,5 LPG. Tá spotreba 9,2 je minimum, čo som mal. Bežne je to okolo 10 l LPG. Technik, ktorý mi montoval LPG sám povedal, že je to dosť veľa. Tá spotreba ma dosť nemilo prekvapila, hlavne keď ten motor na benzín mal nízku spotrebu.

mas pravdu, tie spotreby vobec nie su pri sekvencnom vstreku "skoro rovnake" ako to uvadzaju predajcovia na svojich reklamnych letakoch. v skutocnosti sa pohybuju 20-30perc nad spotrebou benzinu a technici sa velmi radi vyhovaraju na benzinovu spotrebu alebo na kozmicke ziarenie.

Plácáš nesmysly siemensi, zrovna ty chceš někomu radit? Sám jsi měl problémy s montáží, ti Vaši umělci na slovensku ani nerozeznají 3válec od 4 válce, záruky a další věci kolem ani neexistují, necháš si udělat auto a pak za týden potom si začneš "dodělávat" sám, patříš asi do skupiny těch bohatých, co můžou vyhazovat peníze za ty "super služby" co poskytují některé slovenské firmy neumí pořádně auto udělat,místo abys to vareklamoval, tak se do toho "sereš"-s prominutím- sám, tak nekritizuj a nauč se jezdit s plynem, mě bere 100 koňová octa 8.4, felicie 1.3 MPI 7.2 a to je nešetříme, takže si kup sandále místo holínek nech si ty své názory, umíš akorát vyrypovat, když jsi byl v maléru, tak tos věděl kam se obrátit, telefony, imejly a výsledek- akorát jsi pomluvil mě, když jsem ti říkal, ať napíšeš kdo ti tom zmastil, tak přece nikoho nebudeš jmenovat, ať se zas napálí jiní, že, že ti auto žere a nejede, za to si můžeš sám, už jseš trapnej.......

Tady to začíná houstnout :p:p:p

Njnuvidíme co bude jen jestli by na to nemělo být forum Ring volný :076:smich:

• Autor

Trošku sa vrátim k téme.

Poradili mi aby som si dal aj skontrolovať rozvody, či náhodou pri tom vyjazdení, keď došlo LPG nemohlo dôjsť k preskočeniu rozvodou. Niekde som tu aj na fóre čítal, že ak sú rozštelované rozvody tak motor nemá výkon (zrejme kvôli nedostatočnému otvoreniu ventilov) a je cítiť šklbanie pri rozbehu. Tú stratu výkonu badám, ale to šklbanie je len občas. V utorok som objednaní na prehratie novéeho softvéru do riadiacej jednotky motora, tak ich poprosím aby sa pozreli na tie rozvody. Môže to byť aj rozvodmi? Len mi nejde do hlavy, prečo nič nehlási diagnostika, aspoň chudobnú zmes alebo niečo podobné.

Taktiež som sa dohodol na termíne v LPG dielni, tak dúfam, že zistia v čom je problém.

drzim palce nech to najdu.

moj nazor na rozvody : staci asi o jeden zubok vedla a nenatocis alebo chod bude nepredstavitelny. u fiata ked som posunul koleso o jeden zubok tak sa stretli ventily s valcamy a sup 8 tisic pa pa. ja som daval robit rozvody ale len aby nehrkotala retaz :palec2: a pomohlo uz som pocul aj reprak :p

ale prosim nebrat moj nazor vazne ja nie som automechanik , ale rad by som pomohol.

• 2 týdny později...
  • Autor

Včera som zistil, že sa zvýšila aj spotreba na benzín o cca. 10 %. Predtým pri 120 km/h rýchlosti ukazoval palubný PC okamžitú spotrebu 6,5 - 7, teraz 7,5 - 8. Môže byť problém v RJ benzínu, mohla sa nejakým spôsobom rozladiť? Diagnostika hlási, že všetko je OK.

Psal jsem ti to do SZ, podle mě je blbě zapojená emulace vstřiků, přece nemůže auto po namontování plynu ztratit výkon a dělat takové psí kusy, ať odpojí vstřikovače a bude se hned vědět, osobně si myslím, že jsou někde naopak dráty a míchá se benzín a plynem nebo něco takového....

• Autor

Technik to odpojil, ale nič sa nezmenilo. Ak by bola zle zapojená emulácia vstrekov, tak by to nefungovalo hneď od začiatku a pritom prvé 4 dni LPG fungovalo tak ako benzín bez problémov až do okamihu, kým sa nevyjazdila nádrž LPG. Aj tú kabeláž už kontroloval, či neurobil chybu, ale všetko bolo vporiadku.

Ten problém je aj vtedy ak vyjazdím nádrž LPG a jazdím len na benzín - motor nemá výkon, pri brzdení motorom je nižší brzdiiaci účinok motora a pri určitých otáčkach je cítiť jemné trhanie + zvýšená spotreba na benzín.

Upraveno od inskeu

zvysena spotreba moze byt aj svetla aj zimne gumy aj svincik ako voda a sneh na ceste ale to by nemalo robit liter. aj ked mozne to je

To je divné, že by se auto tím, že vyjede nádrž tak rozhasilo???? To znamená, že v tu chvíli zchudla směs natolik, že by se rozsvítila kontrolka elektroniky, ale ta by po natankování zas po nějaké době zas sama zhasla(sporadická chyba), kdyby shodou náhod odešla např. svíčka, kabel, cívka, to by cukalo pořád, nerozjdížel jsi se přes kvalt, to by mohl přeskočit řemen, jinak se mi to nezdá, nemá výkon.... ještě mě napadá, co katalyzátor, není náhodou vysypaný a nevlítl do tlumiču, tím by se to mohlo taky dusit, přemýšlím ale fakt mě momentálně už nic nenapadá.....

to inskeu-na jiném místě píšeš o problému v systému sekundárního přívodu vzduchu, tady je článek kde se o tom píše http://www.carmotor.cz/sbernice/ To vypadá na benzínový problém

Upraveno od colins

• Autor

Môj próblem je vyriešený, motor sa vrátil sám do pôvodného stavu, už mu nechýba výkon. Funguje tak ako má aj na benzín aj na LPG. Zrejme sa vrátilo pôvodné nastavenie, tak ako v prvom prípade.

Ďakujem všetkým za rady, som rád, že to funguje tak ako má

To nás moc těší!!!

Tak teď už jen spoustu spokojených kilometrů :)

Upraveno od WLK111

Môj próblem je vyriešený, motor sa vrátil sám do pôvodného stavu, už mu nechýba výkon. Funguje tak ako má aj na benzín aj na LPG. Zrejme sa vrátilo pôvodné nastavenie, tak ako v prvom prípade.

Ďakujem všetkým za rady, som rád, že to funguje tak ako má

tak hlavně aby to i vydrželo takto :palec2:

• Autor

Ďakujem, dúfam, že už bude všetko OK. Teraz už len dolaďujem spotrebu. Momentálne je to 8,5 - 9,1 l LPG.

a ako sa to vlastne prihodilo, z niceho nic ci ako?

• Autor

Myslíš to, že sa to samé opravilo? Zrejme RJ vyhodnotila tak ako v prvom prípade, že určité hodnoty sú OK a vrátila sa späť do pôvodného stavu.

inskeu len nic nevyladuj lebo to zas dojebes lol

hlavne ze to jazdi tak nech sa dari :palec2:

• Autor

Ďakujem, už len LPG by mohlo zlacnieť a bude to OK. :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.