Relic Vloženo 3. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2008 caute ked odbacam vlavo tak sa mi sem tam ozve taky zadrejuci zvuk na pravom prednom kolese asi to bude lozisko...chcem sa len opytat ci sa da vyymenit samostatne lozisko bez naboja s abs. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 3. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2008 Ahoj, odpoviem len na tvoju otazku: ano da sa vymenit len samotne lozisko, ale bez lisu to nespravis. Stare treba lisom vytlacit a nove lisom nalisovat. Co sa tyka zvuku pri otoceni a zabere kolies, treba si to dobre skontrolovat, moze ist aj o homokyneticky klb. Ale prajem ti aby to bolo lozisko naboja. Drzim palkce. Pekny den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Relic Vloženo 3. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2008 (editace) Ahoj,odpoviem len na tvoju otazku: ano da sa vymenit len samotne lozisko, ale bez lisu to nespravis. Stare treba lisom vytlacit a nove lisom nalisovat. Co sa tyka zvuku pri otoceni a zabere kolies, treba si to dobre skontrolovat, moze ist aj o homokyneticky klb. Ale prajem ti aby to bolo lozisko naboja. Drzim palkce. Pekny den. to viem ze na to treba stahovak ja to dam do servisu... no dufam teraz ze to nebude ten klb tan je asik o dost drahsiii hm hm ale ono to nerobii pri zabere kolesa staci ked idem prudsie do zakruty v tedy sa to niekedy ozve Editováno: 3. Prosinec 2008, autor: Relic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haromax Vloženo 8. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2008 Zdravím využiji teto téme , Na octě 1,9tdi r.v. 2001 mi začalo hučet pravé přední ložisko . Potřebuji ho vyměnit má někdo s tím zkušenosti / kromě servisu / postup jak nato ,přípravky popř. fotky dík za info / tady jsem hledal a nic moc nenašel / Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepusak Vloženo 9. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2008 ahoj koupil jsem si ložiska na o1 1.6 97rv. za 1100 a nechal jsem si je za 500 vyměnit nejjednodušší varianta. ráno jsem to dal kamošovi, a odpoledne jsem sipro to šel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haromax Vloženo 9. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2008 Tak nikdo nic ? Tak jsem to zvládl a nebyl to zase takový horor Je k tomu třeba 30 ořech / tona/ dvanactihran , a 7 imbus tak to jsem musel sehnat + nové ložisko fag . Povolit matici náboje kola / na zemi / ,pak zvednout auto a sundat kolo , sundat brzdový třmen a brzd. kotouč ,odpojit čídlo ABs ,odšroubovat rejdový čep + svislý čep ,odšroubovat těhlici od tlumiče vyndat těhlici ,ale opatrně vyndat z poloosu. Náboj kola upnout do pořadného svěráku a trubkou patřičného rozměru vyklepnout náboj z ložiska / šlo to v pohodě / akorat vnitřní kroužek z ložiska zůstane na náboji ten je třeba sundat stahovakem / nebo da se i naříznout jemně flexou 115 x 1mm a rozbít/ pak vyklepnout ložisko z těhlice a jeto Očistit dobře vnitřek těhlice jemně namazat a nalisovat ložisko / předtím jsem ho zchladil v mrazaku / a náboj a zbytek poskládat / utáhnout matku náboje nelépe momenťákem / žádná velká věda to není takže tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miko21133 Vloženo 10. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2008 vymena loziska Zdravím využiji teto téme , Na octě 1,9tdi r.v. 2001 mi začalo hučet pravé přední ložisko . Potřebuji ho vyměnit má někdo s tím zkušenosti / kromě servisu / postup jak nato ,přípravky popř. fotky dík za info / tady jsem hledal a nic moc nenašel / Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haromax Vloženo 10. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2008 (editace) to Miko hezky serialek díky .akorát potřebuješ ty special stahovaky k tomu ,možná by šly vyrobit ,originál stahovaky to bude asi mazec ,to asi servis vyjde levněji. Akorát si myslím že je jednodušší povolit matici na svislaku a vyklepnout ho než ty tři šrouby v rameni . Ale super alespoń další budou vědět jak na to a nebudou mystifikovat , že řešením je jen servis Editováno: 10. Prosinec 2008, autor: haromax Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 ono to kolikrát zrovna dobře nejde vyklepnout ten čep a pak ještě vytočit tu matku s tim plastem aniž by se ti ten čep neprotáčel. Lepší je povolit ty tři zespodu,stejnak je pak lepší zajet na geo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Tu je cennik pripravkou. http://www.skoda.triga.cz/znacka-1/model-3/opskupina-1/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Móóóc pěknej foto seriálek o demontáži ložiska. Jen to má ten háček, kde splašíte ten fajnovej přípravek! Je pěknej, to klobouk dolů. Vyplatí se investice za něj na jedno, či dvě auta?? Už jsem dělal asi 7 aut tak, že jsem celé těhlice z auta sundal a vše si chystal na ponku. Přes vyrobený kus kulatiny (39,5mm) z nich vyrazil náboje. Z nábojů stahovákem stáhl vnitřní kroužky - pozůstatky ložiska. I ložisko jsem opatrně z těhlice vyrážel přes kulatinu o prům. 73 mm. Pak samozřejmě následuje nalisování nových ložisek, nejprve do těhlic a až pak náboje kol. Vše se tak děje přes předem vysoustružené podpěrky... Náboje kol před montáží je vhodné taktéž nasadit do soustruhu a hodinkama změřit jejich házivost! Pokud bude potřeba, tak náboje - dosedací plochu pro kotouče olíznout o cca 0,05 mm! Taková nepatrná hazivost by se pak projevila na "šmatlání" kotoučů a po pár tisících km by v jednom místě desky vydřeli do kot. prohlubně. Pak začne to peklo v podobě kopání brzd. pedálu. PS: jen chci doplnit, proč je nutné povolovat spodní kulový čep (ty 3 šrouby) od ramene. Kdo už někdy klekl na kolena a podíval se na to, tak ví že povolit rejdový kulák z těhlice nejde. Protože tomu ve "složeném stavu" vadí homokynetický kloub! Když někdo zkusí povolovat samojistnou matici kuláku s homo kloubem v těhlici, matice se mu tak opře do kloubu, tím vytlačí kužel z těhlice! Tím si zadělá na pěkný problém v podobě "flexa tuningu". takže hezké počasí na výměnu přeje MZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlca01 Vloženo 14. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2008 když sme u toho, dá nekdo typ kde koupit levně ložisko???? a kdo ho levne vymeni v brne???? kdysi sem ho mel za 500kč/kus. bylo to nejaký cesky a už nevim kde to ten mechanik sehnal....diky. jedna se o 2003 tdi 66kw. + aji homokloub mam v prcicich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Relic Vloženo 16. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2008 mal som auto v servise a tam mi chlapik povedal ze to neni lozisko ala asi platnicky na brzdach ze vraj to staciiii vycistit...???hm? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 16. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2008 a tom pochybuju. Co by tam chtěl čistit. Bud to přibrzďuje furt a ne jen v zatačce. Zkus když to zrovna dělá přibrzdit a uvidíš. Hlavně si nenatluč hubu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Relic Vloženo 18. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2008 a tom pochybuju. Co by tam chtěl čistit. Bud to přibrzďuje furt a ne jen v zatačce. Zkus když to zrovna dělá přibrzdit a uvidíš. Hlavně si nenatluč hubu no sak ale ja ani nebrzdim ked mi to robii hm ta ja nevim co tam mam vycistit ze vraj sa to nevracia od kotuuca tak to skrie hm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Relic Vloženo 19. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2008 takze su to dosticky maju hrubku asik pol centimetra a maju mat 2cm..?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 19. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2008 Tak jestli máš tloušťku 5mm tak to není na omdlení ale žádná tragédie. Nový maj cca 15mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Relic Vloženo 20. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 tak neni ale sem tam mi to skrie hm asi vnutorne su tensie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 Jaké to ložisko tedy doporučujete?? (výrobce) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haromax Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 Jaké to ložisko tedy doporučujete?? (výrobce) minulý týden jsem měnil , dával jsem tam FAG - asi 1000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kozupa Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Zdravim potřeboval bych radu,,,Včera začalo pravý přední kolo divně znít jako by tam něco dřelo nebo co přibrzdim trochu to utichne tak nevim poradte je to ložisko nebo jenom bordel na kotoučích.Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haromax Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 (editace) těžko říct , nadzvedni předek vozu a toč koly ,ložísko vadne se dá poznat nemá hladký chod ,nebo taky to může být něco na brzdách ,desky , viděl jsem už i odlepené obložení od desky ,prostě to zkoukni Editováno: 13. Březen 2009, autor: haromax Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kozupa Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 ok zkusim to zvednout sundam kolo a uvidim pootocim s nim kez by to byl bordel nebo neco njn kdyz lozisko tak co nadelam:) dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kozupa Vloženo 15. Březen 2009 Sdílet Vloženo 15. Březen 2009 N bordel par kaminku drelo o ten plech jak je na kotoučích ale to nebylo ono zahejbal sem s kolem nahoru dolu a je tam mini vule to nema proto to tak huci a to je lozisko?? nebo čep i tlumice to muzou delat nevim poradte ...dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.