Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

a tady na tom videu je dobře vidět, jak se chová auto s ASR a bez ASR... v případě té nové Okty je ASR součástí ESP... proto musí vypnout ESP... ale to asi víte! ;)

no já myslim, že akorát brzdovýho asistenta a ABS,ASR. nic jinýho se mýho MR netýká

a určitě tam más i MSR ;)

to jen já mam jen ABS :)

O I. 4x4 nemá ESP???

netuším...ani trochu

Béďo, vždyť máš 4x4 ne? ;) tak máš na přístrojovce tlačítko na vypnutí ESP! ;)

OI - 4x4 všechny jsou s ABS, MSR, MBA, EDS doplatek ESP

OII 4x4 všechny mají ABS, MSR, MBA, EDS, ASR, ESP, doplatek je za HHC - rozjezd do kopce

OI - pokud je ABS, MBA tak od MR99 i MSR, od MR02 ASR jako základ od Elegance. Doplatek ASR, ESP, EDS (ESP nelze pro modely 50 a 55kW)

OII - ABS, MSR, MBA, ASR doplatek ESP (nevím jak facelift), HHC

OII - facelift plné ABS, doplatek jen HHC

Upraveno od rolbař

hele asi ne...je to MR 01... ESP na přístrojovce fakt nemam

Hezký rolbař ;) díky

Upraveno od Béda Čech

FLko má snad ESP ve všech verzích v základu! :palec:

tak keď je tu aj téma ESP, dá sa tento systém nejako domontovať, alebo je to iba záležitosť fabriky? :):help:

tak FL má od Classicu - ESP včetně ABS + EBV + MSR + ASR + EDS + HBA + DSR

+ ESBS

hele asi ne...je to MR 01... ESP na přístrojovce fakt nemam

Hezký rolbař ;) díky

nemáš ho tam jako doplatkovou výbavu, takže ho nemáš, jinak symbol na budíkách máš, je stejný jako pro ASR ;)

Upraveno od rolbař

tak keď je tu aj téma ESP, dá sa tento systém nejako domontovať, alebo je to iba záležitosť fabriky? :):help:

dá se domontovat, technicky není žádný problém ;)

jinak symbol na budíkách máš, je stejný jako pro ASR ;)

no já jsem psal Béďovi, že tam má tlačítko na vypnutí ESP... ale asi jsem se blbě vyjádřil... ;)

OI 4x4 nemá v základu ESP. ASR si teď nejsem jistý, ale nemá a tím pádem ani vypínač. Budíky mají symbol, jelikož se používají do všech stejné

Upraveno od rolbař

rolbar a ako časovo a finančne je to náročné to esp aspoň odhadom :)

finančně ti neřeknu, neznám ceny jednotek, ale pokud to budeme brát podle OI, tak cca 4-5t materiál ( s ohledem na to, že u OI je potřeba ještě plno dalších věcí)

časově si netroufnu odhadnou práci, je tam jebačka s přepinováním včetně výměny všech cca 20 pinů na svorkovnici ABS včetně samotné svorkovnice, jelikož je ABS za motorem, tak to je horší na přístup, tím pádem i časově delší cca 4-5h ;)

Upraveno od rolbař

takže i jí mám elektronickou uzávěrku diffu když mam OII z r.04?

tak to vyzkoušej ... :) ale já si myslím, že EDS fakt měla u O II. jenom RS a 4x4... ale možná má Rolbař lepší info! ;)

jako že bych vzal dva spolujezdce, našli jsme sníh a nechal jsem je pozorovat jestli hrabou obě kola? lol

myslim, že tu uzávěrku nemam

nemáš... a já už vím proč... lol ... protože nemáš ESP!!! ;) ... elektornická uzávěrka diferenciálu EDS je součástí ESP!!!

právě, myslim, že bych o něčem takovým věděl

OI 4x4 nemá v základu ESP. ASR si teď nejsem jistý, ale nemá a tím pádem ani vypínač. Budíky mají symbol, jelikož se používají do všech stejné

myslím že nemám ani ASR

ad quattro:

generace IV:

kde:

od roku 1996 v Audi A4/S4, Audi A6/S6, Audi A8/S8. Také v VW Passat B5 4motion. Manuální uzávěrka byla nahrazena elektronickou uzávěrkou (EDS). EDS pracuje do rychlosti 40 km/h (25 mph), na výkonějších modelech S4/S6/S8 - až do 80 km/h. Jako doplňek k EDS, Audi A8/S8 omezuje otáčky motoru pokud dojde k přílišnému protáčení kol.

co:

Stálý pohon všech kol.

Středový Torsen diferenciál, 50/50 rozdělení, automatické uzavírání až do 80% točivého momentu na jakoukoli nápravu. Některé současné vozidla mají rozdělení 40/60 předek/zadek

Otevřený zadní diferenciál, Elektronická uzávěrka (EDS).

Otevřený přední diferenciál, Elektronická uzávěrka (EDS).

jak:

Skvělý pohon všech kol na silnici. V podmínkách "on-road" musí ztratit všechna čtyři kola trakti aby se auto nehnulo. Torsen efekt s jedním kolem ve vzduchu nenastane, protože zasáhne EDS a Torsen transferuje točivý moment na zadní nápravu. V podmínkých "off-road" (kola ve vzduchu nebo překážky) auto se nehne pokud jedno přední a jedno zadní kolo ztratí trakci. Důsledek tohoto chování je, že EDS není náhrada za manuální uzávěrku diferenciálu a není tedy schopna přenést dostatek točivého momentu na další kolo.

+: Stálý pohon všech kol v jakých-koli podmínkách, žádné zásahy řidiče nejsou potřeba.

-: žádné důležité nedostatky

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.