Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Romariooo: Souhlas...rozhodně by to mělo bejt jako součást autoškoly. Samotný ježdění po městě je celkem k ničemu. A pak pravidelně co dva roky přezkušování...nějaká kontrolní jízda, malej testík a polygon.

Vloženo

Tak je to utopie, ale já bych se tomu nebránil. Věřím, že by to alespoň trošku zredukovalo počty "řidičů", ať už z důvodu "neschopnosti" nebo řekněme "lenosti a strachu". Faktem je, že člověk má tendenci zapomínat a navíc dneska může jezdit kde kdo, bez ohledu na to, kdy a kde dělal autoškolu - a že před padesáti rokama bylo všechno sakra jinak ;)

A kdo jen trošku jezdí, ten by se neměl čeho bát - zedvakrát si den před tím proklikat testy, aby se do hlavy dostaly takový ty "nepodstatný" věci a různý slovíčkaření a je to doma :) Ostatně to srovnání s odbornou způsobilostí např. v elektrikařině apod. je myslím víc než na místě.

Vloženo

Proc by tady mel nekdo chlastat? Spoluzaci to maji uplne normalne. Po autoskole musi absolvovat minimalne 2 kurzy bezpecny jizdy na okruhu se vsim vsudy. Tak nechapu, proc to u nas nemuze taky tak fungovat, jasny je, ze to asi nebude hned, ale casem by se to mohlo prosadit.

Vloženo

Nějaký polygony a přezkušování je ztráta času. Kdo chce jezdit hlavou, ten tak jezdí. Vola nikdo nepředělá. Mladej blbec vyleze z autoškoly, přidělá si křídlo, koncovku výfuku a je z něj mistr světa. Někomu to bohužel vydrží do stáří. Docela jsem se bavil, když jsem v televizi viděl jak někdo jede 300 km aby si zkusil smyk, když všude byly metry sněhu. lol

Vloženo

777: Ale to je daný právě tím, jak jsou dneska nastavený podmínky pro získání ŘP. Kdyby kromě blbýho testu a jízdy po městě bylo součástí závěrečný zkoušky např. zvládání auta právě na polygonu s tím, že bys musel zvládnout např. průjezd přes úhybnou desku nebo adekvátně reagovat na nečekanou překážku ve formě proudu vody, který ti v nečekaný okamžik vytriskne někde před autem na kluzné ploše, hned by to vypadalo jinak.

Vloženo

Skaja : nesouhlasím, je to v mentalitě národa. Kdo jezdil někdy třeba Švédsko, ví o čem píšu. Ale stačí sousední Německo. Ohleduplnost atd. A u nás ? Věčná hra o život. Co vidím denně na silnicích mi hlava nebere.

Vloženo

A vis kde to zacina? :) U rodicu a pak hned v autoskole. Kdyz prijede Nemec do Cech, tak taky nepojede podle predpisu ;) Je to proste jen o tom, ze ma u nich vetsi respekt ze zakona.

Kdyz vidim, jak jsou v autoskole radi, ze dostanou svych 8tisic a nechteji mit s nikym zadny starosti, tak se mi chce brecet. Dej mi prachy, tady mas papiry, takhle to funguje...

A jestli mas doma za barakem moznost, vyzkouset si stejny podminky jako na tom polygonu, tak si stastny clovek :palec2:

Vloženo

777: To je do jisté míry pravda, ale jestli to taky nebude souviset s podmínkama, jaký v těch daných zemích existují. Např. ti němci si nenechají na automobilismus moc šahat a má poměrně silný výsady. Až u nás bude taková infrastruktura jako v německu a budou tady zákony vytvářený s alespoň poloviční logikou, tak nebude důvod na ně kašlat a místo boje o přežití se stane doprava něčím příjemnějším.

Vloženo

Na český řidiče by platilo jen na každým rohu policajt a tvrdý tresty. Dokud to nebude, nic se nezlepší. Ty zrušený Krištofové přece jen k něčemu byly dobrý.

Za barákem polygon nemám, ale uklouzaný plochy byly všude. Třeba večer na prázdných parkovištích u marketů jsem viděl hodně lidí "trénovat". Myslím, že se všude nějaká ta plocha najde.

Vloženo
Na český řidiče by platilo jen na každým rohu policajt a tvrdý tresty. Dokud to nebude, nic se nezlepší. Ty zrušený Krištofové přece jen k něčemu byly dobrý.

Za barákem polygon nemám, ale uklouzaný plochy byly všude. Třeba večer na prázdných parkovištích u marketů jsem viděl hodně lidí "trénovat". Myslím, že se všude nějaká ta plocha najde.

:worthy:palec2:

ale na druhou stranu, je lepší, když někdo pojede těch 300km a zkusí si, co to s ním udělá ve smyku, než aby seděl doma a nic, každého věc, já takové akce vítám, jen houšť, jen víc, ale také máš samosebou pravdu

My s klukama chodili v Rožnově p.R. v zimě na parkoviště BUSů u skanzenu, 700 x 300m, paráda. Teď to rozdělili na 3 parkoviště, jsou tam závory a je to na pikaču, ale zase u supermarketů je večer free a místa také dost, to je fakt.

Vloženo
tak ono svest se pro srandu na parkovisti a projit si kurzem je naprosto neco rozdilneho a vubec to nemuzes srovnavat!!

Rozdíl žádný nevidím. Co se týče teorie tam nemůže říct nic novýho, to si každý může přečíst v každý učebnici autoškoly, na netu je toho taky plno apod. A praxe ? Tam ten smyk čekáš a máš plno místa. V běžném provozu máš jen svůj pruh. Smyk vždycky překvapí. Kdo to nemá natrénovaný a nedělá to automaticky jako třeba závodní jezdci, instinktivně dupne na brzdu a na žádný kurz si ani nevzpomene. Není na to čas. Podle mě se to během nějakého kurzu natrénovat nedá.

Zajímalo by mě kolik lidí dostalo smyk, a hlavně z jakého důvodu. Nebylo to náhodou proto, že se jezdí za mokra a na sněhu jako by byla silnice suchá ? Ale to si nikdo nepřizná.

Ale je každýho věc, jak svoje many utratí. Znám lepší způsoby jak je vyhodit oknem. :palec2:

Vloženo

no sice ja rozdil vidim ale taky nijak zasadni, v realnym provozu snad potkas jen suchou silnici a kluznou plochu ?? ne , je spousta povrchu a nejlip se to naucis v realu ;) kdyz nepocitam cernej led atd. tak ve vetsine pripadu ten smyk proste musis cekat nebo pocitat s tim ze se ti pri aktualnich okolnostech muze neco takyho stat ;)

Vloženo

Nerekl bych, ze to byly vyhozeny penize ;) A drahy mas prizpusobeny pruhu na silnici. Nikdo te nenuti, aby si tam jezdil. Moznost vyuzit ten kurz tady byla a kdo chtel, tak jel, Kdo nechtel, jezdil si doma na parkovisti, proc ne, taky to tak delam :palec2: My jsme to pojali jako celodenni pohodovy vylet s tim, ze vsichni meli na severu nejaky zarizovani.

Vloženo

Ono taky záleží, co ti policajti dělají - v dnešní době se silniční kontrolou myslí v 99% měření rychlosti, ale to je pomalu to poslední. Dokud se nezačne dohlížet a následně třestat vyloženě nebezpečný a vysoce rizikový chování typu předjíždění tam, kde není vidět, extrémně agresivní (nebo taky bezdůvodně pomalý) styl jízdy a s tím související vytváření zbytečných předjížděcích manévrů, kolon, nedodržování bezpečný vzdálenosti atd, tak je to na pikaču.

To souvisí mimo jiné s tou českou morálkou, jak jsi zmínil, ale tentokrát na straně těch, co vytváří pravidla a následně dohlíží na jejich dodržování. Proč třeba v tom německu když policajt narazí na kolonu za kamionem ho odstaví, zatímco u nás ten policajt pojede jak beran v té koloně a vůbec ho to nevzruší. Tady IMHO platí to starý a dobrý "Ryba smrdí od hlavy" ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...