Přejít na obsah

Referendum za zníženie cien Škodoviek

alvisio

Doporučené příspěvky

Zdravím vespolek,

Tak, ak ako som popisoval aj v ostatných témach tohto fóra, aj teraz sa zameriam na jediný typ Škody - Octavia II MR 2009

Vysvetlite mi, ako je možne, že Octavie sú na SVK ochubobnené o výbavu, kt. je v ČR sériovo dodávaná a pritom sa rozprávame o autách v tej istej cene, no v terajšej dobe pre kurze 1,159 SKK : 1,000 CZK dokonca vychádzajú na Slovensku ešte aj drahšie. Dokonca cenové zvýhodnenie niektorých modelov vo Veľkej Británií oproti SVK je aj vyše 150000 SKK. Škoda je pre SVK trh takým istým prínosom ako pre trh ČR. Nejde o to, že sa tu predá len zlomok toho, čo Škodovka predá v NSR, alebo v inej krajine, ide najmä o trhový podiel. Preto si myslím, že cenový politika zavedená v ČR by sa v krátkej dobe mala prejaviť aj na SVK.

Tak sa začalo šuškať niečo o znížení cien nových Octavií na Slovensku. Určité osoby vo fachu niečo vedia, ale nikto o tom nechce nahlas hovoriť. Viem len toľko, že by sa malo čakať do januára na oficko cenníky, resp. je to ich odporúčanie - ich "dobrá" rada. Dúfam, že sa ale vyplatí čakať, že sa niečo udeje. Momentálne u importérov na SVK koluje už 5. verzia neoficiálnych cenníkov, ale stále sú bez väčších zmien (do výbavy pribudli len drobné prkotinky, ale nič moc)

Prípadne ak niekto niečo viete, prispejte do fóra novými poznatkami, a podeľte sa s nimi aj s ostatnými. Ide nám predsa o lepšie ceny :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceny a výbavy aut v zemích mezi Německem a Ruskem jsou zhrátka jiné. Je to pouze tím že to akceptujeme a kupujeme.

Já jsem si proto letos v únoru zajel pro novou Oct. do SRN a byl jsem po všech stránkách spokojený. Čím vice lidí to bude

řešit jako já tím větší bude tlak českých prodejců na tuzemskou automobilku a budou muset ceny a výbavy srovnat.

Mám pocit že když jsem koupil auto jinde než v čechách tak jsem tím maličko přispěl k tomu že se ceny a výbavy do budoucna

srovnají, a že model elegance bude mít 16 kola, volant v kůži, ESP, parkovací asistent atd. již v základu.

Až si budu kupovat další auto tak doufám že už to bude u nás a nebudu muset díky cenové politice mamagmentu MB

zase do ciziny.........

Odkaz ke komentáři

Nekolik let Šlovakum nevadilo, ze je maji levnejsi a vsechny modely. Ted je z toho poprask a druhe narodni povstani. Tak je nekupujte a ony ceny klesnou. Mate uz svoju Kiu, tak hura do obchodu.

Sice Kiu mame, ale dovolím si tvrdiť, že na Octaviu nemá. Neide mi o to, že sú autá inej značky lacnejšie, ale keď má Škoda trhový podiel cca 25 - 30%, mala by si tento podiel držať a podporovať k ďalšiemu rastu. Ale takto jej to nepôjde.

V ČR práve "naša" Kia prinútila Škodu k úprave cien, prečo by to "Vaša" Škoda nemohla sparviť aj u nás? Priestor na to určite je

Odkaz ke komentáři

Je pravdou,že doteraz,boli o dosť lacnejšie na Slovensku,ako v Čechách a nadávali Češi,tak teraz je to pre zmenu opačne,nič ti nebráni v tom,aby si si auto kúpil niekde inde.Taktiež aj nafta u nás je 35Sk,ja tankujem za 29Sk v Madarsku,mám to na skok.

BROJLER,Slovákům sa píše s "S" :kol-141: slepice tam nebola

Editováno: , autor: Nikita1
Odkaz ke komentáři

No záleží na tom, aká výbava a motorizácia sa porovnáva a akým kurzom sa prepočítava... Jednoznačne vychádza v CZ výhodnejšie LaK (rozdiel cca 100tisíc Sk!!), no Ambiente a Elegance s dorovnaním výbavy pri 1,6MPI a 1,9TDI vychádzajú stále lacnejšie na SK trhu. Rozdiely sú plusmínus 10tisíc Sk, čo nie je také tragické, ako to bolo donedávna!

Odkaz ke komentáři

No záleží na tom, aká výbava a motorizácia sa porovnáva a akým kurzom sa prepočítava... Jednoznačne vychádza v CZ výhodnejšie LaK (rozdiel cca 100tisíc Sk!!), no Ambiente a Elegance s dorovnaním výbavy pri 1,6MPI a 1,9TDI vychádzajú stále lacnejšie na SK trhu. Rozdiely sú plusmínus 10tisíc Sk, čo nie je také tragické, ako to bolo donedávna!

Práve o túto výbavu mi ide. Keď sa zoberie výbava Elegance na Slovensku a pridá sa k nej "minimálna výbava", vychádza cena +- na úrovni základu výbavy L&K, a to je trošku iné café. Keď si pozriem výbavu Elegance v Čechách, tak tam sú doplnky, za ktoré sa na Slovensku pripláca cca 40 ltr. Myslím si, že by sa ich cenová a výbavová úroveň mala premietnuť aj na Slovensku. Pevne dúfam, že od januára, keď prídu oficiálne cenníky, to tak bude.

Odkaz ke komentáři

Alvisio: No neviem, vezmime si napríklad Elegance 1.6MPI. Do verzie pre CZ treba doplniť zadný stierač + alarm + dažďový senzor. Do Sk verzie treba doplniť paket Elegance Plus (alarm, parkasist, malý kožený paket, 6x airbag, rádio s 2 tunermi, zadný stierač, dažďový senzor) + maxidot + koberce + vyhrievané sedadlá. Vtedy budú výbavy úplne identické. V SK stojí takto vybavená OIIFL 600440 Sk, v CZ stojí. 492700 Kč. Pri kurze 1,20 Sk za 1 Kč to je 591240 Sk, čiže pri kúpe v CZ by si ušetril 9tisíc Sk, čo je z môjho pohľadu zanedbateľné - zarátaj si náklady navyše (dopravu do/z CZ, kontrola originality, STK...).

P.S.

Bral som do úvahy cenníkové ceny, je možné, že po úprave cien po jednotlivých zľavách by to vyšlo inak.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...