Přejít na obsah

Parkovací asistent / senzory

petrenka

Doporučené příspěvky

Chtěl jsem montovat asistenta do octavie od mojí, ale napadlo mě nejdříve ho před montáží vyzkoušet, takže jsem zapojil patice a volnou kabeláž následovně: hnědý- kostra

černofialové 2krát- plus

černomodrý spínání od zpátečky, takže taky plus

šedobílý jsem nezapojoval, to nemělo na zemi smysl, že ano

po připojení repráček jen bzučí a to je vše, setkla se s tím už někdo prosím?

jednotka 6Y6 919 283

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mas origo couvaci senzory, nebo neco univerzalniho??

Pokud to je origo a chces aby to fungovalo, tak to musis pripojit i na datovou sbernici CAN + nakodovat, jinak ti to nebude nikdy fungovat!!

je to origo, nicméně dráty tam jsou jen jak jsem je popsal

jedině, že bych zapojil ten šedobílý, to by měl být k-line , nejjednodušší by to bylo asi ho napojit přímo do carp zásuvky na pin č.7 a zkusit to přes to.

nebo ještě nějaký nápad prosím?

Odkaz ke komentáři

jsi uplne vedle.. jednotka je sice origo skoda, ale dle cisla zrejme fabie... musis dotahnout cany a nakodovat v gateway.. bez toho ti to nikdy nepojede... se spravnou jednotkou.. u OII na k/line zapomen

no, to už jsem taky zjistil, že je to na F. takže to je jednodušší se na to vy... a sehnat origo asistente na OII :-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj pánové a případné dámy,

od čtvrtka jsem prozatím šťastným a hrdým majitelem Octavie II 1,8TSi Elegance, rv 2007.

Vše je bez problémů, ale dnes jsem narazil na problém s předním parkovacím asistentem, čidlo umístěné pod pravým světlem, je volné a o kousek zapadlo do nárazníku. Je to origo asistent napojený na Audience, ne to z příslušenství:)

Jelikož mi teď pořád asistent vepředu pípá mám prosbu jestli by mi někdo poradil, jestli je možný čidlo nějakým způsobem přilepit k nárazníku a hlavně jestli je možný se k čidlu dostat bez nutnosti zvednutí auta. Případně co je potřeba rozdělat, jestli stačí jen ten plastovej kryt pod motorem? Další otázka je jak čidlo přidělat, jestli použít nějakou oboustranou pásku? máte s tím někdo zkušenost?

díky moc za pomoc:)

PS: za případnou duplicitu tématu se omlouvám:)

Odkaz ke komentáři

Dostať sa tam bude ťažké. Od vrchu určite nie a obávam sa, že od spodu by to zrejme išlo, ale ak ti tá obojstranná páska ostala na nárazníku, tak ju bez demontáže asi dole nedáš.

Keď už bude plocha čistá (bez starej pásky), tak odporúčam miesto dokonale odmastiť a za pomoci obojstrannej pásky to tam bude držať bez problémov.

Odkaz ke komentáři

Díky za radu, celý nárazník se mi samozřejmě sundavat nechce a dávat to do servisu taky ne:)

Ono dostat se tam rukou asi problém nebude, s odmastěním a čištěním nárazníku to bude horší:( spíš mě zajímalo jestli s tím někdo už nemá konkrétní zkušenost...:)

Můžete někdo doporučit pásku co vydrží? nemám s tímhle moc zkušenost tak ať koupím něco ověřeného:)

Editováno: , autor: sothrax
Odkaz ke komentáři

Já jsem dodělával RS nárazníky a musel jsem čidla kvůli lakování odlepit.

Originál lepící pásku, která se používá ve výrobě jsem nesehnal.

Mám čidla přilepená oboustrannou lepící páskou Pattex Power Fix a absolutně bez problému.

http://www.pattex.cz/produkty/pattex-paska-power-fix.html

Podmínkou je dobré očištění a odmaštění lepených ploch. Stará páska se musí odstranit. Nejlépe to šlo tech. benzinem

Odkaz ke komentáři

To mas origo couvaci senzory, nebo neco univerzalniho??

Pokud to je origo a chces aby to fungovalo, tak to musis pripojit i na datovou sbernici CAN + nakodovat, jinak ti to nebude nikdy fungovat!!

Ako zistím či mám origo cúvacie senzory či nejaké iné?

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Mám čidla přilepená oboustrannou lepící páskou Pattex Power Fix a absolutně bez problému.

http://www.pattex.cz...-power-fix.html

Podmínkou je dobré očištění a odmaštění lepených ploch. Stará páska se musí odstranit. Nejlépe to šlo tech. benzinem

jj, potvrzuji, Patexem mám přilepené SPZtky, drží to jak čert a nejde sundat jinak než s pozohýbáním značky. takže ty čidla tím budou držet taky...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Na OII FL mi menili zadný náraznik takže prehadzovali do nového aj parkovacie senzory. Bohužiaľ teraz stačí jemný dotyk a senzory sa hýbu resp. sú zatláčané do vnútra nárazníka.

Borci v servise pravdepodobne nepoužili nové držiaky senzorov ale lepili staré. Takisto tesniace krúžky nedoliehajú presne ale sú rôzne stlačené (netesnia po obvode senzora). Celé mi to pripadá tak, že lepili staré držiaky bez nasadeného senzora a pozícia je asi zle vymedzená.

Má to zmysel riešiť alebo to mám nechať tak ?

Odkaz ke komentáři

Ahoj kluci. Chtěl bych parkováky na OII Ambiente vyrobenou 04/2008 a chtěl bych, aby jely na rádiu Stream mp3, které je v autě z výroby. Poptával jsem je tady, pán byl ochotný, ale nabízí nějaké Can 2.0, které s Streamem nefungují (poslední gateway). Mám zkusit teda shánět nějaký jiný typ senzorů? Nebo nechat vyměnit jednotku? Jsem v tomto úplný laik, tak prosím berte mé dotazy s nadhledem. Prolezl jsem si celé forum, ale jsem z toho nějaký jalový. Někde se píše, že to jde na Stream, ale ne na Nexus. Jinde zase, že to jde jen na Bolero. Jinde zase že to nejde na ničem. Asi to bude různýma jednotkama, mohli byste mi prosím poradit v mém konkrétním případě? Moc díky.

Editováno: , autor: bric
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...