j.r.junior Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 Měl bych dotaz,ráno kdyz přijdu k O1 TDI81KW a otočím klíčkem tak žhaví max 2vteřiny a startovaní podle toho vypadá točím dokud nechytí,ale při ohřátém motoru je žhavení snad víc jak 10vteřin.Zdá se mi to víc jak divné:-( O1 má najeto 165tis.Pokud má někdo s tímto problémem zkušnosti prosím poraďte.Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 Vyměň čidlo teploty chladící kapaliny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.r.junior Vloženo 23. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 Vyměň čidlo teploty chladící kapaliny. Díky, tak rychlou odpověd jsem nečekal:-)jsem laik, ale ochotný se vrhnout na vše.Kde ho najdu a nevíš kolik zhruba stojí, ať mě nenatahnou.Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviaman Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 je z boku motoru nad převodovkou blíže ke stěně kastle pod hadicemi,vede k němu kabel,zkus ho odpojit a pak studené nastartovat,tím simuluješ teplotu hodně pod bodem mrazu tzn.dlouhou dobu žhavení a uvidíš jak nastartuje,pokud to bude změna je to čidlo i když to poznáš na budících za jak dlouho ti ukáže ohřátou vodu(dobrý stav tak 4-5 km podle okolní teploty)taky jestli ti neukazuje třeba najednou vlažnou jindy studenou jindy zase horkou vodu,to všechno jsou příčiny vadného teplotního čidla.Taky to ale může být vadné relé žhavení nebo nízký počáteční předvstřík,takže nejprve vag a pak študovat,jinak ve škodovce to čidlo stojí cca 600 kč,ve škodadíly.cz asi 300 kč. výměna u tdi je ale pakárna,blbý přístup a doporučuji vypustit vodu,nebude to tak rychlé aby ti nevytekly aspon 2 litry vody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sanator Vloženo 20. Duben 2009 Sdílet Vloženo 20. Duben 2009 no ja mam podobny problem jeden manik mi povedal ze mam problem s predvstrekom a ze chyba je v RJ neviem ci je to spravne ale odpojil jeden kablik z cidla a auto stale zhavi ako keby bolo pod nulou ale start od vtedy no problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ignác Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 (editace) neřekl bych že předvstřik má na délku žhavení vliv - teplotní čidlo chl.kapaliny určitě ovlinit může - VAG může prozradit více Editováno: 22. Duben 2009, autor: Ignác Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sanator Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 no neviem ako to povedat ale asi ma nieco spolocne predvstrek + zhavenie ma predsa v zime ti pri starte musi dat viac nafty aj blby pripad Tatra ktora nezhavy ma prevstrek kde tam ide skoro nafta prudom A ked mi odpojil ten kablik z teplotneho cidla tak RJ berie ze je napr -6 púida viac nafty na cerpadle + zhavy (kedze je odpojene cidlo tak nevie ako dlho tak sa najdlhsie simuluje teplotu hlboko pod 0)a je bezproblemovy start Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 Ale on pise ze rano len preblikne. To je OK. Teraz vobec nezhavi. Pri teplom motore zhavi. Tak len to cidlo bude KO. Uplne naopak dava signal. Ono rano mozno dava signal ze je motor teply,tak aj preto nemusi zhavit. Ja by som siel do toho cidla. Vymena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jini Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 Ale on pise ze rano len preblikne. To je OK. Teraz vobec nezhavi. Pri teplom motore zhavi. Tak len to cidlo bude KO. Uplne naopak dava signal. Ono rano mozno dava signal ze je motor teply,tak aj preto nemusi zhavit. Ja by som siel do toho cidla. Vymena. Chtělo by to na VAG zjistit udávanou teplotu teplotu. Btw soft je určitě orig? Jestli ano a teplota nesouhlasí je čidlo v háji. Vodu při výměně vypouštět nemusíš, neotvírej vůbec nádržku a pokud budeš dost rychlej skoro nic nevyteče Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.