Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

otazecka měří celníci rychlosti nebo maji vubec ktomu opravnění? bo jasem prejel koleje v 80 a mohl jsem jen v 50 a za kolejama byla obec kde sem už jel 50 aoni ty potvory stali asi 10m za ceduli obce ... jsem si jich vubec nevsiml :-(

Vloženo

jsem si vtem okamzik vzpomněl za reportaz z TV jak nekde pres cestu vedla kolej z firmy ale po tech kolejich sice už zadné vlaky nejezdily ale koleleje pres cestu jak koleje proste tekze pres ne max 30km/hod pokud neblika bile svetlo a oni tam vsichni jezdily pres to normalne 50 jak je v obci zvykem a jenze na sloupu u toho byl radar mestaku který vsechno fotil potvory si takto prisli na celkem balik penez...

Vloženo

nejsem si tim stoprocentně jist, ale celní správa rychlost neměří, ale zkontrolovat a pokutovat Tě ovšem může.

Mno a ten druhý příspěvěk - to je Mělník, tam si město zřídilo fakt výnosnou živnost u toho přejezdu, mám spoustu přátel kteří tam přišli o body a o peníze

Vloženo
jsem si vtem okamzik vzpomněl za reportaz z TV jak nekde pres cestu vedla kolej z firmy ale po tech kolejich sice už zadné vlaky nejezdily ale koleleje pres cestu jak koleje proste tekze pres ne max 30km/hod pokud neblika bile svetlo a oni tam vsichni jezdily pres to normalne 50 jak je v obci zvykem a jenze na sloupu u toho byl radar mestaku který vsechno fotil potvory si takto prisli na celkem balik penez...

Toto same bylo jeste pred tremi ctyrmi lety v Pardubicich nez jim lidi dali na budku tak ty koleje vytrhali .... bylo to skoro ve stredu mesta :)

Co se tyka celni spravy, muze te akorat zkontrolovat co prevazis a zda-li k tomu mas potrebny doklad, pokud jedes ve sluzebnim aute, jeste ti mohou zkontrolovat cestak a veskere veci potrebne pro rizeni sluzebniho vozidla. Za porusovani dopravnich predpisu ti celni sprava nemuze a take nesmi nic udelat....ta akorat pak mam takovy dojem vymaha pokuty :)

Vloženo

Mělnicky prejezd je kapitola sama pro sebe.. Ono ho mesto hlavne postavilo z duvodu ze lide co bydli v tech domech si stezovali na hluk .. tak se tam dal radar... A jednu dobu nebo nekteri jeste dnes automaticky vjedu na prejezd a troubi .. a vraci to tem lidem.. Mnpo parkrat byl prestrikan sprejem a nekolikrat i rozstrilen..

Vloženo

ok diky za prispevky snad neprijde zadna fotka a body mi zadne neprideli :smich:

a k těm kolejím jeto nekde mazec nikdo po nich nejezdí a jezdit nebude takto maji dat pryc a hotové

Vloženo (editace)
otazecka měří celníci rychlosti nebo maji vubec ktomu opravnění? bo jasem prejel koleje v 80 a mohl jsem jen v 50 a za kolejama byla obec kde sem už jel 50 aoni ty potvory stali asi 10m za ceduli obce ... jsem si jich vubec nevsiml :-(

Celní správa (CS) nikdy neměřila a nebude měřit rychlost. Nená k tomu oprávnění ze zákona a ani techniku. Za těmi kolejemi stáli buď z operativních důvodů (prostě čekali na povel k akci) a nebo tam mohli vážit. CS ohledně dopravy dohlíží na dodržování max. povoleného zatížení vozidel (elektronické váhy) a na dodržení předpisů pro přepravu osob a zboží (přestávky,kontrola osvědčení a povolení k přepravě nebezpečných a nadměrných nákladů).

Fotka z vozidla CS ti nepřijde. Jen mohou řídit dopravu a zastavovat vozidla bez předchozího spáchání přestupku (narozdíl od měšťáků). Nyní občas celníky uvidíte v Praze a možná i jinde společně s policajty, jelikož ministr.vnitra požádal ministra financí (Cs spadá pod finance), o výpomoc celníků při dohledu na bezpečnost a dopravu při příležitosti předsedání ČR EU.

U CS jsem působil do nedávna pár let ;)

Editováno: , autor: Palo
Vloženo
Mělnicky prejezd je kapitola sama pro sebe.. Ono ho mesto hlavne postavilo z duvodu ze lide co bydli v tech domech si stezovali na hluk .. tak se tam dal radar... A jednu dobu nebo nekteri jeste dnes automaticky vjedu na prejezd a troubi .. a vraci to tem lidem.. Mnpo parkrat byl prestrikan sprejem a nekolikrat i rozstrilen..

Teda nechci se mýlit, ale v Mělníku u toho inkriminovanýho radaru žádný obytný budovy nejsou. Na jedný straně je ta zavřená brána a travou zarostlý koleje a na druhý straně snad nic, ne ? Ale jinak je to pěkná lumpárna, to jo. Taky mě to asi párkrát vyfotilo.

Vloženo

JJ v melniku je ten radar a meri . Kamaradovi tam prisla na jeho adresu /je vlstnikem auta a ridil / takova mila fotka /on/ a s rychlosti kolem 55 km za hodinu a at se dostavi k vysvetleni kdo to vozidlo ridil atd proste pozvanka na prestupkovou komisi .)ú)

Ja nejsem z melnika ale z cv chomutov. Ale i tak vim ze v melniku ten radar je a to je ode mne 80 km.. ze jsou radary na jizni spojce v praze vim taky a pred usti nad labem taky.. dale bilina stale radary.. Na netu je nekde mapa kde je sit vsech aktivnich na stalo zabudovanych radaru staci si to vyhledat a dat si na to bacha jinak s tema kolejema je to proste podelavka..

Vloženo

ten radar se da objet jezdim tam tudy na chatu a ani jednou mne nezmeril musi se to projet stredem mesta je to rychlejsi a bez pokut

Vloženo
Jenže osoba bízká, pokud se nepletu, už skončila, takže to stejně jako majitel odneseš.
Přesně tak a díky bohu za to, protože to akorát nahrávalo šmejdum ...
Vloženo

Jasné že osoba blízká je řešení, jak jinak když měšťáci měřili už od 2 Km navrch. Takže sebeobrana protože takový malý rozdíl nenajdu na tachu a tolerance jejich radaru a tacho je větší, takže jak jinak. Ale na druhou stranu se snažím vše dodržovat. Naštěstí nyní musí být označení a státní mají rozum a nebazírujou na 1-2 km.

V D televizi jsem viděl test leaserové pistole na měření rychlosti a řada zkoušek prokázala že zaměřit spolehlivě na více než 70 metrů je skoro nemožné a paprsek klidně vezme vzadu jedoucí auto které jede rychleji než měřené a to z důvodu rozkmitu paprsku nestabilní rukou. Ve všech měřeních na větší vzdálenost bylo zaměřeno druhé nebo třetí auto v koloně. Takže jedině jasné, ostré foto s řidičem jasně idetifikovaným je nezpochybnitelné.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...