Doli Vloženo 18. leden 2009 Sdílet Vloženo 18. leden 2009 Proste, kdyz tohle budes dodelavat tak muzes pouzit: 4x - klasicka svitilna 2x - klasicka svitilna + 2x led svitilna (je jedno jestli das led svitilny dopredu nebo dozadu, to zalezi na tobe) Uz rozumis? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 18. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2009 Ja aha ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 18. leden 2009 Sdílet Vloženo 18. leden 2009 Jojo... To zadni osvetleni je paralerne napojeny na tom prednim. Je to stejny jako u parkovacek...tam kdyz taky das ledku tak chvili sviti a pak zhasne. Ale kdyz bys ji tam pripojil s normalni zarovkou W5W tak bude svitit. Jde o to aby si auto myslelo ze tam jsou zarovkovy svitilny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jofree Vloženo 18. leden 2009 Sdílet Vloženo 18. leden 2009 nebo přidat odpor k led svítilně a obejít to jako u parkovaček... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 22. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Tak jsem koupil "cvičně" 2 LED lampičky (cca. 570Kč) a byl jsem zvědavej, jak to bude svítit. No je to bída. Jedna malá LED-ka žádnej zázrak neudělá... Tak jsem to vylepšil a mám tam 3 LED. Takto upravené lampičky jsem zatím nainstaloval to kufru a budu číhat jestli jsou OK. A pak bych šel udělat to foot světlo, ale líbí se mně myšlenka toho nižšího osvětlení při obrysovkách a plného osvětlení po otevření dveří... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Keď tak na to pozerám, dal by som do tých lampičiek tie bočné ledky ako idú do lampičiek do kufra (teda podľa foto by tam mohli ísť...) a k tej prednej by som dal ten 5W odpor a môžu byť ledky aj vpredu aj vzadu... Tiež by sa mi viac páčilo keby to pri zatvorených dverách len pohaslo, ale to už asi nebude také jednoduché spraviť keď to nejde nakódovať... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 22. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Ano - jsou to přesně ty samé jako v kufru. Právě přemýšlím, že se na celé kodování vyprdnu a udělám to "po svém" : tzv. dvoje napájení : 1) od obrysovek s odporem na výsledných cca. 8V (teď jsem to zkoušel a svítilo to tak na 50-60%) 2) od stropní lampy = plná voltáž Buď se to může řešit : a) chytrou krabičkou (která bude ven pouštět jen napájení v takové výšši, podle toho co bude svítit: obrysovky nebo vnitřní světlo) nebo "dvojitou" žárovkou (např. rozsvítí se jen jedna dioda a nebo ostatní např. 3) - to by ale znamenalo dvojitou kabeláž - není to ale neřešitelné = natáhnou 3-žilový vodič místo 2-žilového Promyslím to a něco zkusím ... Zatím čau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 To ma tiež napadlo natiahnuť tam priamo naúpájanie z obrysoviek a dať odpor aby bolo nižšie napätie na diode, len aby to nevyhadzovalo nejakú chybu s kontrolou žiaroviek, na klasickej elektrike by to bolo úplne jednoduché, ale u tohoto neviem či by sa to nejako "nepobilo" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 22. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Kontrola žárovek funguje jen na přední a zadní světla, ne? Mně neříkej, že ti to hlídá žárovku ve stropní lampičce... Ta přeci není nijak důležitá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Na stropnú lampičku nie, ale chceš tam ťahať napájanie od obrysoviek a tie už kontroluje... A doli tuším písal, že bez odporu nefunguje ani to osvetlenie nôh len zo samotnými led-kami, takže aj tam bude nejaká taká "blbosť"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 22. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Ale s obrysovka svítí dost žárovek v interieru... Takže bych to "sosnul" někde v palubce... A Doli to napojil na originál přípravený konektor - což by zrovna nebyl můj případ a trochu pochybuji, že budou hlídané žárovky v lampičkách na nohy... To nedává moc smysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 (editace) No zmysel to nedáva... Tak to by moholo fungovať, ak to napojíš z palubky (to by mohlo fungovať aj s reguláciou jasu ) a zo stropných lampičiek, len už to bude také "bastlenie" u OII... Editováno: 22. leden 2009, autor: lubinob Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 22. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Když se to provede "čistě", tak s tím problém nemám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zitny Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Jak to tu tak ctu, mam v tom trosku chaos, muzete prosim potvrdit/vyvratit nasledujici fakta: 1. footwell light je hlidany pocitacem stejne jako treba parkovacky, takze pri pouziti LED svitilen z Passatu CC to po chvili samo zhasne, pokud nejsou k tomu paralelne zarovky/odpory ?? 2. ty svitilny se zarovkou jsou skutecne UPLNE stejny, jako svitilny v kufru ?? 3. v ty svitilne z Passatu CC je opravdu JENOM JEDNA uboha a trapna ledka ?!? 4. v O2 po nakodovani lze v procentech nastavovat svitivost, ale sviti to pouze pri otevrenych dverich, pri zavreni to zhasne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 27. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Odpovím co vím : 2) ano - zcela stejné (tvarově), ale mají navíc zadní kryt (asi aby žárovka moc nehřála...) 3) ANO - jedna ušmudlaná - viz. foto výš 4) ANo - sviti to stejne jako stropni lampicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Ale s obrysovka svítí dost žárovek v interieru... Takže bych to "sosnul" někde v palubce... A Doli to napojil na originál přípravený konektor - což by zrovna nebyl můj případ a trochu pochybuji, že budou hlídané žárovky v lampičkách na nohy... To nedává moc smysl. Mam pripojene zatim jen predni dve led svitilny ktery pak zhasnou jako kdyz jsou ledky v parkovackach, coz vypodvida ze jsou zrejme taky hlidany. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixx Vloženo 29. leden 2009 Sdílet Vloženo 29. leden 2009 Mam pripojene zatim jen predni dve led svitilny ktery pak zhasnou jako kdyz jsou ledky v parkovackach, coz vypodvida ze jsou zrejme taky hlidany. u audi to sviti mirne porad, i se zavrenejma dverma a v noci to dela prijemnou atmosferu. Kdyby tam audi melo obyc zarovky, tak by to chtelo plechovy krytky - tak je maj mit origo footwell lampicky pro zadni sedadla. Ledky min hrejou a proto je to nekladove efektivnejsi (nemusi tam prat robustnejsi a drazsi svetlyko s plechovou krytkou). Navic LEDky sou trvanlivejsi. U golfu, potazmo nabastleny Octavce, to je delany na zarovky, proto to neni nakodovany, aby to i svitilo mirne porad - kvuli teplu z tech zarovek. Druha vec je, ze je to delany prave na tu zarovku a je to hlidany (prasknuti), proto ta ledka zhasne, auto si mysli, ze je zarovka praskla a odpoji stavu. Presne jako u parkovacek. navic dozadu bych opravdu radsi dal ty s kovovou krytkou, plastova to snese snad taky, ale bez ni (napr svetylko z kufru) bych to tam radsi nedaval, nikdy nevis, kdy nahodou nechas dlouho otevreny dvere a ono ti to podpali sedacku a cely auto :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleshh Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 u audi to sviti mirne porad, i se zavrenejma dverma a v noci to dela prijemnou atmosferu. Kdyby tam audi melo obyc zarovky, tak by to chtelo plechovy krytky - tak je maj mit origo footwell lampicky pro zadni sedadla. Ledky min hrejou a proto je to nekladove efektivnejsi (nemusi tam prat robustnejsi a drazsi svetlyko s plechovou krytkou). Navic LEDky sou trvanlivejsi.U golfu, potazmo nabastleny Octavce, to je delany na zarovky, proto to neni nakodovany, aby to i svitilo mirne porad - kvuli teplu z tech zarovek. Druha vec je, ze je to delany prave na tu zarovku a je to hlidany (prasknuti), proto ta ledka zhasne, auto si mysli, ze je zarovka praskla a odpoji stavu. Presne jako u parkovacek. navic dozadu bych opravdu radsi dal ty s kovovou krytkou, plastova to snese snad taky, ale bez ni (napr svetylko z kufru) bych to tam radsi nedaval, nikdy nevis, kdy nahodou nechas dlouho otevreny dvere a ono ti to podpali sedacku a cely auto :-) Chci ze zeptat mám to na Golf 5, a nevíte jestli jde nějak nastavit , aby zhasly když nechám dveře delší dobu otevřené ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosba Vloženo 31. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2010 Nahore jsou napsany ceny, staci secist. nazdar, chcel by som sa spytat k foot osvetleniu ktore si perfektne opisal: v teme som nasiel ze aj kvaki to ma na svojom scoute a ze ho to vyslo viacej ako teba. Cim to je ?pouzil lepsie materialy? a este ci sa to da spravit ako u passta cc ze po nastupeni sa to stmavi a nie vypne (ked som spravne pochopil) dik za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 31. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2010 (editace) To pohasnutí za jízdy se udělat dá, ale je potřeba natahat dráty na druhý okruh. Jeden okruh chodí s otevřenými dveřmi resp. se stropním světlem a při orig. zapojení a nakódování se na maxidotu reguluje jeho inztenzita. Druhý okruh u předface je asi nejlepší připojit na vnitřní podsvícení přístrojů - pak se dá regulovat intenzita. U face je na to prý výstup přímo z BCM. Jen pro inspiraci nějaké foto ode mne okruh se stropním světlem. Druhý okruh mám napojený na podsvit přístrojů s použitím orig. zelených SMD LED Editováno: 31. Srpen 2010, autor: Kajman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrc5 Vloženo 5. Září 2010 Sdílet Vloženo 5. Září 2010 to 'Kajman' ak dobre vidim na tej fotke mas aj nejako vyriesene aj osvetlenie odkladacich priestorov alebo sa mi to len zda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 5. Září 2010 Sdílet Vloženo 5. Září 2010 wrc5: vidíš dobře, mám podsvícené odkládací kapsy ve dveřích, dva okruhy, za jízdy decentní zelená, při otevření dveří supersvítivé bílé... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
logitech Vloženo 5. Září 2010 Sdílet Vloženo 5. Září 2010 Nemohl by jsi prosím napsat nějaký podrobnější návod jak jsi vymyslel to osvětlení odkládacího prostoru? Popř. nějaké foto? Díky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 6. Září 2010 Sdílet Vloženo 6. Září 2010 podsvícení odkládacích kapes tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?s=&showtopic=874&view=findpost&p=124697 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfy8 Vloženo 27. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2014 Ahoj, dodelaval jsem si podsviceni nohou. Aktivoval jsem to pres VAG, takze nastaveni je i v maxidotu. Vsechno funguje jak ma. Pri otevteni dveri se rozne a po zavreni zhasne. Nejde nejak udelat, aby to pri zavrenych dverich mirne pohaslo a trosku svitilo? Videl jsem to tak v O3 a libilo se mi to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.