Leden 7, 200916 r já bych si tipnul, že jelikož by to byly okna z klasiku, že by za ně nemuseli na vrakáči chtít takovou gardu, jsou to obyč, tak by mohli být rádi, že se jich zbavy
Leden 7, 200916 r Na tom zbavení těch oken něco bude asi moc drahé nebudou... Upraveno Leden 7, 200916 r od Konny
Leden 7, 200916 r já bych si tipnul, že jelikož by to byly okna z klasiku, že by za ně nemuseli na vrakáči chtít takovou gardu, jsou to obyč, tak by mohli být rádi, že se jich zbavy na vrakovisti stoji okno asi tak 500kc
Leden 7, 200916 r jenomže to o5 nic neřeší. prostě podle vyhlášky můžeš mít propustnost na předních bočních oken 70%. no a to má octa s tónovanýma oknama taky. takže budeš mít okno s fólií, ale bude stejně tmavý jako to tónovaný... jinak kdo je z okolí brna, tak prý LUGO má kdesi známost či co... Upraveno Leden 7, 200916 r od Kubiik
Leden 7, 200916 r no podle mě problém bude, protože když na netónovaným okně dáš fólii s propustností 50%, tak to bude stejně víc, než může být. tak sem to jako myslel. že to prostě tak jako tak zatmavíš víc, než je dovoleno...
Leden 7, 200916 r Přesně tak, legální je jen "lehký zatmavení" a to bude pořád jako by tam nic nebylo, ať už je to tónovaný z výroby, zafóliovaný nebo polepený tapetou z baumaxu
Leden 7, 200916 r to Kubiik: takže octa co má tónovaný skla z výroby má propustnost 70%? To by potom nemělo cenu dávat na ty přední skla žádný folie, protože to výjde nastejno, jak kdyby se dávaly na netónovaný skla folie se 70% propustností...
Leden 7, 200916 r Asi si kvuli technicky teda kupte OII classic, nebo Fabii HTP dzunior... Okna dozelena z vyroby nejsou na hranici propustnosti, ale nedelaji se zadne takove decentni folie, aby se to po nalepeni na ne stale dodrzelo...
Leden 8, 200916 r jenomže to o5 nic neřeší. prostě podle vyhlášky můžeš mít propustnost na předních bočních oken 70%. no a to má octa s tónovanýma oknama taky. takže budeš mít okno s fólií, ale bude stejně tmavý jako to tónovaný...jinak kdo je z okolí brna, tak prý LUGO má kdesi známost či co... Jak to že to o5 nic neřeší,myslel jsem to tak a Standis zřejmě taky,koupit na vraku levný čirý okna a odjet s nima STK.Pochopitelně bez fólií.
Leden 8, 200916 r Mikl: Já sem reagoval na to, co napsal Standis: Nebo si kup rovnou clasiky a na ty si nech udělat folie a tyhle prodej a nemusíš nic přehazovat Ono ale měnit pro každou technickou okna se mi taky nechce. jak sem už psal, mám vytlumený dveře, takže mě vyjde skoro na stejno ty fólie strhnout a nechat je nalepit znova a nebo po každým přehození oken tlumit. ale kdo vytlumeno nemá, je to myslim dobrý rychlý a docela levný řešení
Leden 8, 200916 r Já si jen nedovedu představit ten humbuk a ten po takovéto rozpravě tady nastane dříve než se nadějeme. Uvědom te si, že pokud se PČR rozhodne (a potom co je tady a né jen tady psáno,tak to na 100% jejich zájem jen navýší) a jednoho dne se při svých nárazových kontrolních akcích (Kryštof) zaměří právě ny ty čelní skla, tak to buď odesere ten technik STK (když řeknete že to na STK prošlo) a i vy a nebo jen vy (pokud řeknete, že to máte až po STK). A už několikráte jsem Vás upozorňoval, nebuďte naivní, že by tyto a podobné stránky PČR (a jim podobné orgány) nemonitorovala!
Leden 8, 200916 r podle mě je to stejně jedno. poliši asi nejsou úplně dutí a když uvidí, že máš přední okna jak botu, tak tě ani nálepka s STK nezachrání. ale tady se PČR neřeší, tady se řeší technická. když buou chtít něco najít, vždycky si něco najdou...
Leden 8, 200916 r tak já sem problémy s PČR a s fóliema za 1,5 roku zatím neměl a to mám i pruh na předním okně. po prvním flastru půjdou dolů a holt na mě bude zase pražit slunko...
Leden 8, 200916 r Tak fakticky vzato pokud nemají cajti ocejchovanej měřák, kterej objektivně vyplivne jednoznačný číslo, tak i když to bude černý jak bota, tak to bude čistě subjektivní názor bez jakékoliv právní hodnoty, kterej budou muset následně ve správním řízení prokázat a upřímně řečeno si nedokážu představit, jak to bude na místě zdokumentovávat
Leden 8, 200916 r SKAJA - presne tak, zatim to takto je a nemam info, ze by v nejblizsi dobe meli nejaky meraky na propustnost nafasovat. Oni to vedi, prosto napriklad pri kontrole me nedavno si pouze rypnul jednou vetou na predni folie a dal neresil naprosto nic!
Leden 8, 200916 r No oni někdy zkouší ledasco a spoustu lidí nezná svoje práva a jejich povinnosti, nebo se prostě s uniformovaným nechtějí radši zaplést, aby jim náhodou ještě něco nenašel a tak radši zaplatí a hotovo. Není to tak dávno, co několik takovýchle kauz dokonce bylo propíráno i v telce, viz měření v kterési obci soukromou firmou nebo eMPíci měřící a zastavující civilním autem. A drtivá většína lidí se nad tím vůbec nepozastavuje a prostě zaplatí, stejně tak jako spoustu lidí, když najde za stěračem lísteček od MP, tak tam dojde a dobrovolně se přizná. A nejhorší na tom je, že dokud na to nepoukáže televize nebo to někdo nedá k soudu, tak to nikoho nezajímá a nikomu to nevadí.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.