Jen Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Ahoj vsem koupil jsem si maleho labradorka, mate nekdo doma tohle plemeno? podelte se o zkusenosti s timto psem, cim krmite , kdo ho ma celorocne venku, starosti i radosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marchell Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Máme fenku,které budou v březnu 3 roky. Tohle plemeno jsme vybrali kvůli dětem (jinak by to byl opět belgický ovčák) Je to pes vyloženě rodinný,na hlídání teda moc není (vůbec). Krmíme ji většinou granulemi,a kdybychom ji nehlídali tak z ní máme brzo "Otesánka" - ten pes je schopen sežrat hromady čehokoliv "na posezení". Máme ji celoročně venku v kotci (kde má i boudu),který téměř nezavíráme (oplocený pozemek). Poznáš sám,že je to velice (!) chytrý pes,který se rychle a snadno učí všemu novému. Tak ať vám to štěká! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martino Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 (editace) marchell ma pravdu mame doma maleho retrievera a v zivote som tak nevidel psa zrat. ten ma apetit za styroch. samozrejme zradlo mu davam v urcenych davkach ale keby to bolo na nom tak zozerie aj susedovho psa aj so susedom na strazenie mam klasiku nemeckeho ovciaka. prikladam fotku Editováno: 14. leden 2009, autor: martino Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garrett Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 To je aspoň pes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Já mám taky retrievera, ale Zlatého. Taky je to hrozný jedlík a sní opravdu vše. Dáváme mu granule a občas i nějaké to maso. Akorát byl trochu divočejší, takže byl vykastrován. Teď už je to mnohem lepší. Fenky jsou rozhodně hodnější. Jinak je to hlídač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 15. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Na jak dlouho vydrzi u dospeleho labradora 15 kilo granuli?Pred tim jsem mel kokrspanela, ten snedl hrst a byl klid.ted to male stenatko ma 7 tydnu a 6.5 kilo.Docela mazec. Snad to bude hlidac, protoze uz se zacinaji vykradat auta i 2 metry pred rodinnym barakem - humus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 15. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Tak se pochlubim, jmenuje se BENDER Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Labráč je bomba pes,skvělá povaha.... My chováme 18 let ŠARPEJE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 15. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2009 To Marchell: Nejake zavazne zdravotni problemy jste nemeli?Mam docela strach o kycle pry na to docela trpi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr81 Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Máme doma cca rok a půl starýho Labroše. Je teda domácí, ale venku se mu líbí taky. S hlídáním je to docela dobrý jak venku něco slyší co se nelíbí začně štěkat, když je u plotu někdo cizí hlídá taky, lidi co přijdou víckrát než jednou už si pamatuje a vítá což je taky trošku problém. Když příjde návštěva tak se projeví jeho společenská povaha a chce se s každým mazlit . Jinak do 15 měsíců jsme krmili Ontario pro štěňata a teď stejnou značku akorát pro velký psy. Dávkování je tam podle váhy psa a krmíme 2x denně. Mezi to občas místo jedný dávky třeba těstoviny, rýži s konzervou. Po roce se dostane do puberty a pak je to chvíli pes občas na zabití, ale přešla ho relativně rychle. Problémy s klouby mají dost často, chce to prohlídnout u veterináře, hlídat to a dost přidávat vápník - my jsme obden dávali tvaroh. Jinak jak bylo řečeny jsou to popelnice co sežerou skoro všechno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robil Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 (editace) Labrador je hezky pejsek. My jsme meli jezevciku, takze krmeni v poho. Co jsem slysel,tak na venkovni pobyvani jsou lepsi Hovawart. Je to stejny pes jako labrador jen je dlouhosrsty a pry vice odolny vuci nemocem. Editováno: 15. leden 2009, autor: Robil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 15. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Jsem cetl ze je lepsi celou dobu krmit lepsima granulema a jen jednou znackou, pokud mu sedne, je to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 S těma granulema je to pravda...vybrat značku co mu chutná :-) a tou krmit furt...já to mám takhle u kokra a když jsem mu jednou změnil granule tak mi začal blejt...akdyž jsem koupil ty "jeho" tak zese vše OK... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 15. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Kokra jsem mel taky, byl to zlaty pes nez nam ho nejaka svine tukla po hlave sekyrou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Labradora jsme meli taky, ted mame zlatyho retrievera, psi jsou to silene do rodiny, milujou spolecnost, podle me hlidaji akorat, kdyz se sami boji Co se krmeni tyce, 15kg granuli cca na mesic, zalezi hodne na znacce, protoze u ruznejch granuli je ruzny davkovani, takze neni 15kg jako 15kg. Jinak nekdo rika, ze krmit jednou znackou, ale treba nasemu psovi se to po case zaji a chce zmenu. Samozrejme mu obcas prihodime masocou "kapsicku" nebo testoviny/ryzi atd., to miluje. Co se kloubu tyce, zalezi samozrejme na vrozenejch dispozicich a pak na kvalite zradla, co jsem mluvil s lidma, co psi chovaji, vsichni se shoduji, ze pokud jsou kvalitni granule, neni potreba cokoliv pridavat, ze obsahuji vsechno, co pes potrebuje. Nektere granule se vyrabeji specialne pro Retrievery, kazdopadne musis volit granule pro velka plemena, i kdyz je pes stene, tak steneci pro velka plemena. At dobre roste a dela samou radost, nekdy jsou chytry, az je to moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 15. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Tak ja se divam po granulich typu ProPlan, Hill's, Royal pack a podobne, myslim ze to jsou dobre znacky, jeste si musim nechat neco doporucit od chovatelu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 Ahoj. Tak mi máme doma labradora již druhého.První nám zemřel na zalití vody do plic nebo tak něco a bylo mu 8 let. Byl to skvělej pes. Nikdy bych nekoupil nic jiného než labradora. Vzhledem k tomu jsem hned koupil dalšího, ale již staršího přibližně rok a půl s mírnou výchovou. Pes je to skvělý, ale šíleně paličatej a vychcanej až to není hezký, fakt mi příde, že ten pes má IQ větší než člověk, na co nepříde co nevymyslí ale tou vyhccaností to je nářez . Jel jsem pro něj až do LItvínova, ale nevím jeslti to chovatelka zatajila nebo ne, má právě displázii kyčelních kloubů a byl s tím na operaci. Nejde to vyléčit, pes neustále bere prášky, jako na klouby výživu a prášky občas na bolest tuším MOvalis. Problém je, že to bude brát na ty klouby už pořád a při prudším pohybu a běhání jen na dvoře, za chvíli kulhá. Nemyslím si, že se s tím dožije dlouhého věku, ted mu jsou 4 roky. No tak uvidíme. Byl s tím i na operaci. Operace původně měla stát 30 tisíc, ale nějaký veterinář Praha - Klánovice to udělal za 12 tisíc protože zaváděl na klinice novou metodu a začínal s tím tak to bylo levnější. Každopádně je to blbé protože takovýhle pes nesmí sportovat, protože mu to nedělá dobře na ty packy. Jinak co ještě říci k labradorovi tak dávat jenom granule, ráno a večer, dávkovat podle váhy a víc nic, rychle se spravuje. Výborná je Eukanuba, ale je drahá, pytel tak na měsíc, ale dáš mu to nejlepší co je. Jinak to,ž e mu bude chutnat jiná značka třeba víc je podmíněno, že tam přidávají třeba sůl atd.. Jsou takový výrobci, psom to chutná, protože je to slaný atd.. a to pes nemá mít.... Fakt jen granule a připíše se to na jeho zdravý, samo, že nějaká konzerva občas nezabije, ale víc bych nedával. On si na to zvykne a bude very happy a každej den v tu dobu kdy mu dáš nažrat tak si příde, že chce. Jako náš, dostává v pět a v pět a pravidelně si příde dříve. Samo, že někdy i dřív.. Je te vyčůránek a pak v pět jde zase :-). Jinak je dobrý mu pravidelně kupovat pipety za krk, vyčistí se srst a zbaví bakterie, taky sleduj oči jestli nemá zakalený jak jo, tak odčervit, po odčervivění má oči čisté jako studánka a ještě kožich se leskne... Fakt je to mazel, pro děti i pro dospělého, hlídá jak o život, ale neublíží. Hlavně vychovávat správně, nebo tě nasere na hlavu fakt jsou to psi inteligentní s vynikajícím čichem. Prostě labrador je labrador. Miluje aportování, vodu.... Kup mu kost z bůvolí kůže, čistí zuby a zpevnuje chrup. Jinak je spousta knížek o něm a s dobrými rady. Tak přeji hodně štěstí s pejskem. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marchell Vloženo 15. leden 2009 Sdílet Vloženo 15. leden 2009 To Marchell: Nejake zavazne zdravotni problemy jste nemeli?Mam docela strach o kycle pry na to docela trpi Zatím nás nic vážného nepotkalo,naštěstí. Starostmi s kyčlemi se obáváš celkem správně,pokud ale budeš toho svého hafíka krotit, (tím myslím nepřehánět to s běháním a skákáním,nechodit s ním na velmi dlouhé procházky atd.) než trošičku dospěje,tak se celkem o jeho kyčle nemusíš moc strachovat - pokud již ovšem od narození netrpí nějakou vadou. Pro tvůj i jeho klid doporučuji (!) návštěvu u veterináře,který už ti řekne a poradí co a jak,nejen s kyčlemi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 16. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2009 JJ Diky moc za rady a poznatky, pejsek bude doma az pristi tyden, to uz bude mit 8 tydnu a hned s nim zajdu na veterinu na kontrolu.Uz se na nej moc tesim, bez psa je doma nuda.Rodice kloubni problemy nemeli, tak snad se nam to vyhne, ty obavy jsou proto ze pejsek je sice cista krev ale bez PP.Radeji chci zkusit udelat nejakou kupni smlouvu, kdyby byly zatajene vady, tak ho vratim zpet.Uz budu muset shanet plastovou vanu do mojeho kombajna, at se muzem jezdit koupat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Jo jo, zajdi s ním hned, je to lepší a je dobré,když bude plavat to posiluje a nezatěžuje klouby. Jinak co se týče zátěže, tak klidně můžeš být i extremní, ale pes musí dospět a vše se musí zpevnit pak s tím nebude mít problém. Když to není od narození vada tak to bude dobré. Hodně štěstí tobě i tomu Hafanovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Jo ty klouby jsou svinstvo...já to mám u kokra....a doporučil mi veterinář, že když na tu zadní co má zasaženou dispazií kyčelního kloubu, moc nestoupá...tak operaci.....osekání kloubu za 3500,-Kč...ale už se na tu nohu vůbec nepostaví a nebo totální endoprotézu-výměnu kyčelního kloubu....dělá se v Rakousku a ve Švýcersku...psí kliniky a vyjde na pouhých 50 - 100 000,-Kč. včetně dopravy, žrádla, samotné operace , pobytu a rehabilitace pejska...tak jsem mu poděkoval, že to ne / tu mu bylo cca 6 let / a pes dneska lítá tak jak se mu chce, dle potřeby si sám nadlehčuje zadní nohy...už mu taky je 13 let.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Jo jo, o tom Rakousku nam taky jeden veterinář říkal, že mu dají umělelý klouby, ale za 250 litrů tuším tenkrát říkal, jako je to blbé a smutné tohle všechno, ale takovej je život Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jen Vloženo 19. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2009 Ty jo tak to je mazec.takovy balik za psa, to uz je neco.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 19. leden 2009 Sdílet Vloženo 19. leden 2009 Tak víš co.. Jako prostě je to tvůj pes a máš ho rád, někdo to třeba neřeší někdo jo. Je to obchod.. Kdo má a psa miluje tak to dá, kdo na to má a je mu to jedno, nechá ho raději utratit a koupí si jiného takt o ať posoudí každý sám(názor veterinářů celkem dost- nechápu) a nebo někdo by to dal a nemá na to což je úplně smutné.. bohužel.. chtělo by to zdravotní pojištovnu pro psi :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marchell Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 Jsem cetl ze je lepsi celou dobu krmit lepsima granulema a jen jednou znackou, pokud mu sedne, je to tak? http://knihy.abz.cz/prodej/labratorsky-retrivr Celkem šikovná knížka,dost se z ní o labradorech dozvíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.