Losky83 Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 (editace) No ja mam 1,9 SDI a môžem vám povedať, že to nieje v aute ale vo vodičovi. Ak vieš presne radiť, bezchybne a ešte aj rýchlo tak máte si šancu aj zapretekať. S kamošom čo ma octaviu 1,9 TDI na semafore sme vyštartovali a trhol som ho.........to auto je lenivé len keď chcete aby bolo lenivé. Keď chcete aby išlo trochu zapracujete a ono ide.......... Síce je tam aj taká skúsenosť, keď som šiel do prahy po diaľnici tak som šiel 140 a keď sa bližil kopec tak som musel dať plyn na podlahu aby mi udržalo rýchlosť inak by klesala. Ale na rovinke som šiel 180 a ešte by dalo viac pritom v techničaku píšu maximálku 157. Pre mňa bolo SDI super voľba a mám najazdené už 218 tKM. Promiň, ale bulíky věš někomu jinýmu:))) Ta max je pravda, měl jsem tam skoro 190 tachometrových, ale co to dělalo za hluk atd už ani radši mluvit nebudu. Jinak rozjezdy nebyly špatný, ale silný to teda vůbec není. Má to jen trošku větší krouťák než benzín, ale jak to dokáže umřít v serpentýnách, tak to jsem ještě horší motorizaci nezažil.Ono se stačí podívat na Youtube, jak sdi rychle zrychluje a ten kdo má tdi, se tomu jen zasměje:)) . A tady máš srovnání s TDi 66kw: http://www.youtube.com/watch?v=s0-l21rH6U8 Jeli jsme do HR ve 4 lidech s kufrem a před kopcem z pětky na tři, plnej knedlik a ne a ne táhnout. Auto je dobré na kochačky, ale né na závodění a předjíždění, to se už musí dost přemýšlet jak podřadit, kde, jestli fouká vítr atd atd. Spotřeba do 5L. Jinak že si ujel TDi, tak to musela být 66 a buď se blbě rozjel a nebo na tom autě není něco ok. To je můj názor. Jinak až někdy pojedeš např. 110 na okresce a budeš chtít předjíždět, tak to chce slušný rozjezd a doufat, že dotyčný nepřidá plyn. Za mě tohle nebrat, není to špatný, ale spotřebou je to jako TDi a to jede úplně jinak a hlavně to ve 130 projeví nějakou slušnou aktivitu na přidání plynu. Editováno: 27. Květen 2010, autor: Losky83 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Profic Vloženo 29. Červen 2010 Sdílet Vloženo 29. Červen 2010 Já mám nějaký pátek Octavii SDI. Vím je to maličko jinej motor. Průměrná spotřeba 4,5l/100km na Michelinech přes léto je to proč jsem kupoval nafťáka. SDI verze nemá problematické turbo. Auto je sice lenivější, nicméně ve srovnání s Octavií 1,4 jede jako žihadlo. Na dálnici se dá jet až 180, víc jsem zatím nezkusil, při malém nárustu spotřeby 5,3l/100km. K oleji bych jen řekl, že servisák tak dlouho měnil oleje až našel ten správněj typ. Olej mi auto žere, ale teď je to mezi ryskama min a max za výměnu oleje. Typ oleje z hlavy nevím, musel bych najít fakturu. Mám najeto poctivejch 220.000km. S motorem jsem neměl zatím žádný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.