fabio.x Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Zdarec! Chtěl jsem se zeptat,jestli je zapotřebí zatahovat u automatu ruční brzdu a nebo stačí dát řadící páku do polohy P (parking)??Obzvlášť teď v zimě. Jedni mi říkají, že nemám dávat ručku,jinak mi ruční brzda pak bude dělat neplechu, druzí že ano.U manuálu je to v pohodě, zařadíš rychlost v zimě u stojícího auta rychlost a ručka se tím pádem šetří,ale jak je to teda u automatu DSG?Díky moc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdamCZ Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 stačí dát Péčko.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 nemyslím, že u manuálu by se ručka v zimě nějak šetřila, spíš mám pocit, že jde o to, aby nepřimrzla, i když nevím, jestli to není fáma, neznám nikoho, komu by se to stalo. u automatu opravdu stačí dát jen P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kademar Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 V zime tiez len zaradim P auto sa urcite nepohne dalej a na P predsa startujes. Neriskujem primrznutie rucnej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabio.x Vloženo 1. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Okie,děkuji za radu...myslel jsem si, že stačí dát jen "P" přes tu zimu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dastax Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 nemyslím, že u manuálu by se ručka v zimě nějak šetřila, spíš mám pocit, že jde o to, aby nepřimrzla, i když nevím, jestli to není fáma, neznám nikoho, komu by se to stalo. u automatu opravdu stačí dát jen P Fáma to není, opravdu se to děje u ručky. Ale ještě jsem neviděl komu by se to stalo u škodovky. Ale těba u Peugeota 307 zcela normální... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Osobně teda taky nemám zkušenost ze zamrzlou ručkou,ale kamarádovi s chaty se to kdysi stalo ještě u Favorita....na chatě po víkendu chtěl odjet,uvolnil ručku a zad.kola za sebou tahal......pomoc byla jednoduchá,sundal poklici,vzal velkej dřev.špalek přes kterej párkrát uhodil velkym kladivem do disku a pakny odskočily prakticky ihned......Sousedovi ještě ze Žižkova se to samé stalo u staré OI 1.6 55kw...tomu pomohlo to samé co udělal tehdy udělal ten kámoš. Ono se spíš vždy jednalo o přimrzlé pakny k budnu než o lanovod,ten když už zamrznul,tak bylo spíš u hodně starých aut......U dnešních aut který maj už většinou všude koutouč.brzdy na všech kolech se to nestane. Jinak u toho automatu stačí skutečně jen P......ručku zatáhnout třeba jen v prudkym kopci apod. ...jinak neni potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukynoo Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 Na autách kde sa nepoužíva ručná, ale len P na na automate, mávajú problémy na STK. Ručná brzda je nefunkčná, nakoľko sa dlhodobo nepoužíva. A to aj autá ako Tuareg a pod. Len posúvam info od známeho čo robí na STK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 možná známej na STK ví víc jak já, ale zrovna Touareg má ručku elektrohydraulickou (nebo jak se to říká), takže tam se mi nějaký nefungování nezdá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 Asi tak..... Já teda ručku moc nepoužívám,max.jen když parkuju někde v kopci,tak aby to nevyselo na kvaltu,tak jí přitáhnu a to zas neni moc častý a na STK jsem neměl nikdy problém. Krom toho ty elektrohydraulické ručky taky neni nic spolehlivýho,sice znám pár lidí co maj A6 a tam prý za roky používání bez sebemenšího problému,ale u Passatů tomu rozhodně tak neni....pár známých z letiště kde maj Passaty na to dost nadávaj....prý to je dost poruchový a dokonce jednomu tam od toho spínače P co je vedle spínače světel vyhořela půlka el.instalace pod palubkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leny Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Já dávám u Dsg ručku skoro pořád.Nezatahuju ji na křeč,ale ten pocit,kdy se mi v kopci celý auto opřelo o to blokovací zaříení,není moc příjemnej.Člověk má pocit,že ten klacek utrhne nebo ohne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Já měl donedávna za to že ručka muže přimrznout jen u staršího vozu jak je napřiklad Š120. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal K. Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Ja taky pouzivam rucku porad, je to takovy zvyk, ale nezatahuju ji nadoraz. To jen v prudkych kopcich nebo tam, kde je potreba. Myslim si to same co Romariooo, ze u modernich aut se to nestava, spis jen ve vyjimecnych pripadech, nikoho takoveho ale neznam. Mozna jen u lidi, co nejezdi kazdy den... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CorradoVR6 Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 kolegovi sa to stalo na fabii..mal auto v podzemnej garazi vo firme asi mesiac mozno neco viac...aa "zavarilo" mu kolesa..proste nechcelo to pohhnut s nimi aj ked mal rucku dole...nakonec to auto zobrali na asfalt a tam to rozchodili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 dávám jen P, ručku leda bokem do vrat v práci stála přes vánoce jedna OII a nějaký Fabie a za stejnejch podmínek řimrzla jen F s bubnama vzadu. Klasika přimrzly pakny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Simba Vloženo 10. Únor 2009 Sdílet Vloženo 10. Únor 2009 Ja zaťahujem ručnú brzdu stále už 20 rokov je to taký zvyk na manuáli a automate a ešte mi nikdy nezamrzla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abono Vloženo 9. Březen 2009 Sdílet Vloženo 9. Březen 2009 U OII me teda zatim rucka nezatuhla, ovsem kdyz jsem jeste jezdivaval s 1000 MB, s Audi 80, s Peugeotem tak me ta rucka primrzavala pravidelne, jinak kamos s automatem dava jen P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RemyZero Vloženo 4. Květen 2009 Sdílet Vloženo 4. Květen 2009 Zdarec! Chtěl jsem se zeptat,jestli je zapotřebí zatahovat u automatu ruční brzdu a nebo stačí dát řadící páku do polohy P (parking)??Obzvlášť teď v zimě. Jedni mi říkají, že nemám dávat ručku,jinak mi ruční brzda pak bude dělat neplechu, druzí že ano.U manuálu je to v pohodě, zařadíš rychlost v zimě u stojícího auta rychlost a ručka se tím pádem šetří,ale jak je to teda u automatu DSG?Díky moc! Zdravim....tedka jsem si koupil také OII s DSG a ručku už radši dávam. Před tím jsem měl Hondu Accord automat a když jsem nepoužíval ručku, tak mi vzádu ten mechanismus nějak přerezl a už vůbec nebrazdila, ta technickej naštěstí koukli na to, že mam automat a tak ručka není tolik potřeba. Táta měl Mercedesa S-klasse a ten samej problém, jak se prostě ručka nepoužívala, tak když se potom jednou za čas zatáhla, tak zůstávala vyset. Tak proto radši občas ručku u DSG použiji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P.T. Vloženo 4. Květen 2009 Sdílet Vloženo 4. Květen 2009 Ja ji pouzivam na krizovatkach na cervene, kdyz se mi nechce stat na brzde (navic v noci sam nemam rad, kdyz prede mnou nekdo sviti brzdami) Ale na parkovani ji nepouzivam.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 5. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2009 Fáma to není, opravdu se to děje u ručky. Ale ještě jsem neviděl komu by se to stalo u škodovky. Ale těba u Peugeota 307 zcela normální... mne sa to stalo vo Favorite Pick-up, ale ten stal celu zimu v garazi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.