Přejít na obsah

Spotřeba u 1,9 SDI

Doporučené příspěvky

Zdravím,

zdá se mi že mi SDi nějak moc žere..Je fakt že teď jezdím jen takový drcky do 15 km ale i tak..na nádrž najedu tak 500 km a to se mi zdá fakt málo..žere to tak stejně jako předchozí 16v 55kw. řekl bych že možná i víc..Na diagnostice jsem to měl a nic to neukazuje..Zdá se mi to, nebo je něco špatně?,čím to může být??díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je nejaky divny to by muselo zrat 12 litru? To snad ani neni mozny, netece ti nafta? Prepadovy hadicky atd. Ja najedu 850 - 1100 km v pohode.

Ty filtry oba vyměním...Nafta myslím že neteče..nikde jsem si ničeho nevšiml...no taky mi to příjde moc..Teplota motoru vpoho, jede to myslím normálně.. :aggressive:

Odkaz ke komentáři

Dnes vyměním vzduchoveja objednám palivovej filtr..Kamos mechanik mi rikal ze spis ten vzduchovej, ze kdyby byl ten palivovej zanesenej tak to spíš nepojede..Tak doufám že se to zlepší...Protože to žere fakt moc..při každým startu je raficka palivomeru o kousek niz a je to videt normálne okem...je to divny..

Odkaz ke komentáři

sprg: Tak čtu a jsem zvědavej jak ti to dopadne.....ze zkušenosti by ti to SDi mělo pobírat max do 6ti/100km a to bys tomu musel pěkně dávat - já s tím svým chiplým TDičkem jezdím do 6,5 a to přesně jak píšeš ty - couračky 10km sem tam. Držím palce a věřím že to vyřeší ten vzducháč ;)

Odkaz ke komentáři

sprg: Tak čtu a jsem zvědavej jak ti to dopadne.....ze zkušenosti by ti to SDi mělo pobírat max do 6ti/100km a to bys tomu musel pěkně dávat - já s tím svým chiplým TDičkem jezdím do 6,5 a to přesně jak píšeš ty - couračky 10km sem tam. Držím palce a věřím že to vyřeší ten vzducháč ;)

To taky doufám...Dost mě to trápí...kupoval jsem SDI kvůli spotřebě a teď to žere víc jak benzín..Snad ty filtry pomůžou... :(:(:(

Odkaz ke komentáři

Myslím, že tohle prostá výměna filtrů nevyřeší ...

Projít přívod + odvod paliva (prostě palivovou soustavu)

Podle mě, tvoje auto má kapavku :)

Že by SDI bylo schopno schramstnout 12 litrů, aby se mu něco stalo - možná jo, SDI je všemocný - ale hulilo by jak fabrika ve které topí ojetejma pneumatikama :)

Když nikde nic nenajdeš, nech zkontrolovat vstřiky.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to změřil a při normálí jízdě..Spíš město 5,2L/100Km..což je myslim slušný..Ještě dotaz...Pasují kola z Octavie II 15" na fabii I?? Případně z octavie I??Rád bych na to dal 15"..Nebo dou i větší?? Vím že to sem nepatří ale nebudu zakládat nový téma..dík

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to změřil a při normálí jízdě..Spíš město 5,2L/100Km..což je myslim slušný..Ještě dotaz...Pasují kola z Octavie II 15" na fabii I?? Případně z octavie I??Rád bych na to dal 15"..Nebo dou i větší?? Vím že to sem nepatří ale nebudu zakládat nový téma..dík

To už je jiná jak 12l/100km - kolem těch pěti litrásků by to odpovídalo ;) Kola z Octy I mj 5x100 = pasujou, Octa II má tuším 5x112 = nepasujou...pokud "kecám" dejte mi to sežrt a opravte mě :p

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Když se tu řeší spotřeba tak bych se taky rád zeptal. Mám fábku 1,9tdi a měl jsem tam kn vložku. Koupil jsem norální vzdychovej filtr a začalo to žrát cca 7-8 litrů. Neříkám že jezdím pomalu ale snad by to mělo žrát méně ne? s tím kn filtrem to bralo okolo 6l. Ale když jsem ji zkoušel protáhnout do kopce (1km) úplně plnej, tak mi ručička klesla asi o 2mm, zkusil jsem to znova a další 2mm ručička níže. Ale při jízdě do práce cca 25km úplnou lochtačku (90kmh) tak to jede tak za 5,5.. A palivovej filtr novej.. A diagnostka nic

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...