Publikováno Únor 23, 200916 r Ahoj hoši našel jsem na netu věc která mě zaujala a tak jsem udělal malý propočet a uvedení do věci. ktere mě nadchlo.Začíná pátrání po acetonu - CH3COCH3 informace o acetonu a jeho davkovani, ucinnost na benzinova a naftova paliva ZDE Aceton=Propanon neboli Dimethylketon- CH3COCH3 je bezbarvá kapalina specifického zápachu, hořlavá, ve vodě rozpustná; směs par s kyslíkem je výbušná. Teplota varu 56°C, teplota tání -94°C. Vysvětlivky k obrazku : ABC-ruzne druhy benzinu, D - diesel Z obrázku vyjde optimálně 2-3 oz na 10 Gallonů všechny typy benzinové Jednoduše převedeme ze 2 oz na 58 ml acetonu, které se ředí s 10 gallony což je 37,85l Po přepočtení potřebujeme 1ml acetonu na 650ml paliva. Např. 100ml = 65 l Tedy správný poměr bude 1:650 až 1:435 Pokud budeme dávat více acetonu můžeme spotřebu naopak zvýšit. viz. obrázek Ceny acetonu nejsou nejak zavratne, je to zlomek z toho co ušetříme. Mohlo by se tím ve firmách ušetřit až stotisíce. Myslíte že to má vliv na motor ? Dle mého názoru jeden mililtr neceho horlaveho proti 650 militru je takovy pomer ze to nemuze s autem nic udelat. ani kdyby to byla voda. jedna kapka v litru vody preci nic není. Jedine že by to vypalilo ventily a podobne. Kluci piste diky !!!! Jdu udelat prvni mereni tak uvidime :-) Upraveno Únor 23, 200916 r od tomiczech
Únor 23, 200916 r No dobrý, ale ja bych to rozhodně nezkoušel... Pokud jdeš dělat testovacího králika, tak tobě přeju hodně štěstí a tvému motoru a katalyzátoru hezkej funus. Upraveno Únor 25, 200916 r od Marios
Únor 23, 200916 r M8m dojem že ty 1.6 MPI jezdí na všechno takže by snesly snad i tohle.. ale zkoušet to nebudu a budu mému miláčkovi nadále dopřávat.. Nápad zajímavý, výsledky be mě zajímaly mnohem víc.. Chemie je chemie že.. ale fyzika taky a když na to motor není dělanej..? Tak kdo ví.
Únor 23, 200916 r Zajímavé, nezatracuji jen přemýšlím ať to někdo z našich TDI-tunerů zkusí za nás ...
Únor 23, 200916 r Autor hosi hosi, koukam ze CR je mala, v USA je to docela hit ale jen ty jejich benzinaky, pisou tam ze nedoporuciji naftaky - odchazeji cerpadla a injektory k vuli kondenzaci vody. Musi se ta voda nejdriv nekde oddelovat extra filtrem kondenzacnim a pod. U benzinu tam pisi same zlepseni v dojezdu, ztiseni motoru a akcelerace. Jezdil jsem po dalnici ve 120 km/h skoro za 9l. Nyni jsem to prumbnul a pohyboval jsem se okolo 6,6 az 7,2 . Tyhle cisla sem predtim nevidel na dalnici a to připomínám že byl déšt. Nepatrné naklopení ručičky teploměru chlazení asi na 91-92°C což vysvětluje reakci. Co to pak udělá v létě dám vědět. Na krizovatce sem se nestacil divit kdyz sem mu vosolil, to ten s tim BMW se hned vzdal. Sam si zacal Motor mel krásný zvuk, je to znat i pri klidne jizde. Byl jsem zvykly po meste nejak jezdit ale ted mi prislo ze auto stale pomalu akceleruje, musim ubrat plyn jeste vice. Budu merit dal a asi uz neprestanu davat do 1,6 MPI decku acetonu :-) neco jako zazrak jsem zvědavý zanedlouho budu na emisích. Pak dohodím hodnoty. FAQ- otazky a odpovedi US o acetonu a jeho zkusennostech lidi z US cituji jednoho z mnohých lidí z US: kdo to chce přeložit ? Jim Bolf's Dodge Ram (Mitsubishi) - Mileage went from 24 mpg to 28.5 mpg using 3 oz per 10 gal. acetone over 1800 miles. Notes better idle, engine running smoother. (May 24, 2005) Upraveno Únor 23, 200916 r od tomiczech
Únor 24, 200916 r Tohle jsem nasel nekdy pred 2 lety na netu.od te doby na to jezdim a zkusenosti jen pozitivni. Na fabii 1.4 16V na jeto cca 50tkm a snizeni spotreby zhruba 0.3-0.5l/100km (ono pri spotrebe kolem 6l/100 uz to moc nejde), chod motoru byl trosku lepsi,jinak jsem nic dalsiho nepozoroval. redil jsem v pomeru 1:1000 (20ml/20l) ,to se mi jevilo lepsi nez 1:650 (prisel jsem na to ze druha nadrz po naredeni mela lepsi usporu) dale jsem zjistil ze nektere benziny (napr.Shelll) na to moc nereaguji - uz asi meji nejake aditivum co rusi funkci (OMV,ARAL,Benzina v pohode..) Takze pro me je to funkcni a nejaka uspora je. Ted jsem to zacal davat do RS,kdyz tak az ujedu vic tak dam vedet - kazdopadne zmena zvuku je znat od prvnich km. PS. jeste jedna drobnost - az to nalejete do nadrze nechte auto nejakou dobu stat - efekt je potom hned znat,kdyz to nalejete u pumpy a jedete tak se to projevi az po dlouhe dobe,asi se to misi jinak v klidu a jinak (pomaleji) pri splouchani...
Únor 24, 200916 r A v čem je tedy háček? Kdyby to bylo tak super a mělo jen samá pozitiva a sociální jistoty, proč už se to dávno nedělá běžně?
Únor 24, 200916 r Autor Jsme 15 let po revoluci každý tu ví houby a žádná rafinérka ti nebude řikat dej si to tam usetríš. 20% je prostě už dost ve velkých obratech Upraveno Únor 24, 200916 r od tomiczech
Únor 24, 200916 r Jsme 15 let po revoluci každý tu ví houby a žádná rafinérka ti nebude řikat dej si to tam usetríš. 20% je prostě už dost ve velkých obratech Tohle mě napadlo, ale rafinérky by to možná neudělaly, ale automobilky určitě ano, zvlášť když jsou tak tlačené k nízkoobjemovým motorům právě kvůli spotřebě a emisím... To je něco jak silný magnet na přívodu paliva. ...takže spíš myslím, že to je takhle
Únor 24, 200916 r Autor Tím mi připomínáš myšlenky že by to bylo zvlášt dolévané a auto by si to samo bralo z jiné nádžky. Ono to asi tak známé nebude, a veř že cena acetonu pak vylítne. Stejne se na to vyprnou taky automobilky to nic neprinese jen investice a nakonec ji zaplatí zákazník. To je lehčí to tam nalít z odměrky. Rafinerky maji svoje normy, timhle zmenis horeni toho benzinu coz oni nemuzou by se na to prislo pri odberných kontrolách. Podobný systém už u aut je, vstřikuje se do ale výfuku kvůli snížení emisí u nákladáků pomocí AdBlue.- čerpadla jsou drahá a choulostivá na naftu a vodu že
Únor 24, 200916 r Máš pravdu po aplikaci magnetu na přívod paliva a jeho následné upravě jsem u mé OII dosáhl spotřeby 1,09l na 100Km. Veškeré automobilky po mě chtějí vědět jak jsem toho docílil , ale ja zarputile mlčím a mlčím neb mě peníze do kapse pumpují ropné společnosti . I přesto že vím že pomocí acetonu mohu jít ještě dál a snížit spotřebu, nechci zklamat své chlebodárce.
Únor 24, 200916 r A neovlivní to nějak životnost motoru, popřípadě katalyzátoru? Nevím jsem k těmto "super" vynálezům vždy skeptický.
Únor 24, 200916 r ježiš to je zas blbost a to, že protože jsme tu 15let po revoluci a nikdo nic neví, to je taky blbost... zvlášť češi, ti by o tom věděli už dávno kdyby to bylo tak dobrý
Únor 24, 200916 r aceton je dost agresivni. Mohlo by to mit vliv jak na mazani cerpadla, tak i na benzinove hadice. Overim to u odborniku na chemii a kdyztak dam vedet
Únor 25, 200916 r Autor nemá to žiadne vplyvy na katalyzátor? To nikdo neví, ted pujdu na emise tak uvidím. Motor má vyšší prac. teplotu a tím lepší spalování. V acetonu není olovo. Pouze 6xvodik 3xuhlik 1xkyslik ježiš to je zas blbost a to, že protože jsme tu 15let po revoluci a nikdo nic neví, to je taky blbost... zvlášť češi, ti by o tom věděli už dávno kdyby to bylo tak dobrý jo co Češi neznají nebo není z jejich hlavy jako by nebylo aceton je dost agresivni. Mohlo by to mit vliv jak na mazani cerpadla, tak i na benzinove hadice. Overim to u odborniku na chemii a kdyztak dam vedet Diky nezapomen na ten pomer 1:500 cca zatím ta petka kterou koncentrát nalévám nemá problém. U dieselů tam prosím nezkoušet. Může to vážně poškodit čerpala a vstřiky pokud není dobře odseparovaná voda z nafty. Ale to se občas u dieselů stává. Aceton je ředitelný vodou a protože ji přitajuje může se něco stát.
Únor 25, 200916 r To je něco jak silný magnet na přívodu paliva. Přesně moje slova. Celkově si myslím že to je blbost, chvilkově to možná může snížit o nějakou decku spotřebu, ale ve výsledku až se posere katalyzátor nebo něco v motoru, tak těch pár kč ušetřených na nádrži ti nepomůže. IMHO, jak dlouho už jezdíš s tím acetonem, respektive kolik km a nádrží si už vyjel s acetonem? A jakou máš po použítí toho acetonu průměrnou dlouhodobou spotřebu?
Únor 25, 200916 r Nene, to nemůže být pravda, to by mariosovo perpetum při použití acetonu ještě půl litru benzínu na 100 km vracelo :-D Ne, nic proti, ale čím dál víc začínám být přesvědčený o tom, že to je pěkná blbost.
Únor 25, 200916 r Taky si myslím, že to bude blbost. Nebo to bude mít špatné korozivní nebo jiné účinky na motor třeba jako Bioethanol . Hořlavina to je takže auto pojede o tom žádná.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.