Fire Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 Ahoj, mám malo prosbu, pro ty, co už stavěli, pohybují se v oboru stavitelství, znají trošku stavební zákon !!! ) apod...máme možnost koupit pozemek ( 1127metrů), který je původně určen dle územního rozhodnutí pro stavbu samostatného stojícího domu o zastavěné ploše 110metrů čtverečních. Vzhledem k tomu, že pozemek je neprodejný ( astronimická částka za metr), tak se bude pozemek dělit na polovinu. O polovinu máme tedy zájem, ale baba na stavebním úřadě nám řekla, že na dvojdomek ( to by šlo ), ale trvá si na zastavěné ploše 55metrů čtverečních !!!!!!!!! ( tedy polovinu z původního domu, který měl být 110 metrů čtrvr. ). A teď mě zajímá toto: - co když zastavím místo 55metrů třeba 85 metrů ? Co může následovat ? jen pokuta ? zbourání ? nezkolaudují mi stavbu ? Zajímá mě co může následovat, kdosi mě říkal že to tak lze řešit, ale víte jak to je.... Na 55ti metrech není šance postavit dům, ale max. zahradní chatku - Jak požádat o zvětšení plochy pro výstavbu ? furt se odkazuje na index zastavěné plochy... Děkuji moc za názory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 nechi spekulovat,moc o tom nevím,ale dávej bacha na hranici pozemku.Tak jsou nějaké předpisy,že rýny,trámy atd.musí být nějaké metry od hranice pozemku.Pokud by jsi měl kolem baráku prostor tak si myslím,že by to mohlo projít s nějakou pokutou,ale raději si zajdi na stavební úřad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
perníkář Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 nebude lepší, koupit jiný pozemek??? do takové věci se nepouštěj, to tě bude stát na konec tolik jako ten celý pozemek nebo dva někde jinde... pokud se budeš potom tahat soudně, a člověk který o tom nic neví tak akorát si přidělává trable...Pokud máš jasně dáno kolik mám být zastavěná plocha a kolik je celková plocha bude lepší to nepokoušet, začne do toho vrtat nějaký třeba soused, či někdo z úřadu a je tu problém.... také v tomto oboru nejsem jako ryba ve vodě, ale jsou nějaké uzemní plány a ty by se měli dodržovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 územní plány neřeší velikost stavby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
perníkář Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 jo to máš pravdu to jsem plácnul kravinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 23. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 nechi spekulovat,moc o tom nevím,ale dávej bacha na hranici pozemku.Tak jsou nějaké předpisy,že rýny,trámy atd.musí být nějaké metry od hranice pozemku.Pokud by jsi měl kolem baráku prostor tak si myslím,že by to mohlo projít s nějakou pokutou,ale raději si zajdi na stavební úřad. hranici pozemku je jasná, ta je geod. vyměřena a tu nehodlám ani porušovat...podmínky, že musí být dodržena stavební čára, pak 3,5 metru od hranice pozemku apod...znám, a ani nechci porušit, jen jde o tu zastavěnou plochu...asi řeknem prodávajícímu, ať že to prostě nekoupíme bez větší možnosti zastavěné plochy a ať to vyběhá, uplatí apod... Nejlepší je, že naproti jsou pozemky i menší ( třeba 400 metrů čtvere. ) a tam mají NO PROBLEMO baráky 100 a více, holt asi ten index + nechuť úřednice !!! Co jsem slyšel, tak prej tato ulice vznikla před jejím nástupem do funkce, a tak z toho nic neměla ( úplatky apod..), takže této ulici ani nefandí.... nevím.... nebude lepší, koupit jiný pozemek??? do takové věci se nepouštěj, to tě bude stát na konec tolik jako ten celý pozemek nebo dva někde jinde... pokud se budeš potom tahat soudně, a člověk který o tom nic neví tak akorát si přidělává trable...Pokud máš jasně dáno kolik mám být zastavěná plocha a kolik je celková plocha bude lepší to nepokoušet, začne do toho vrtat nějaký třeba soused, či někdo z úřadu a je tu problém.... také v tomto oboru nejsem jako ryba ve vodě, ale jsou nějaké uzemní plány a ty by se měli dodržovat Jinej sháním, ale máme přesně vytipované lokality a v Brně to je docela problém no......jinak tahnice na prd, je mi to jasný no...jen se ptám jestli má někdo přímo zkušenosti, nebo ví co přesně může být za sankce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 do 150m2 je to na ohlaseni nekolauduje se,proste nahlasis ze byvas a hotovo,samozrejme az bude treba zakl,deska nechas si udelat vymer,co ja vim tak za kazde poruseni stavebniho planu pokuta 1tis.ale nevim to nastopro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 23. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 do 150m2 je to na ohlaseni nekolauduje se,proste nahlasis ze byvas a hotovo,samozrejme az bude treba zakl,deska nechas si udelat vymer,co ja vim tak za kazde poruseni stavebniho planu pokuta 1tis.ale nevim to nastopro Do 150ti metrů2 se staví na ohlášku, nad 150m2 se staví s povolením !!!!! ale kolauduje se tak i tak snad ne ? neblázni ... JInak máš docela dost optimistický názor, ale to nevím nevím no...kéž by to tak bylo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 když já vyběhával povolení na rekonstrukci baraáku,tak mi bylo řečeno,že ohláška je někdy horší než klasické stavební povolení.Jinak samo,i na ohášku je potom kolaudace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 (editace) ee, není to kolaudace, jen územní rozhodnutí. rozdíl je v tom, že na kolaudaci se sejde komise z dotčených orgánů : stavební úřad, hasič, hygiena atd na rozhodnutí stačí, když si stavebník sám sežene veškerá potvrzení, že stavba vyhovuje, podklady pak dodá stavebnímu úřadu a ten pak vydá Územní rozhodnutí a ten prostor kolem stavba se jmenuje : požárně bezpečnostní prostor, je počítán podle velikosti a povahy stavby, záleží, z čeho je konstrukce střechy stěn atd, my máme například u přízemní dřevostavby prostor 15 v kterém nesmí být nic. Územní plán sice neřeší velikost staveb jako takových, ale hustotu zastavění určité lokality. Také bych si ohlídal, jestli obec nemá spracovanou urbanistickou studii, která by byla zanesena do vyhlášky města. Ta studie může totiž řešit i vzhled budov. Dost satelitů to má už udělánoa, by se tam nestavěli šílenosti. Bohužel s tou zastavěnou plochou asi nehneš, je to % dané v územáku, takže to stejnak neschválej a i kdyby, tak by vám to třeba nepovolili vůbec napojit na kanalizaci a el. rozvod, kterej je taky limitovanej, defakto z 1 odběrného místa chcete udělat dvě... Editováno: 23. Únor 2009, autor: rolbař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Do 150ti metrů2 se staví na ohlášku, nad 150m2 se staví s povolením !!!!! ale kolauduje se tak i tak snad ne ? neblázni ... JInak máš docela dost optimistický názor, ale to nevím nevím no...kéž by to tak bylo ja stavim do 150m2 stavebni povoleni sem musel mit,koloudovat nebudu budu ohlasovat,a hodne do stavby keceli myslim ze zivotniho ohledne tvaru strechy,oken atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 25. Únor 2009 Sdílet Vloženo 25. Únor 2009 zastavěnost parcely je dána regulačním plánem pro konkrétní území, takže pokud ti referent tvrdí, že můžeš zastavět pouze 110m2, tak asi bude v plánu zastavěnost pozemku max. 10%. Požádej referenta, ať ti ten regulační plán ukáže a ověř si to. Těch 10% opravdu není moc. Jinak domek 110m2 je na ohlášení (stavba pro bydlení do 150m2 zastavěné plochy, s jedním podzemním podlažím do hloubky 3m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím). Pokud předložíš dokumentaci, která bude v rozporu s obecnými požadavky na výstavbu, regulačním plánem atd., tak ti ji úřad prvním úkonem v řízení zakáže. Toto rozhodnutí musí být vydáno do 30 dnů ode dne ohlášení stavby. Pokud předložíš dokumentaci v souladu s regulačním plánem a budeš chtít udělat změnu v průběhu stavby, musíš předložit dokumentaci Změna stavby před jejím dokončením, a ta, když bude v rozporu s reg. plánem, tak ti ji opět úřad zakáže. Jinak místo kolaudace je Kontrolní prohlídka stavby, která je podobná jako kolaudace. V případě, že budeš stavět něco na černo, bude proti tobě zahájeno řízení Nařízení odstranění stavby a samo bude i nějaká pokuta. Kolik, to netuším, na to se zeptej referenta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 25. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Únor 2009 zastavěnost parcely je dána regulačním plánem pro konkrétní území, takže pokud ti referent tvrdí, že můžeš zastavět pouze 110m2, tak asi bude v plánu zastavěnost pozemku max. 10%. Požádej referenta, ať ti ten regulační plán ukáže a ověř si to. Těch 10% opravdu není moc.Jinak domek 110m2 je na ohlášení (stavba pro bydlení do 150m2 zastavěné plochy, s jedním podzemním podlažím do hloubky 3m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím). Pokud předložíš dokumentaci, která bude v rozporu s obecnými požadavky na výstavbu, regulačním plánem atd., tak ti ji úřad prvním úkonem v řízení zakáže. Toto rozhodnutí musí být vydáno do 30 dnů ode dne ohlášení stavby. Pokud předložíš dokumentaci v souladu s regulačním plánem a budeš chtít udělat změnu v průběhu stavby, musíš předložit dokumentaci Změna stavby před jejím dokončením, a ta, když bude v rozporu s reg. plánem, tak ti ji opět úřad zakáže. Jinak místo kolaudace je Kontrolní prohlídka stavby, která je podobná jako kolaudace. V případě, že budeš stavět něco na černo, bude proti tobě zahájeno řízení Nařízení odstranění stavby a samo bude i nějaká pokuta. Kolik, to netuším, na to se zeptej referenta. děkuji moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 25. Únor 2009 Sdílet Vloženo 25. Únor 2009 napadla mě jedna věc, zeptej se referenta na úřadě, jestli by nešlo (v případě rozdělení pozemku) zažádat o vyjímku a udělat třeba Dokumentaci pro územní rozhodnutí nebo jen Dokumentaci pro územní souhlas. Prostě jestli je nějaká možnost to rozdělit a postavit něco většího Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 25. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Únor 2009 (editace) napadla mě jedna věc, zeptej se referenta na úřadě, jestli by nešlo (v případě rozdělení pozemku) zažádat o vyjímku a udělat třeba Dokumentaci pro územní rozhodnutí nebo jen Dokumentaci pro územní souhlas. Prostě jestli je nějaká možnost to rozdělit a postavit něco většího Řekli jsme s přítelkyní realitce+prodávajícímu jasný stanovisko: chceme koupit už rozdělenou parcelu s vlastním parcelním číslem, a pak ať vyběhají ( uplatní nebo podobně ) zastavěnou plochu min. 100m2 !!!!! Jenže problém je, že to stojí na jedné ženské, která nechce změnu ( v době vzniku nové ulice nepracovala na úřadě a není z různých důvodů fanoušek této lokality - dle mě jsou v tom love no ) ..... uvidíme no, ale díkec za tip...nebo jak obejít babu ? kam výš žádat ? Editováno: 25. Únor 2009, autor: Fire Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.