Přejít na obsah

Přívěsný vozík

Octavian1

Doporučené příspěvky

Tak mám na vás dotaz ohledně přívesného vozíku.

Mám čtyřkolku ( D/Š/V 2200/1230/1230 mm ) a chci ji tahat za roomstrem, ale problem je nejvetsi s hmotnosti. roomster muze tahat nebrzdenej prives max 450kg a brzdenej 900kg. jenže čtyřkolka vazi nejakych 320kg. Nevite o nejakem voziku tuhle mrchu?

Ja nasel tohle

http://www.agados.cz/catalog.asp?thema=14&item=86516

rozmerove by to i odpovidalo a je sklopna takze super, ale samotnej prives vazi 180, takze bych povolenou hmotnost presvihnul o 50kg. Je to velkej problem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I 50 kg je přetížení a je to problém, zkus www.vezeko.cz Jsou trošku levnější, je to původní firma z Vel.Mezu majitelé se rozhádali a ten druhý založil agados. A ve Vezeku se s nima snad i dá mluvit, že kvůli nosnosti, poupraví nosnost pro přihlášení (sníží celkovou hmotnost u těžšího na nižší) Prostě jsou variabilní a ochotní, když jsem tam kupoval vozík tak se v rámci zákona dá plno věcí... Pro rejpaly samozřejmě vždy snižovat, vyšší nenapíšou to by bylo nebezpečný...

Jo a jinak mám 4m dlouhou ložnou plochu (5,5m s ojí), brzděný a sedí jako přibitej vezl jsem na něm 7 metrů mříž (cca 50kg s příslušenstvím) a po dálnici 120 a ani se nezahoupal.

Editováno: , autor: murder
Odkaz ke komentáři

Mám vozík bez tlumičů do 80 a sedí taky výborně, záleží na celkové stavbě a vyvážení vozíku. A pokud máš se 100 a myslíš že můžeš v CZ lítat 100 tak zapomeň, ta 100 je využitelná snad jen v německu. To je konstrukční rychlost, ale pořád platí pro přípojné vozidlo max rychlost 80. Jen pro dovysvětlení v techničáku od auta máte taky třeba 200, ale pořád platí rychlostní limity dané země. Tu 100 používají podle mě neseriozní prodejci vozíků na vytažení peněz ze zákazníka. Takhle mi to vysvětlili právě v tom Vezeku (a mohli prodat i se 100) a po ověření v zákonech jsem jim dal za pravdu. Pokud nechceš jezdit do němec je 100 jen o vyhozených penězích.

Odkaz ke komentáři

Mám vozík bez tlumičů do 80 a sedí taky výborně, záleží na celkové stavbě a vyvážení vozíku. A pokud máš se 100 a myslíš že můžeš v CZ lítat 100 tak zapomeň, ta 100 je využitelná snad jen v německu. To je konstrukční rychlost, ale pořád platí pro přípojné vozidlo max rychlost 80. Jen pro dovysvětlení v techničáku od auta máte taky třeba 200, ale pořád platí rychlostní limity dané země. Tu 100 používají podle mě neseriozní prodejci vozíků na vytažení peněz ze zákazníka. Takhle mi to vysvětlili právě v tom Vezeku (a mohli prodat i se 100) a po ověření v zákonech jsem jim dal za pravdu. Pokud nechceš jezdit do němec je 100 jen o vyhozených penězích.

....nemyslim si

Ustanovení o provozu na dálnici platí i na silnici pro motorová vozidla.

Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší než 80 km/hod. (dříve 50 km/hod.)

Nejvyšší povolená rychlost je zapsána v technickém průkazu motorového - přípojného vozidla. Je-li nižší než 80 km/hod.

(dříve 50 km/hod.), nesmí motorové vozidlo nebo jízdní souprava na dálnici.

........jezdim hodne s vozikem a mam v technickem prukazu nejvyssi povolenou rychlost 100 km, kterou vetsinou prekracuji 0 10-20 km lol;) ........prezil jsem mnoho rychlostnich kontrol a nikdy jsem nemel problem :) ......

Odkaz ke komentáři

já mám vozík BOBII-vyrábí to Bobek ve Střítězi.Má to sklopný obě čela-motorku naložím předním kolem na oje-držák udělaný.

Další ve fa je MARO- www.maro-kralovice.cz vyrábí i speciální na čtyřkolky,ale cena....nevím,pro mně vysoká

potom je AGADOS,VEZEKO,TROJAN atd.Tych firem je moc a jenom vybrat podle rozměru korby a hmotnosti.Když sem já vybíral,tak sem si všiml,že stejný vozíky mají jinou hmotnost,ale když nejezdíš do ciziny přes váhu,tak tohle neřeš.

Odkaz ke komentáři

• o 11 měsíců později...

Najít přívěs s pohotovostní hmotností cca 70kg je těžký ukol. Možná v téhle firmě: http://www.sportjacht.cz/index.php?page=stranky/400n.htm by se s Tebou o tom mohli pobavit, asi budeš potřebovat všechno zbytečný pryč (bočnice, sloupky...). Nevím, nemám s touhle firmou zkušenost, ale většina výrobců dnes vyrábí jednotné řady do 750kg a údaje se upravují jen v TP, takže tím že je přívěs předimenzován je i jeho pohotovostní hmotnost větší a nevím kolik výrobců je ochotno třeba navrtávat odlehčovací otvory :kol-28: .

Myslím, ale svět se rychle mění, že tlumiče např. Agados montuje pouze na přívěsy s maximálkou 100km/h, ovšem bržděné. Řekl bych že největší podíl na jízdních vlastnostech přívěsu (s centrálním uložením náprav) resp. celé soupravy má rozložení hmotnosti na přívěsu, jeli těžiště za nápravou pak to není dobré a vlek se snadno rozkmitá, myslete na to!

Odkaz ke komentáři

Najít přívěs s pohotovostní hmotností cca 70kg je těžký ukol. Možná v téhle firmě: http://www.sportjacht.cz/index.php?page=stranky/400n.htm by se s Tebou o tom mohli pobavit, asi budeš potřebovat všechno zbytečný pryč (bočnice, sloupky...). Nevím, nemám s touhle firmou zkušenost, ale většina výrobců dnes vyrábí jednotné řady do 750kg a údaje se upravují jen v TP, takže tím že je přívěs předimenzován je i jeho pohotovostní hmotnost větší a nevím kolik výrobců je ochotno třeba navrtávat odlehčovací otvory :kol-28: .

Myslím, ale svět se rychle mění, že tlumiče např. Agados montuje pouze na přívěsy s maximálkou 100km/h, ovšem bržděné. Řekl bych že největší podíl na jízdních vlastnostech přívěsu (s centrálním uložením náprav) resp. celé soupravy má rozložení hmotnosti na přívěsu, jeli těžiště za nápravou pak to není dobré a vlek se snadno rozkmitá, myslete na to!

Promiň píšu blbosti, špatně jsem to odečet...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...