Přejít na obsah

Divny zvuk v motoru


johnxx

Doporučené příspěvky

Mam O1 1.6 55kw, v motoru se mi zacal ozyvat divny zvuk a to pri nastartovanem motoru a za jizdy, proste kdyz se motor toci. Vyzkoumal jsem ze je to na kladce, jak na ni je drazkovy remen, je to uplne ta vrchni kladka nad alternatorem, takze se domnivam, ze je to neco od servorizeni, nevim prene jak se to jmenuje, ale pekne v tom tak hvizda, nebo jestli se to pridira?

Kazdopadne jsem kontroloval olej v servu, kola byla rovne, motor studeny a mam tam asi 2 mm na ryskou max., tak nevim jestli je to dobre, protoze v DP je napsano ze za studena tam ma byt 2 mm +- u minima.

Poradte co s tim, nejradeji bych vymenil celou napln ale jeste s tim nemam zkusenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
kdyz nastartujes auto, a zatocis kolama na doraz 3krat do prava a 3krat do leva tak se servo odvdusni! nevim jak je to u 55kw ale u moji 74 jsem mel podobne problemy a hvizdala me napinaci kladka! Vzal jsem WD 40 promazal a hnde bylo jasne kde je chyba!

Kdyz zatocim doprava nebo do leva, tak se pridusi otacky, na nejakych 400, auto skoro chcipne, jakoby se to pridiralo, to uz mi dela dlouho, kontroloval jsem olej a za studena ho tam bylo nad max. a pokud se nepletu, tak podle DP ma byt za studena a s kolama rovne 2 mm pod nebo nad MINimum , tak jsem ubral a dela to stale. Dneska pri vymene drazkoveho remene jsem prave zjistil ze kladka ma trochu vuli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...