Přejít na obsah

CHAT pro Octavia II

vorlajz

Doporučené příspěvky

Nevim,ale po zkušenostech z PHM zde u nás bych ani těm lepším benzínům nevěřil...u nafty jakbysmet.....radši dávám při každym tankování(Benzina) aditiva jak u TSI tak i u TDI a mám jistotu.

Benzín VIF aditiv:

- Dlouhodobým používáním snižuje spotřebu paliva v průměru o 5-7%.

- Udržuje motor a palivový systém v dokonalé čistotě.

- Snižuje tření v motoru a tím zvyšuje jeho výkon.

- Zlepšuje studený start motoru.

- Chrání celý palivový systém před korozí.

- Nemá školdilivý vliv na funkci a životnost katalyzátoru.

- Působí proti zvyšování oktanového požadavku motoru.

- Je kompatibilní se všemi běžným druhy motorových olejů a jinými aditivy.

- Dlouhodobě udržuje nastavení motoru na volnoběh.

- Prodlužuje stabilitu paliva při skladování.

Editováno: , autor: karlos3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vorlajz:Přesně tak......

Mischicka:jasně některé aditiv.výrobky jsou dle testů úplně k ničemu a jsou to vyhozené prachy,ale VIF je dle testů nejlepší co lze do nádrže nalít.....Je fakt že u benzínů,zvláště u TSI to tak cítit neni,ty motory už jsou kultivované sami o sobě,ale u TDI používání VIF sakra pocítíš...hlavně na hlučnosti/kultivovanosti.Já to kupuju při koupi olejů z odkazu viz.výše a za balení(650ml)=169kč..u benzínek ho maj v průměru za 250-280kč....Přidává se tam víčko na 30L,což u OII na plnou nádrž je necel.1 a 1/2-3/4 víčka...

Odkaz ke komentáři

To karlos:

už jsi zjistil, co jsi měl za závadu na tom dsg, jak ti nešlo zařadit zpátečku? A ty ecobox jednotky jak píšeš výše máš i na těch autech s dsg? A jak se to chová tam, taky se snížila spotřeba? Já to tam chci dát, ale trochu se bojím, jak se to popere s jednotkou v převodovce. Proto please o info a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

Mischicka:Prál bych ti číst článek v Autotipu(tak před cca rokem)..jak tam vždycky dělaj ten test že po 100.000km vemou auto a do mrtě ho rozeberou,tak tam tehdy byla OII-Combi 1.6FSI a jediné znatelné opotřebení bylo díky nekvalitním PHM ve spalovacím prostoru a na vstřik.soustavě......Právě tam tehdy bylo napsáno že FSI vyžaduje velmi kvalitní palivo a v zemích jako jsme tady u nás by bylo dobré tankovat pouze a jen u značkových pump a nejlépe ho ještě doplňovat příslušnými aditivy....

Byli tam fotky a od těch usazenin ve spalovacím prostoru byli normálně rejpance na vnitř.straně válce...samozřejmě mikrometrické,ale nic pěknýho to na pohled nebylo..

Odkaz ke komentáři

Jiri001:Jj,mám to i na těch DSG.....spotřeba šla taky samozřejmě dolu o min.1L......taky jsem si řikal jaký to bude mít vliv na DSG a byli to úplně zbytečné myšlenky...DSG se chová naprosto jako před tím.....Už to tam mám skoro rok,což v mém případě znamená 1.rok=100.000km a bez problému.

Jinak ta zpátečka zablbla jen jednou a od té doby už to neudělalo....ptal jsem se známeho ze škodovky a ten řikal že tam kolikrát měl DSG že nějak zablbla,ale už se to po té neobjevilo....prý to způsobuje software....

Odkaz ke komentáři

No nedávno dělali test nafty a třeba nafta od shellu, která už má mít aditiva tam vyšla nic moc a V power diesel jako vyslovené tahání peněz od zákazníků. Takže možná má karlos pravdu v tom, že si raději paliva ošetří sám a nespoléhá se jen na prodejce jednotlivých benzínek. Jinak palivo se z rafinérií stáčí všem ze stejných zásobníků a jednotliví prodejci si je pak obohacují aditivy, což může mít za následek jak zlepšení, tak i zhoršení výrobní kvality paliva.

Odkaz ke komentáři

Jiri001:Jj,mám to i na těch DSG.....spotřeba šla taky samozřejmě dolu o min.1L......taky jsem si řikal jaký to bude mít vliv na DSG a byli to úplně zbytečné myšlenky...DSG se chová naprosto jako před tím.....Už to tam mám skoro rok,což v mém případě znamená 1.rok=100.000km a bez problému.

Jinak ta zpátečka zablbla jen jednou a od té doby už to neudělalo....ptal jsem se známeho ze škodovky a ten řikal že tam kolikrát měl DSG že nějak zablbla,ale už se to po té neobjevilo....prý to způsobuje software....

Spotřeba šla dolů o LITR?? A za kolik teda jezdíš ve srovnání s hodnotama udávanýma výrobcem? Jsi pod nimi nebo ses dostal na ně?

Odkaz ke komentáři

karlos3: díky. Software jde přehrát a bude pokoj, horší by bylo, kdyby odešla řídící jednotky. A jakou máš tedy prům spotřebu po aplikaci ecoboxu na dsg. Já mám s lehkou nohou průměr na pc 6.2l, v reálu 6,6l ale to jezdím cca 50% město. Venku se dá jezdit při dálničních 130 za 6.3l jak jedu trochu rychleji, tak to tam padá víc.

Odkaz ke komentáři

No nedávno dělali test nafty a třeba nafta od shellu, která už má mít aditiva tam vyšla nic moc a V power diesel jako vyslovené tahání peněz od zákazníků. Takže možná má karlos pravdu v tom, že si raději paliva ošetří sám a nespoléhá se jen na prodejce jednotlivých benzínek. Jinak palivo se z rafinérií stáčí všem ze stejných zásobníků a jednotliví prodejci si je pak obohacují aditivy, což může mít za následek jak zlepšení, tak i zhoršení výrobní kvality paliva.

Jenže zrovna tak tohle může být jen tahání peněz, kde máš záruku? Nikde, stejně jako u paliv.

A ten proces kdy něco "šolicháš" do nádrže z nějakého víčka mi přijde sám o sobě rizikový, prt. je to podobně jak s doplňováním oleje, při něm se taky do systému krom nových "česrtvých" látek dostane spousta nečistot. Jenže to se narozdíl od přidávání aditiv musí dělat.

Odkaz ke komentáři

Ja jezdim s DSG v prumeru kolem 6,3-6,5 a to v 80% po meste. Kdyz jedu nekam dal po okreskach, tak se slusnou jizdou nemam problem dostat na cca 5l, kdyz si jizdu uzivam(jedu svizneji,ale ne na doraz) tak kolem 5,5l. Jinak mam tu 1.9tdi nacipovanou okolo 100kw. Takze rekl bych, ze pod hodnoty udavane vyrobcem se ani nedostanu. Spis se vyrovnam te hodnote na okreskach, jakou udava vyrobce, jedine v cem pokorim hodnoty vyrobce je jizda po meste, urcite nejezdim za 7,7l.

Odkaz ke komentáři

lubinol:..jasně..pošle ti ho i na dobírku....montáž je jednoduchá.....URtuning nemá sice e-shop,ale když pošleš email nebo zavoláš p.R.Ulipovi,tak se s nim domluvíš a on ti to pošle.....známému už to posílal taktéž dobírkou....URtuning......Pokud nepotřebujete účet,tak jako můj brácha,tak se s nim dá domluvit na ceně!!!!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...