Přejít na obsah

Jak rozdělat světla octavia facelift


ilegaltuner

Doporučené příspěvky

Rozříznout přesně v té hraně kde přechází plast světla na plast klobouku, řezal jsem to ostrou pilkou na železo, jde to pěkně jsou to rovný řezy jde to bez problémů, jedno světlo s dávkou trpělivosti cca 30 min, myslím že z hlediska praktickýho je toto nejlepší řešení, než rozpějkat parabolu v troubě, či rozdělávat pákou plexi od klobouku, první možnost je blbá v tom že než se vám povede lepidlo rozpéct, dřív s e roztečou plasty okolo, plus se značně poškodí lem, pákou to jde, ale zase je to o tom že lem bude v háji plus je možnost prasknutí plastu. To lepidlo je kvalitní a šolichat to nějakou horkovzdušnou pistolí je nemožný, prostě to drží, proto rozříznout, krásně všechno rozdělat, vyčistit, plexi vyleštit např. pastou DISPLEX, kdo koukne na net najde i jiný přípravky, jde to i trošku tempem, ale výsledek není přesně to ono, po vyčištění a zadělání všeho dovnitř, natupo sklo přilepit k řezu průhledným silikonem, nechat den vydejchat, skontrolovat těsnost spoje( nemusíte se bát že by to povolilo, drží to jak svině) hodit na auto a voala, světlo jako nový, a s trochou šikovnosti po otevření motoru nikdo nic nepozná. Další výhoda je že kdykolik kdy se ti zachce vezmeš ostrej nuž, silikon projedeš a můžeš dělat GO světel třeba každej rok. Jak je světlo lepený origo je na krásném obrázku který jsem stvořil, měřítko neberte v potaz, je to bajle oko, doporučuji obříznout čistě plexi ten vnitřní rámeček paraboli je přilepen na stejném místě, ale po oddělání plexi se mi ho povedlo s toho lepidla dostat celkem v klidu takže jsem ho uřezávat nemusel, ale taky by to šlo, jen je to škoda. Takže za sebe říkám ANO JDE TO, ROZDĚLAT ČIROU OPTIKU. Vyzkoušeno na dvou párech optiky.až už nechci slyšet že to nejde:-))čus all

post-11798-1238454509_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skvely podrobny popis tommys, ted se na to taky chystam, akorat me brzdil fakt, ze nemohu najit nekoho kdo by mel platkovou vrtacku (s tim malym kotouckem rezacim) takhle to myslim delal i Mila, jeste me napadlo, jestli se neprodava nasada na normalni vrtacku, ale proste jednoduchy nastroj = pilka na zelezo, je genialni ... simply clever :) takze uz mi nic nebrani v praci ...

BTW : cistici pasta je jeste Xerapol, je dobra a da se sehnat napr. v Brne ji maji jednom obchode s fotakama a podobne, nevim presne nazev, ale google to najde ;)

Diky za inspiraci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oli, ja je potrebuju rozdelat hlavne z duvodu vycisteni od oparu zevnitr, protoze se mi trochu vypekl plast v cocce na mlhovku H3, a zamlzilo se mi to, pak sem to castecne vycistil pomoci hadru a dratu pres vydelanou cocku ale porad je to napikacu, takze ja to cistit Xerapolem nebudu, svetla mam nove cca rok jete takze vypadaji dobre.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak me vcera jeste napadlo a vrtalo hlavou, tommys to svetlo jsi na tech delsich plochach tj. vrsek a spodek rezal jenom platkem od te pilky nebo se pletu ? Protoze mi nejde do hlavy, jestli pilka ma rozmery na to, aby jsi to mohl rezat horizontalne celou pilkou a navic jeste delat pohyby :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak me vcera jeste napadlo a vrtalo hlavou, tommys to svetlo jsi na tech delsich plochach tj. vrsek a spodek rezal jenom platkem od te pilky nebo se pletu ? Protoze mi nejde do hlavy, jestli pilka ma rozmery na to, aby jsi to mohl rezat horizontalne celou pilkou a navic jeste delat pohyby :)

Přesně tak, plátkem, tam to šlo kapánek huře, chce to ten plátek vzít do hadru, ale osvědčila se mi i plochá pilka na dřevo, šířka břitu asi 1mm, je to taková ta plochá se kterou se dají řezat třeba dřevotřískové desky, uřčitě to maj v každým kovomatu ale má blbý zoubky, nebere tak hezky jako pilka na železo, ale nemusíš se mordovat s plátkem v ruce. Jinak v práci máme takovou malou vrtačku na vrtání plošných spojů, do který se dají koupit řezný minikotoučky s tímto nástrojem by to byla otázka 5 minut, ale protože jsem člověk nedočkavá a do práce se šlo až druhej den, zkusil jsem poprví tu pilku a šlo to taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam nove skla a chtel bych je vymenit a jak to tu ctu tak se na to asi vyprdnu,nerad bych posral svetlo

Pokud máš funglovky krycí plasty, jinak byli i na aukru, zase je to o tom starý uříznout podle návodu výše, zbytky co zbudou v tmelu v klobouku jdou pak už parádně vydrápat šroubovákem, lze to pak pěkně očistit, a zalepit stejně jako to lepili ve škodovce, ale s použitím třeba silikonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...