Přejít na obsah

Octavia samovolně zrychluje


piskovec

Doporučené příspěvky

a přidá ti nad 1000ot nebo víc ?

zakladatel asi nebude na 4st jezdit na volnoběh

takže jestli ti auto nejede bez plynu nad 1000 ot. tak to tady furt neomýlej

Tak dneska sem jel po jizni spojce v kolone, tak jsem mel cas si hrat a natocil jsem ti video jak se zvedaj otacky i okamzita spotreba az na 1200/1300 na 3ku - vic skakat neslo jen pres spojku muzu ti to klidne hodit na yutube.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Dobrý den,

Vlastním Octavii, r.v. 2001, 1,9 TDi, 81 kW. Minulý týden se mi stalo, že mi auto samovolně zrychlilo ;) , aniž bych měl nohu na plynu. Stalo se mi to dvakrát, a to vždycky, když jsem měl zařazený třetí rychlostní stupeň. Včera se závada vyskytla znovu, rovněž jsem měl zařazen třetí rychlostní stupeň. Tak jsem zařadil IV. a jel dál. Nevíte oč jde? Čím by to mohlo být?

Díky za odpověď

Zdravím mám ten samej problém.Už se ti to podařilo vyřešit. Dík za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vasa musim te zarmoutit, ale s tim pridavanim plynu ma fakt pravdu, kdyz mas elektronicky ovladanou skrtici klapku, ty sam nic uz neovladas, davas jen pokyn RJ kolik ze to vlastne chces ficet, kdyby se to auto zblaznilo a zasekl se klicek v zapalovacce, neudelas nic lol (samozrejme brzdenim bys to chcip ;) ). auta s el. plynem se opravdu samy rozjedou, aniz by ses dotkl plynu a klidne i kdyz zatahnes rucni brzdu , tak si prida a fici dal,(zkouseno na trave, na asfaltu nevim jestli by pridalo tolik)

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My s Vasou mluvíme o tom, že to auto si samovolně nepřidává plyn. To že se rozjedeš na volnoběh a ono si jen přidá na takovou mez, aby nechcíplo je jedna věc, ale druhá je, že tady tomu kdo založil tohle téma, auto pořád zrychluje, aniž se dotýká plynu.

Mluvíme tady o dvou různých věcích.

1) volnoběh a elektronika se snaží udržet motor v chodu (po rovině pojedeš i na 4 rychlostní stupeň bez přidávání plynu nohou, vůz bude udržovat konstantní rychlost + - řekněme 3km/h)

2) porucha, kdy zřejmně elektronika sama stále přidává plyn (to je to o čem píše zakladatel tématu) - zde vozidlo stále zrychluje - alespoň tak jsem to pochopil já

Nepleťte tyto dvě věci do kupy

Doufám, že už si rozumíme soudruzi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám špatnou zprávu.To že mi auto samo od sebe zrychluje způsobuje vadné čerpadlo.Údajně se nevrátí nějaká klapka a jednorázově tam pustí víc nafty.Když přidáš plyn nebo ubereš tak se to vrátí k nornálu.Při GO čerpadla ,ale nestačí vyměnit pouze těsnění musí se udělat celej vnitřek.Můžeš ještě zkusit přidat do nafty aditivum pro lepší mazání.Snad to na nějakou dobu pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Osobně bych se zkusil zaměřit na elektronický plyn. Ona se totiž časem vydře odporová dráha na potenciometru a pak to dělá takový kraviny. Mám s tímhle osobní zkušenost z felicie, ta sice má škrtící klapku ovládanou lankem, ale klapka je spojená s potenciometrem, který vyhodnocuje úhel otevření klapky. Jinak problémy s el. plynem jsou docela dost častý třeba na escortech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...