Fire Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 (editace) Prosím o úpravu nadpisu, nějak mi to nejde chci tam dát: Mám řidičák na "B" Můžu řídit skůtr 50 ccm ? Ahoj, hledám hledám ale nemůžu to nikde najít, ale určitě se to tady řešilo Vlastním řidičské oprávnění B,C. Chci se zeptat, zda - li můžu řídit skůtr do 50 ccm i když v řidičáku nenám napsáno "A" nebo jak se ta skupina jmenuje. Dříve se to automaticky dávalo s "B", ale dnes to tak není, přesto jsem od někoho slyšel, že můžu řídit skůtry apod. malé stroje. Kde je tedy pravda ? děkuji Editováno: 11. Duben 2009, autor: Fire Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Ja jsem slyšel, že ne, nemám to ale ověřené Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Ale jenom v ČR a musí to bejt skůtry a babety do max obsahu 50 ccm a max konstrukční rychlosti 40 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 1. Skupina A – Tato skupina opravňuje k řízení motocyklů bez omezení. 2. Skupina A1 – Tato skupina opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm3 a o výkonu nejvýše 11 kW. 3. Skupina B – Tato skupina opravňuje mimo jiné k řízení motorových vozidel, jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg a s nejvýše 8 místy k sezení, kromě místa řidiče. K tomuto motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 750 kg, současně však musí být splněna podmínka, že maximální přípustná hmotnost soupravy nepřevyšuje 3 500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla. Pokud tato podmínka splněna není, musí mít řidič řidičské oprávnění skupiny B+E. Skupina B rovněž opravňuje k řízení traktorů a pracovních strojů samojízdných, jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg. V případě připojení přípojného vozidla musí být splněna také shora uvedená podmínka. 4. Skupina B1 – Řidičské oprávnění podskupiny B1 opravňuje k řízení motorových tříkolových a čtyřkolových vozidel, pro které je nutné řidičské oprávnění skupiny B jako v bodě 3 shora za podmínky, že jejichž maximální konstrukční rychlost převyšuje 45 km.h-1 nebo jsou poháněná spalovacím motorem o objemu válců převyšujícím 50 cm3 nebo jsou poháněná jakýmkoli jiným zařízením srovnatelného výkonu. Pohotovostní hmotnost těchto vozidel nesmí být vyšší než 550 kg; do pohotovostní hmotnosti vozidla elektricky poháněného se nezapočítává hmotnost akumulátorů. 5. Skupina C – Řidičské oprávnění skupiny C opravňuje k řízení motorových vozidel, s výjimkou vozidel určených pro přepravu osob s více než 8 místy k sezení, kromě místa řidiče, jejichž maximální přípustná hmotnost převyšuje 3 500 kg; k tomuto motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo, jehož maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 750 kg. Pokud by maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla byla vyšší než 750 kg, potřebuje řidič oprávnění skupiny C+E. 6. Skupina D – Řidičské oprávnění skupiny D opravňuje k řízení motorových vozidel určených pro přepravu osob s více než 8 místy k sezení, kromě místa řidiče; k tomuto motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo, jehož maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 750 kg. Pokud by maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla byla vyšší než 750 kg, potřebuje řidič oprávnění skupiny D+E. 7. Skupina AM – Řidičské oprávnění skupiny AM opravňuje k řízení mopedů a malých motocyklů s maximální konstrukční rychlostí 45 km.h-1. 8. Skupina T – Řidičské oprávnění skupiny T opravňuje k řízení traktorů a pracovních strojů samojízdných; k motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo. Toto jsem našel, u skupiny B nemáš nikde psané, ža můžeš jezdit na Am. Jinač zkus Googlit, projel jsem pár diskuzí a všude je psáno, žae platí pouze ta skupina co je napsana Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosťa19 Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Jestli máš nový řidičák,mrkni se vlevo dole. Tam jsou napsané skupiny. Já jsem dělal před 28 lety na pionýra zvlášť. Pak v 18ti na auto a mám v řidičáku - A1,B. Tzn. že můžu řídit do 125ccm. Jestli máš jen B tak do 50ccm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Když nemá napsané A, tak nemuže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosťa19 Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Jasně. Když není napsané tak má smolíka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdamCZ Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Já mam za to , že tet po novu je, že když máš B, tak můžeš řídit do 50ccm konstrukčka max. 45km/h v TP.. akorát se to už do řidičáku nepíše jako samotná skupina AM nebo A1 / 150.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 To bylo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
burek Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 a konstrukcni rYchlost do 45 neni klasickej skutr pro dva lidi asi ze??? to je aspon 60 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Je to klasicky skutr, je to tam omezené, ale jsou na to finty jak to odblokovat. Skutry jsou delané do 45 aby natom mohli lítat od 15 let. Ale těch 45 je pouze papírovych. Mám doma skutra a max povolená rychlost je 42 km/h a jede po rovince jede tak 68- 70 km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 chápu to správně, že když jsem ještě jako smrad dělal papíry na pincka a teď mám v řidičáku napsáno A1B, tak můžu řídit do 125ccm? Dyť pincek byl do 50ccm Tak je je pak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vašek Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Jestli máš u A1 ve sloupku 12 (harmonizační kódy) napsáno 150 tak to znamená: Vůbec nejčastěji se držitel řidičského průkazu zřejmě setká s harmonizačním kódem „150" u skupiny řidičského oprávnění „A1". Tento kód však v žádném případě neznamená, že držitel této skupiny řidičského oprávnění smí řídit motocykly o objemu válců do 150 cm3, ale naopak toto řidičské oprávnění omezuje na řízení motocyklů o objemu válců do 50 cm3 . Právě u tohoto harmonizačního kódu dochází nejčastěji k jeho chybnému výkladu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 11. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 to je v pérdeli.... mám B,C + modrý majáky ..... jezdím od Felicii přes Iveco Daily až po.....a nemůžu jet na ( s tím nejmenším chcípákem )..... Jinak moc děkuji za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Jj tak to je , akorát nechápu proč ti ko..ti udelali ten kod 150 kdyby dali hned 50, tak by byl klid. Dohadoval jsem se z hodně lidma jak to je a pak mi to nedalo a zašel jsem na dopravku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosťa19 Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 (editace) A1 je do 125ccm/11kw. a ne do 50ccm. * skupina Am - motocykl do konstrukční rychlosti 45km/h nebo obsahu 50 ccm * skupina A1 - motocykl do obsahu 125 ccm nebo do výkonu 11kW * skupina Ao - motocykl do výkonu 25kW nebo do poměru 0,16 kW/kg * skupina An (A) - motocykl o výkonu větším než 25kW nebo o poměru vetším než 0,16 W/kg Editováno: 11. Duben 2009, autor: Rosťa19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Am už není je A1 s harmonizačním kodem 150 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 jo ta 150ka ve sloupci 12 tam je. Aha, takže stejně prd. Nevadí, na motorce jsem stejně neseděl od doby co mi odbily 18tiny. Jsem se na ně těšil jak malej Jarda, protože papíry už jsem měl na auto hotový v 17ti a pak jsem musel čekat, i když už jsem měl papíry v kapse. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Já mam za to , že tet po novu je, že když máš B, tak můžeš řídit do 50ccm konstrukčka max. 45km/h v TP.. akorát se to už do řidičáku nepíše jako samotná skupina AM nebo A1 / 150.. To bylo To máš jako skupinu B1, C1 a D1 ti nepíšou do řidičáku a můžeš s tím jezdit pokud máš B, C nebo D. Stejně tak, pokud máš už C+E a doděláš si D tak u nás ti nebusí napsat do řidičáku D+E, ale můžeš to řídit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdamCZ Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 AM je furt ! A1 se 150kou se dávala dřív právě ke skupině B.. Tet by to "AMko" melo bejt automaticky k Bčku, ale už se nepíše.. a skútr 50ccm má v TP rychlost do 45km/h , na počet osob to nemá vliv.. ten pak zavisí na typu skútru jestli je pro 1 nebo 2 osoby.. a rychlost de samozdřejmě zvýšit odstraněním restrikcí.. Mám 50ku která jezdila 45km/h tet neni problém ject 85km/h (podle GPS) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 já už mám teda nový papíry, ale v těch starejch jsem měl napsáno A do 50ccm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosťa19 Vloženo 12. Duben 2009 Sdílet Vloženo 12. Duben 2009 Adam má pravdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 12. Duben 2009 Sdílet Vloženo 12. Duben 2009 Tak se omlouvá ko..ti změnili zákony a od 1.7.2006 platí: Skupina AM do 50cm3 a do 45Km/h automaticky nebyla, když jsem dělal ŘP (minulý rok). A teď od 1.7.2006 už zase je automaticky a nemusí se měnit ŘP. Víte, tak se věci mají. Nikdo tady nečte nová pravidla a jen si stěžuje na body. Přečtěte si nová pravidla a porovnejte s předchozím zákonem. quote]Od 1. července dochází k na první drobné, ale ve skutečnosti velmi významné změně ve vymezení řidičského oprávnění skupiny B. Od 1. července 2006 budou všichni držitelé řidičského oprávnění skupiny B, tedy i ti stávající, přímo ze zákona oprávněni k řízení mopedů a malých motocyklů s nejvyšší povolenou rychlostí max. 45 km/h. Zatímco doposud (od 1. ledna 2001) bylo nutné mít samostatné řidičské oprávnění skupiny AM, nyní již nebude potřeba, neboť skupina B ho v sobě plně zahrne. Nebude tudíž nutné, aby řidiči mopedů, kteří jsou držiteli oprávnění skupiny B, byli vedle současně držiteli oprávnění skupiny AM. Důležitou informací také je, že tuto novinku nebude nutné žádným způsobem zapisovat ani do starých, ani do nově vydávaných řidičských průkazů. Změna rozsahu oprávnění totiž vyplývá přímo ze zákona, obsah zápisu do řidičského průkazu se nijak nemění. z/quote] Našel jsem to na http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=834&t=805148 tak to asi bude pravda, pokud to zas nezměnili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 12. Duben 2009 Sdílet Vloženo 12. Duben 2009 Fire, tak můžeš jezdit na skutru Kdybys chtěl, mužem se domluvit http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;#entry1067375 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdamCZ Vloženo 12. Duben 2009 Sdílet Vloženo 12. Duben 2009 4T u 50ccm je hooodne napytel, to vůbec nejede a nikdy nepojede.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.