Přejít na obsah

Skapinanie motoru

Titan

Doporučené příspěvky

Zdravim vas...

Chcel som sa popytat, ci mate niekto skuseosti s tym, ze zhruba po 4-5 minutach od nastartovania auta (ked vypne sytic) zacne auto po vyradeni rychlosti skapinat. Napriklad stojim na krizovatke a mam vyradenu rychlost, tak mi v 2 sekundovych cykloch zacne dusit auto. 2 sekundy ide v pohode a potom ho zatrasie ako keby nemal dost benzinu a potom 2 sekundy ide zase v pohode a tak dookola a niekedy az chcipne. Taktiez sa mi stava, ze ked dochadzam ku nejakej krizovatke alebo na mieste kde mam vyradenu rychlost mi proste uprostred jazdy chcipne ... Rozpraval som sa o tom s par ludmi a najrealnejsie je asi, ze je zaneseny palivovy filter, no zaujimalo by ma ci ma niekto aj nejaky iny napad alebo nebodaj aj rovnaku skusenost.

Za kazdu odpoved vopred dakujem :) ...

Michal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim vas...

Chcel som sa popytat, ci mate niekto skuseosti s tym, ze zhruba po 4-5 minutach od nastartovania auta (ked vypne sytic) zacne auto po vyradeni rychlosti skapinat. Napriklad stojim na krizovatke a mam vyradenu rychlost, tak mi v 2 sekundovych cykloch zacne dusit auto. 2 sekundy ide v pohode a potom ho zatrasie ako keby nemal dost benzinu a potom 2 sekundy ide zase v pohode a tak dookola a niekedy az chcipne. Taktiez sa mi stava, ze ked dochadzam ku nejakej krizovatke alebo na mieste kde mam vyradenu rychlost mi proste uprostred jazdy chcipne ... Rozpraval som sa o tom s par ludmi a najrealnejsie je asi, ze je zaneseny palivovy filter, no zaujimalo by ma ci ma niekto aj nejaky iny napad alebo nebodaj aj rovnaku skusenost.

Michal.

napadá mě jesště klapka ;)

Odkaz ke komentáři

Na palivový filtr bych to tak ani neviděl, ten se spíš projeví při akceleraci kdy je auto tupé a nebo cuká..nejdříve bych se zaměřil na těsnost celého sání od klapky dál..já měl špatné těsnění mezi hlavou a sběrným sacím potrubím a dělalo to podobnou paseku ale nikdy to nezdechlo..ale moc tomu nechybělo..pak ještě vyčistit a nastavit klapku a uvidíš:)..pro jistotu ještě napiš co máš za motor..jinak já mám 1.3mpi...kdyžtak bych zkusil ještě diagnostiku tam taky můžes něco najít co ti pomůže;)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Vdaka za rady :) ... motor mam 1.6 Mpi ... Ale momentalne mam avetko po tyzdni opravene, lebo mi odyslo palivove cerpadlo, tak uvidim, ci to nebolo aj tym :) ... sice dneska cestou do prace to valilo paradne, no uvidim, ci sa to nevrati :) ... zatial dakujem za pomoc ;) ...

Odkaz ke komentáři

Zdravim vas...

Michal.

Asi to nebude palivovy filter, aj keby mohol byt. Mas Viac možnosti: tie najlacnejšie su: pozri čidlo otačok, je to na vrchu prevodovky pod termostatom. Potom to môže byť čerpadlo paliva. To je umiestnene pod zadnymi seadlami. Skontroluješ tak, že po naštartovani popočúvaš či hučí. Ak áno je to v poriadku...

Ale najpravdepodobnejší problm je v lzlej lambda sonde. Mal som ten isty problem. Lambda sonda ak je odpálená /je umiestnena na vyfukovom potrubí dole pred katalyzátorom/ dáva zmetočné informácie riadiacej jednotke a riadiaca jednotka odstavuje motor. Treba ju vymeniť...

skús to...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...