Přejít na obsah

Hospodský pokec


Marek

Doporučené příspěvky

no našťastie nie..u mňa sa pán doktor nemýlil ;)

 

 

No moja ma sice buben jak cyp ,ale tvrdi ze je jen jeden :D

Tak to i když u nás byl taky "buben jak cyp", tak jsem se na pouhý tvrzení soudruha Pičikuka spoléhat nehodlal a na ten ultrazvuk jsem se radši šel podívat osobně, abych pak nečuměl na drát jak četnickej komandýr Kája Arazím... Naštěstí po obakrát se uvnitř mlel jen jeden prcek...  :kol-28:  :kol-28:  :kol-28: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj tady to očividně žije nejvíc :) zajímalo by mě zda někdo nemá návod k zapojení tajného vypínače do Fabie 2 1.6 TDI. Třeba by jste mě to mohli poslat přes SZ třeba děkuji :)

 

Tak asi nic.. teď jsem se dozvěděl že škodovka mě to udělá do 2000 ... asi to vezmu :/

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mé švagrové doktor tvrdil, že bude mít jen jednu holku, nakonec zjistili asi 1,5měsíce před porodem dvojčata, prý se dokonale překrývali přes sebe a i srdeční odezvy se překrývaly.  :kol-28:

Ten doktor, co tohle tvrdil - tak ten by měl vrátit diplom a jít do konzerváren šlapat zelí do beček - kdyby mně tvrdil takovou cypovinu, asi bych ho proplesknul. Jestli je jedno nebo dvě musí na UZ poznat už ve 3. - 4. měsíci i medik ve III. ročníku - když jsem dokázal jestli je děcko kluk nebo holka rozpoznat na monitoru i já jen se zkušeností s ultrazvukovým defektoskopem už někdy v pátým měsíci, tak aby to nerozlišil atestovanej kundolog...! Buď jednoduše kecal, nebo se na nějaký vyšetřování bohapustě vykašlal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stane se. Zrovna se fetálním EKG a UZV + KTG zabývám a ano doktor by měl být neomylnej. Nicméně z vlastní praxe na jeho obhajobu musím napsat, že orientace v uzv vyžaduje opravdu trénink a praxi. Je to celkem komplexní obor, jehož základem je rozlišit anatomické rysy od bio/technických artefaktů, kterých je v uzv nebo lépe řečeno v KTG ležatá osmička. K tomu si připočtěte, netradiční polohu plodu nebo překrytí, shodný R-R interval EKG a jednoduchý omyl je na světě. Celkem reálně si to dokážu představit. 

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovedeš si to představit - i na tzv. "3D" ultrazvuku? Navíc obvykle se "výhled na prcka" hledá přemisťováním sondy do vícero pozic a z různejch úhlů. Tvrdit, že se dneska podobnej omyl ještě může stát je jako omlouvat chirurga, co uříznul pacošovi zdravou nohu místo chorý...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pseudo3D obraz vzniká dejme tomu jako třešnička na dortu (3D obraz je složen posléze z matic, které lékař zobrazit chce.). Lékař se stále orientuje jenom v obyč výsekovém obraze. Takže z mého pohledu žádná změna. A když už jsme u výseku uzv sond, tak ty nejsou žádná hitparáda. Malý pozorovací úhel jak konvexní tak 3D sondy je žalostný, ačkoliv technicky/ekonomicky se s tím nikomu moc pohnout nechce. 

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...